Edelstenen, echt briljante stenen

Edelstenen zijn briljante stenen, niet alleen door hun kleur, vorm en slijpsel maar bijvoorbeeld ook door het lichtspel dat ze kunnen vertonen. Daarnaast kunnen insluitsels een idee geven van de mogelijke herkomst of soort edelsteen maar dit is nooit met zekerheid, met het blote oog, vast te stellen. Elke edelsteen verdient het om van dichtbij te bekijken. En dat kan, tijdens de workshop ‘Edelstenen, echt briljante stenen’ van gemmologe Leone Langeslag.

Edelstenen van dichtbij bekijken
Tijdens de workshop worden vele aspecten besproken die bij het determineren (bepalen van de soort) van edelstenen aan de orde komen. Aan de hand van kenmerken en eigenschappen van de verschillende (natuurlijke) edelsteen soorten wordt er kennis gemaakt met robijn, saffier, smaragd, diamant en parels. Maar er is ook tijd voor het bekijken van minder bekende edelstenen, zoals opaal, toermalijnen, topaas en spinel.

Als vanzelfsprekend zullen ook de behandelingen (verfraaiingen), syntheses en imitaties aan de orde komen. Kortom een zeer leerzame en praktische workshop waarbij de deelnemers zelf met de loep aan de slag gaan en gaan genieten van allerlei prachtige edelsteen soorten en hun varianten. Een eigen edelsteen (gezet in sieraad) meenemen en bekijken is natuurlijk ook een optie.

De nieuwe data voor de 2 uur durende workshop zijn 13 maart (avond) en 14 april (ochtend) en zullen gehouden worden in het Geologisch Museum Hofland te Laren. Voor inschrijvingen en verdere informatie kijk op www.briljantestenen.nl.

(Bron: Koffieleutjes)

Wat is jouw favoriete edelsteen en waarom?

Lees ook:Masseren met edelstenen
Lees ook:Wat te doen met edelstenen
Lees ook:Workshop hotstonemassage in Utrecht
Lees ook:Spiritueel ontwikkelen? Deze edelstenen helpen je!
Lees ook:Tosca Tetteroo op Indigo Radio

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>