Oefening 8: je zintuigen trainen

Wie zich wil bezig houden met magisch werk, doet er goed aan om de zintuigen te trainen. De volgende oefeninge van Phyllis Curott is een eenvoudige en mooie manier om dit te doen.

Voordat je deze oefening gaat doen is het handig om je eerste te ontspannen. Bijvoorbeeld door de ontspanningsoefening nog eens te herhalen, of door een flinke wandeling te maken.
Hierna zoek je een plek op in de natuur, die jou aanspreekt. Dit kan bijvoorbeeld je eigen achtertuin zijn, een park of een bos. Zoek hier een plekje op waar je een goed gevoeg over hebt om te gaan zitten. Het is handig om een plekje op te zoeken waar je terug kunt komen, want elke keer wanneer je dit doet wordt de plaatst steeds krachtiger voor jou. Ook zul je zien dat, wanneer je vaker terugkomt, deze plek in positeve zin zal veranderen.

Ga zitten en sluit je ogen. Adem diep in en uit en maak je hoofd leeg van gedachten. Richt je aandacht nu op je lichaam. Merk op hoe je je voelt: heb je het koud, warm, zit je wel of niet comfortabel? Afhankelijk van hoe je je voelt richt je je aandacht op het zintuig waarmee je dit gevoel ervaart.
Richt je nu op je gehoor. Luister naar de geluiden in de lucht. Blijf stil zitten en probeer echt te luisteren. Wat hoor je? Hoor je geluiden die je afleiden, bijvoorbeeld van verkeer, vliegtuigen, fabrieken of andere mensen om je heen? Als dit het geval is luister dan eerst naar deze menselijke geluiden. Merk op wat voor geluiden het zijn, waar ze vandaan komen en, het belangrijkste, hoe deze geluiden je doen voelen.
Open nu je ogen en kijk om je heen. Geniet van de schoonheid van de plek die je hebt gekozen.
Wanneer je daar weer klaar voor bent, sluit je opnieuw je ogen. Richt je nu op de natuurlijke geluiden om je heen en laat je niet afleiden door de menselijke geluiden. Luister goed terwijl je je ogen gesloten houdt.
Wat hoor je? Een of meerdere vogels? Andere dieren? Waar zijn ze? Praten ze met elkaar? Hoor je ook de wind waaien, bladeren knisperen, bomen fluisteren? Hoor je honden blaffen? Hoor je ook insecten, bijen of kikkers? Hoor je misschien geluiden die je nog nooit eerder zijn opgevallen? En, opnieuw erg belangrijk, hoe voel je je daarbij?
Luister ook naar de stiltes tussen de geluiden in.
Als je daar klaar voor bent open je je ogen weer. Kijk of je de bron van de geluiden die je hebt gehoord kunt opsporen en richt ook je aandacht op je gevoel. Hoe voelt het om naar de natuur te luisteren? Eventueel kun je je ervaringen opschrijven.

Phyllis Curott noemt de plek die je kiest voor deze oefening een ‘power spot’. Probeer hier regelmatig en op verschillende tijden van dag en nacht en van het jaar terug te komen. Let op het verschil in wat je hoort en ziet en wat je velt.

(Deze oefening is vrij vertaald uit het Engels, uit het boek ‘Witch Craftig’ van Phyllis Curott. ISBN 0-00-713239-5.)

Eerdere oefeningen:

Oefening 1: Ontspanning
Oefening 2: Ademhaling
Oefening 3: Meditatie
Oefening 4: Visualisatie
Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning
Oefening 6: Kristallen aftellen
Oefening 7: De appelmeditatie

Lees ook:Oefening 17: Neem een energie-douche
Lees ook:Oefening 11: Droomgeheugen trainen 2
Lees ook:Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning
Lees ook:Meditatie voor kinderen: ontpoppende vlinder
Lees ook:Oefening 10: Droomgeheugen trainen 1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>