Introductiecursus Meditatie

Petra Hubbeling van Zenswijze geeft vanaf woensdag 9 november een 5delige Introductiecursus Meditatie. In deze meditatiecursus train je je capaciteit om aandachtig te zijn. Dit maakt meditatie anders dan andere ontspanningstechnieken, die meestal de gedachten laten afdwalen. Deze helderheid duurt langer dan de tijd dat je werkelijk aan het mediteren bent. Het komt op verschillende manieren tijdens de dag terug. De mediterende mens kan bijvoorbeeld door zijn grotere helderheid van geest aandachtiger luisteren, helderder nadenken, sneller en adequater reageren enzovoort.

Tijdens de introductiecursus van Petra Hubbeling (Shinshi), die zenboeddhist is en leerling van Nico Tydeman, leer je verschillende soorten meditaties zoals inzichtsmeditatie (vipassana), ademhalingsmeditatie, liefdevolle vriendelijkheid (metta meditatie) en loopmeditatie. Hierdoor krijg je een breed inzicht hoe je meditatie thuis verder kunt beoefenen.

De cursus vindt plaats in Vianen en wordt gegeven op 5 woensdagavonden. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Zenswijze.

Ben je bekend met meditatie? Heb je er een cursus voor gevolgd?

Lees ook:Onder de hemel is men thuis
Lees ook:Meditatiecursus in een dag
Lees ook:Leren mediteren in een dag
Lees ook:The World of Meditation
Lees ook:En weer een meditatiecursus

1 Reacties // Reageer

One thought on “Introductiecursus Meditatie

  1. Joke

    Ziet er goed uit! En ook niet duur, ben al even op zoek naar zoiets…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>