Handreflexmassage leren als aanvulling op de huisapotheek

Voetreflexmassage is redelijk bekend, maar wist je dat er ook handreflexmassage bestaat? Centrum De Quest geeft  morgenavond 6 augustus een workshop handreflexmassage in Djoj, te Rotterdam. De massage die aangeleerd wordt is geheel gericht op het gebruik binnen de huiselijke sferen.

De handen kun je zien als een spiegel van het lichaam. Alle orgaansystemen, spieren en weefsels zijn terug te vinden op de handen. 

Door massage herstel je het natuurlijk evenwicht in het lichaam. Een gemeende aanraking kan je helpen je eigen balans weer te hervinden en spanning los te laten. Door het gebruik van drukpunten op de reflexzones kun je nog gerichter het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken.

Je kunt handreflexmassage zien als een aanvulling op je huisapotheek (dus niet als vervanging van reguliere zorg). Je kunt hierbij denken aan buikpijn, oorpijn, hoofdpijn, nek en schouderklachten, menstruatiepijn of stressgerelateerde klachten.

De massage die je leert tijdens deze workshop is een ontspannende massage van de handen waar de reflexzones stap voor stap toegevoegd worden.

Meer weten over deze of andere activiteiten van De Quest? Neem een kijkje op de website van Centrum De Quest.

Lees ook:Masseren met edelstenen
Lees ook:Leren masseren in twee dagen
Lees ook:Vind de antwoorden op jouw vragen met jouw persoonlijke levenswiel
Lees ook:Een duikje in een klankbad
Lees ook:Indiase Hoofdmassage voor een heldere geest

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>