Oefening 4: Visualisatie

Wie zich bezighoudt met spiritualiteit, maar voornamelijk met paranormale oefeningen en/ of magisch werk, heeft er veel aan om te kunnen visualiseren. Een visualisatie is net iets anders dan een voorstelling. Het is helderder, specifieker en ‘echter’.

Wanneer iemand zich veel bezighoudt met visualisatie kan hij bijvoorbeeld een herinnering aan het schoolgebouw uit zijn jeugd op een andere manier naar voren haren zoals de meeste dat doen. Hij zou alle bakstenen kunnen tellen en precies weten hoe elk detail er uit zag. Het is dan ook niet echt een herinnering, maar het gaat om een beeld wat bewust wordt opgeroepen. En dat hoeft niet per se een beeld te zijn dat je al kent.
Met de volgende oefening leer je om visualisatie onder de knie te krijgen.

Begin deze oefening met de 4-2-4-2-ademhaling.
Sluit je ogen en ontspan je. Stel je een groot zwart scherm voor en bedenk je dat je met je vinger een mooie heldere, witte cirkel op dit schem tekent. Als je wilt kun je je vinger ook meebewegen, maar blijf wel je ogen dichthouden. Probeer de cirkel zo lang mogelijk vast te houden.

Doe dit een week lang, minimaal een keer per dag. Je hoeft er slechts vijf minuten voor uit te trekken.
Wanneer het niet lukt om de cirkel zo helder voor te stellen, kun je gebruik maken van herinnering. Maak op de computer, op een krijtbord of op een groot zwart karton het beeld wat je wilt oproepen: een zwart vlak met een heldere, witte cirkel.
Lukt het je niet om na een week oefenen het beeld goed op te roepen, dan oefen je nog een of meerdere weken door. Als je het onder de knie hebt, kun je gaan werken aan een ander beeld. Verander de cirkel van kleur of visualiseer eens een vierkant of driehoek. Of misschien wil je eens een kruis, een pentagram of een ankh visualiseren.

Eerdere oefeningen:

Oefening 1: Ontspanning
Oefening 2: Ademhaling
Oefening 3: Meditatie

Lees ook:Oefening 9: ‘digitale’ ontspannings-visualisatie
Lees ook:Oefening 5: Visualisatie-oefening voor ontspanning
Lees ook:Oefening 6: Kristallen aftellen
Lees ook:Blijf de basis oefenen
Lees ook:Oefening 11: Droomgeheugen trainen 2

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Oefening 4: Visualisatie

 1. Karla

  Hey wat een leuke en interessante oefeningen. Heb altijd al zoiets willen doen, maar ik wist niet goed hoe. Ik ga gelijk beginnen deze week!

    /   Reply  / 
 2. tinie

  Hey, ik mediteer al een meer dan een jaar en kan nog steeds niet visualiseren. Eigenlijk had ik me hier al bij neergelegd, omdat ik wel energieen kan voelen.En ik heb iets met foto’s daar zie ik wel veel aan. Maar ondanks dat ga ik deze methode de komende weken toch uit proberen. En carla voor jou is het al een tijdje geleden zie ik, heb je er wat aan gehad?
  lfs tinie

    /   Reply  / 
 3. Layla

  Hai Tinie,
  Ik hoop dat het voor je werkt, deze oefening. Ik heb er zelf in elk geval eg veel aan gehad, toen ik net ging leren visualiseren.
  Groetjes,
  Layla;)

    /   Reply  / 
 4. Karla

  Ik heb het aardig onder de knie gekregen, al zeg ik het zelf. Ik had nog nooit zoiets gedaan, maar het leek me wel spannend om te kunnen zeg maar. Nu vind ik het meer iets moois om te ervaren.

    /   Reply  / 
 5. tinie

  Hallo , nu weer bijna een jaar verder, ben ik spiritueel wel gegroeid maar visualiseren kan ik nog steeds net. groetjes tinie

    /   Reply  / 
 6. tinie

  Hallo , nu weer bijna een jaar verder, ben ik spiritueel wel gegroeid maar visualiseren kan ik nog steeds net. groetjes tinie

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>