Oefening 7: De appelmeditatie

Vorige week heb je geleerd om in alfa geleerd volgens de kristal aftel-methode van Laurie Cabot. In navolging daarop vandaag een eenvoudige meditatie van dezelfde schrijfster, de appelmeditatie.

De appelmeditatie is een eenvoudige manier om te oefenen in Alfa-toestand en gaat als volgt:

Ga in alfa door middel van het kristallen aftellen.
Als je de alfa-toestand hebt bereikt, visualiseer je met je derde oog een appel. Hoe de vrucht eruit ziet mag je helemaal zelf bepalen.
Haal de appel duidelijk voor ogen en bekijk ‘m zorgvuldig. Let op de grootte, de kleur, het steeltje, eventuele blaadjes, vlekjes, kneuzingen en/of wormgaatjes.
Breng dan je handen iets omhoog, naar je derde oog, en bevoel de appel met je wijs- en middelvinger. Voel de vorm, de temperatuur ervan, het weefsel van de schil, hoe stevig de appel is.
Visualiseer vervolgens dezelfde appel doormidden gesneden en bekijk ‘m weer nauwkeurig. Kijk ook naar de pitjes, die een pentagram vormen.
Als je de appel helemaal hebt bekeken en bevoeld veeg je, nog steeds met je ogen dicht, de appel uit je gedachten (zoals je een tekening van een schoolbord af zou vegen).
Tel jezelf nu weer uit alfa en open je ogen.

Wat je nu hebt gezien is een echte appel, die ergens buiten jouw geest bestaat. In een groepsmeditatie zul je dan ook dat iedereen een andere appel beschrijft. Iedereen heeft contact met een andere appel, maar wel een die in deze tijd en ruimte bestaat.

(Bron: De Kracht van de Heks, Laurie Cabot, ISBN 90-290-6771-3)

Eerdere oefeningen:

Oefening 1: Ontspanning
Oefening 2: Ademhaling
Oefening 3: Meditatie
Oefening 4: Visualisatie
Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning
Oefening 6: Kristallen aftellen

Lees ook:Oefening 6: Kristallen aftellen
Lees ook:Vandaag geen oefening
Lees ook:Kerstmeditatie van Rob van der Wilk
Lees ook:Recept 9: Liefdeslotion van Laurie Cabot
Lees ook:Oefening 8: je zintuigen trainen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>