Wat wil jij zelf eigenlijk?

Op zondag 8 november organiseert De Sprong de workshop ‘Wat wil ik zelf…?’, gegeven door Anna Pols en Nelly den Dikken. Het is een vraag die vanzelfsprekend lijkt, maar die steeds moeilijker lijkt om te beantwoorden. Anna en Nelly gaan je hiermee helpen. Zij zijn als trainers verbonden aan het Centrum Psychosynthese Holland in Amersfoort en voeren een eigen Psychosynthese praktijk in respectievelijk Eindhoven en Wijngaarden.

Wat moeten we toch veel, ons hele leven al. Het begint met goed luisteren en doen wat onze ouders zeggen. Op school moeten we meer en beter presteren. Na een goede opleiding moeten we een goede baan zien te krijgen. En natuurlijk moeten we een gelukkig leven leiden. Veel moeten geeft ons spanning, vermoeidheid en beklemming.

De vraag: “Wat wil ik zelf eigenlijk?” wordt steeds moeilijker te beantwoorden. Wat gebeurt er als we ‘moeten’ kunnen vervangen door ‘willen van binnen uit’? Daar gaat deze workshop van De Sprong in Geldrop over.

Psychosynthese is een optimistische psychologie en beschrijft welke ‘wilsoorten’ we kunnen hanteren om te weten wat we zelf willen, wat ons past. De harde wil is ons wel bekend: “het moet lukken…”, ook de willoosheid: “ik geef het op…”. Psychosynthese leert ons gebruikmaken van de sterke wil, de kundige wil en de goede wil. Hierbij ontdekken we onze kracht, onze wijsheid en onze liefde voor onszelf en onze medemens.
Als we stil worden en ons openstellen voor ons Hogere Zelf, wie we in wezen zijn, zal de transpersoonlijke wil ons antwoord geven op de vraag wat de zin is van ons leven.

In de workshop word de wilsoorten onderzocht aan de hand van oefeningen, aangevuld met stukjes theorie en onderlinge uitwisseling.

Wil je meer weten over deze en/ of andere activiteiten van De Sprong? Neem dan een kijkje op de website.

Lees ook:Thema-avond Psychosynthese bij De Sprong
Lees ook:Intuitief leren schilderen
Lees ook:Woensdagmiddag open dag bij De Sprong
Lees ook:De Sprong organiseert open dag
Lees ook:Op zoek naar je eigen verhaal op Kreta

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>