Leer meer bewust te leven met een mindfulness training

Mindfulness betekent ‘met aandacht aanwezig zijn’. Vanuit een open en milde houding opmerken wat er aan de hand is. Zonder te oordelen, situaties te negeren of meegesleept te worden in de drukte van alledag ben je hier aanwezig in dit moment. Moeilijk? Je kunt het leren!

Aandacht
Wanneer je met aandacht aanwezig kunt zijn bij het opstaan, de dagelijkse bezigheden, je werkzaamheden, de boodschappen, bij grote of kleine conflicten of wat dan ook, dan ben je niet ergens anders met je aandacht, maar dan ben je aanwezig bij wat er gebeurt terwijl het gebeurt. Dat is mindfulness.

Waarom mindful?
Mindfulness is voor iedereen. Het kan je helpen op allerlei gebieden. Bijvoorbeeld als je wilt leren ontspannen, je leven meer bewust wilt meemaken, je minder zorgen wilt maken of als je meer plezier wilt hebben in je relaties met anderen.

Mindfulness leren
Mindfulness kun je leren, onder andere door meditatie- en concentratieoefeningen en natuurlijk door te oefenen je aandacht bij je bezigheden te houden. De ademhaling is daarbij een handig hulpmiddel. Ademhalen is immers iets wat je altijd doet en kan je daarom erg goed helpen in het NU te blijven.

Mindfulness training
Vanaf 21 januari (op de maandagavond) of 27 februari (woensdagochtend) kun je een mindfulness training volgen bij Umai. Deze wordt gegeven door Joke van Marrewijk, die onder meer zelfstandig therapeute is. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur. Voor meer informatie of om je aan te melden kun je een kijkje nemen op de website van Umai.

Ben jij bekend met mindfulness?

Lees ook:Aandacht voor aandacht
Lees ook:Leven in het NU: Mindfulness-meditatie
Lees ook:Mindfulness-meditaties
Lees ook:Open dag cursuscentrum UMAI.nl
Lees ook:Wees stil en luister naar jezelf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>