Leren over de jaarfeesten in de hekserij

In januari 2010 gaat de schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’ van Teachings of Avalon van start. Je kunt je hier nu alvast voor inschrijven, dus vandaar alvast dit bericht. ‘De jaarfeesten in de hekserij’ is een schriftelijke cursus die de basis van de jaarfeesten behandelt, zoals deze in de hekserij worden gevierd.

 

Twee weken voorafgaand aan elk jaarfeest krijg je de cursusstof en het bijbehorende huiswerk per e-mail toegestuurd. De stof bevat een uitleg over de herkomst van het betreffende jaarfeest, de symboliek ervan en natuurlijk ideeën over hoe je als heks de verschillende jaarfeesten kunt vieren. Aan het einde van elk hoofdstuk kun je alle elementen en symbolen die corresponderen met het jaarfeest op een rijtje vinden, zodat je deze zelf kunt gebruiken bij het schrijven en uitvoeren van een jaarfeest-ritueel. Want dit ga je helemaal zelf doen!
Het ‘huiswerk’, dat bij elke les wordt gegeven, bestaat uit een aantal meerkeuze vragen en een aantal oefeningen en opdrachten, en open vragen die je dient te beantwoorden. De meerkeuze vragen helpen je de informatie over het jaarfeest goed in je op te nemen en de andere vragen en opdrachten helpen je bewust stil te staan bij de tijd van het jaar en leren je hoe je zelf een jaarfeest kunt vieren. Ook bij het nakijken van de antwoorden wordt er dus niet puur op de feiten gelet, maar vooral op het inzicht en ontwikkeling van de cursist.

Meer weten? Kijk dan even op de website van Teachings of Avalon!

Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Imbolc: de belofte van een nieuwe lente
Lees ook:Ostara, de lente equinox

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Leren over de jaarfeesten in de hekserij

 1. sara

  Dat zou iets leuks kunnen zijn voor in een dienstencentrum

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Hoe bedoel je dat, Sara?

    /   Reply  / 
 3. Pingback: De spirituele hoogtepunten van november 2009 | Spiritualiteit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>