Een zaak van hart-werken

‘Een zaak van hart-werken’ is een businessroman. Voor iedereen die zijn werk beter wil doen. Niet door harder te werken maar door hart-werken. Een korte recensie.

hart-werken

Ruim 14 procent van de werknemers in Nederland had in 2014 burn-outklachten. Dat is een op de zeven. Zo blijkt uit cijfers van CBS en TNO. Ook ik ken genoeg mensen die zo vastlopen in hun werk dat ze afbranden. En dan heb ik het nog niet over  vrienden en vriendinnen die niet echt lol beleven aan hun werk en altijd een beetje zoekende zijn. De perfecte doelgroep voor dit boekje, geschreven door Ellen de Lange-Ros. Auteur, spreker en businesscoach.

De kracht van storytelling
Ellen de Lange-Ros benut de kracht van storytelling. Ofwel: door middel van een verhaal wordt eigenlijk kennis overgedragen. Dat is op zich best een sympathieke vorm: het wijkt af van de grijze, saaie leer- of managementverteltrant.Het boekje doet qua vertelvorm een beetje denken aan ‘Het Doel’ van Goldratt en in de verte ook wel aan ‘De Alchemist’ van Coelho. De vorm kan soms wel een beetje kinderachtig overkomen, maar als je daar even doorheen prikt dan zie je de optimistische boodschap door het hele boekje heen; een boodschap waar ieders hart blij van wordt.

Volg je hart
Het verhaal? Een groepje vrienden (3 stellen) gaat collectief in de leer op het gebied van ‘hart-werken’ bij een oudere, wijze dame die bij één van de groepsleden in het atelier werkt. Gaandeweg leren zij van alles over bijvoorbeeld liefde toevoegen aan je werk, wat succesvolle mensen gemeen hebben en het volgen van je hart.

Opdrachten
Door de verhaalvorm blijven de lessen hangen. De bijbehorende opdrachten helpen om de kennis ook te internaliseren. Zodat je echt kunt gaan hart-werken. Een leuk boekje voor iedereen die meer uit zijn werk wil halen.

Lezen? Bestel dan online Een zaak van hart-werken.

Lees ook:Een dagje op retraite
Lees ook:Leef jij vanuit je hart?
Lees ook:De juiste wijn bij je sterrenbeeld
Lees ook:Rituelen bij mijlpalen in het leven – Roelien de Lange
Lees ook:Je hart volgen: van weten naar ervaren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>