Kleine Muis: spiritueel kinderboek

Kleine Muis en het Grote hart is een spiritueel kinderboek van Nadine Witteman. Een verhaal over leven vanuit je hart, moed en doorzettingsvermogen en trouw blijven aan jezelf. Een recensie.

Kleine Muis
Kleine Muis is een ijverig muisje dat graag haar huisje op orde heeft. Daarnaast houdt ze enorm knutselen. Op een mooie dag maakt ze hartjes van karton om uit te delen aan de dieren in het bos. Die kijken er echter niet naar om. Tot verdriet van Kleine Muis. Een wijze uil weet raad. Hij zegt haar dat je je hart niet hoeft uit te delen. Het belangrijkste is dat je eigen hart straalt! Dat zal een effect hebben op je omgeving.

Spiritueel prentenboek
Het is dus een verhaal met een boodschap. Vanwege de beeldende taal is het erg geschikt voor kinderen. De symboliek geeft stof tot nadenken. Daarnaast representeren de dieren mensen die wij (in-)direct tegenkomen in ons dagelijks leven. Kleine Muis en het Grote Hart is een mooie gelegenheid om met je kinderen te praten over dichtbij jezelf blijven. In kindertaal. Een echt spiritueel kinderboek dus. Een deel van de opbrengst gaat bovendien naar liefdadigheidsorganisatie SOFOSH in Pune (India), dat een thuis biedt voor weeskinderen.

Kinderen enthousiast
Als voorlezer moest ik even wennen aan de stijl van het boek. Ik vroeg mij af of alle woorden Nadine Witteman gebruikt wel bekend waren bij mijn peuter en kleuter. Maar mijn kinderen vonden Kleine Muis direct heel leuk. De illustraties – ook verzorgd door Nadine Witteman – spraken hen aan. En na afloop wilden ze meteen zelf hartjes van karton gaan maken!

Kleine Muis is zo’n succes dat het boek vertaald is en beschikbaar komt voor o.a. de Aziatische en Amerikaanse markt. Ook een spiritueel kinderboek lezen? Denk dan aan Kleine Muis!

 

Lees ook:Pankaja: voor wie vastloopt in het leven
Lees ook:Dio de duistere roos, een nieuw spiritueel kinderboek
Lees ook:Emile Ratelband geeft somatologie
Lees ook:Spirituele kerstcadeaus
Lees ook:Medium Karima start met webshop. Met gelukszakjes!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>