Godin: Athena

Athena is een Godin uit het griekse pantheon. Deze Godin was bij de grieken bekend als de grote beschermster. Vooral bij strijd en veldslagen werd Athena opgeroepen om de krijgers bij te staan, daar zij ook staat voor dapperheid. Zij wordt daarom ook wel de Griekse Godin van de Oorlog genoemd, ook al ziet ze oorlog als een noodzakelijk kwaad en houdt ze niet van het geweld wat hiermee gepaard gaat.

Athena is volgens de griekse mythologie de dochter van de Oppergod Zeus, maar volgens de Libische/Amazigh mythe was ze een dochter van de Libische god Poseidon en het Meer Tritonis. Athena is een maagd, maar houdt zeer van mannelijk gezelschap.

Naast dapperheid staat Athena ook voor discipline en is zij bovendien Godin van de wijsheid en van de kunsten.Tevens is zij de beschermster van weefsters en andere handwerkslieden.
Ook is zij beschermster van de griekse stad Athena, die zelfs naar deze Godin werd vernoemd.

Athena staat klaar om je te helpen als je zelfbeheersing mist of moed nodig hebt om een storm te weerstaan. Je kunt haar ook aanroepen als je voor een moeilijke uitdaging staat.
De symbolen die horen bij de Godin Athena zijn olijven, de eik en de uil. In een ritueel voor deze Godin kun je deze symbolen op je altaar gebruiken.

(Bronnen: boek 'De Godin als gids' van Patricia Telesco, boek 'Handboek der Godinnen' van Roni Jay)

Lees ook:Godin: Astarte
Lees ook:Godin: Hathor
Lees ook:Godin: Hera
Lees ook:Godin: Bastet
Lees ook:Godin: Venus

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Godin: Athena

 1. willy

  hallo.
  In een droom wordt mij een uiltje aangeboden door een kindje…..ik wil in de 1ste instantie het uiltje niet aannemen maar doe het toch.
  ik heb mn droom laten uitleggen en er werd mij gewezen op de Godin Athena.
  Ik heb nu stukjes over haar gelezen en herken mezelf in haar ……..ik wist niet dat ik haar kan gaan aanroepen, maar ga dat zeker doen …….ook ga ik op mn altaartje de symbolen leggen …..
  hartelijke groet van willy

    /   Reply  / 
 2. Minoesch

  Wat een onzin!

  daar gelooft toch niemand in -.-

    /   Reply  / 
 3. Pastafarian 555

  Dromen uitleggen is helemaal niet zo lastig. Concentreer je op het gevoel dat je bij de droom had. Dat is waar het om gaat.

  Uilen staan symbool voor wijsheid maar als die symboliek niet bij jou niet bekend is zal dat ook niet de betekenis zijn. Dat betekent dus dat de link naar Athena leuk gelegd is op basis van Griekse mythologie maar niet veel zegt over wat het voor jou betekent.

  Symbolen op een altaartje leggen is lekker mysterieus, occult, ontzettend new age en helemaal gebaseerd op het verstand en de ervaring van de oervolkeren. Moet je zeker doen. XD

  De kern van je droom zit dus in het gevoel wat je bij de droom hebt. Niet in de feitelijke voorstelling.

    /   Reply  / 
 4. Pastafarian 555

  Willy, kijk niet op dromenweb.nl want daar voorspellen ze niet veel goeds voor je… Maar er staat wel een leuke sponsorlink op die site die verwijst naar Pipodorp. =) De tekst op de site van Pipodorp is heel toepasselijk:

  Heeft u er altijd al van gedroomd om te slapen in een echte Pipowoning?? Kom dan nu naar het vrolijkste dorp van Nederland: Het Pipodorp

  Yay! XD

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>