Oefening 12: Droomgeheugen trainen 3

Vorige week geen oefeningen, maar deze zondag gaan we gewoon weer verder met de oefeningen om het droomgeheugen te trainen. Wanneer je je bezig gaat houden met deze derde oefeningen, vergeet dan niet dat het belangrijk is om ook de eerste twee te blijven herhalen.
De oefening:

Je begeeft je naar een ruimte waar je in een straal van enkele meters kunt rondlopen. bijvoorbeeld een kamer waar verscheidene objecten te zien zijn.
loop een tijdje door de kamer en prent ieder hoekje en gaatje in je geheugen. dan ga je zitte of liggen en sluit je je ogen. nu haal je ieder detail weer voor de ogen.
Hoe vaker je deze oefening doet, hoe makkelijker het gaat. sommige objecten zijn beter te onthouden door ze met de handen te bevoelen of door er aan te ruiken. laat je zintuigen zoveel mogelijk samenwerken bij het inprentingsproces.
Zoals de oude oratoren heb je nu een soort geheugenkamer.

(Overgenomen en enigzins bewerkt uit het boek ‘Kleine droomcursus’, uitgeverij Lemniscaat, ISBN 90 6069 634 4)

Lees ook:Oefening 11: Droomgeheugen trainen 2
Lees ook:Meditatie voor kinderen: ontpoppende vlinder
Lees ook:Oefening 10: Droomgeheugen trainen 1
Lees ook:Oefening 15: Dromen vastleggen 3
Lees ook:Oefening 13: Dromen vastleggen 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>