Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’

In januari 2010 gaat de schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’ van Teachings of Avalon van start. Je kunt je hier nu alvast voor inschrijven, dus vandaar alvast dit bericht. ‘De jaarfeesten in de hekserij’ is een schriftelijke cursus die de basis van de jaarfeesten behandelt, zoals deze in de hekserij worden gevierd.

Twee weken voorafgaand aan elk jaarfeest krijg je de cursusstof en het bijbehorende huiswerk per e-mail toegestuurd. De stof bevat een uitleg over de herkomst van het betreffende jaarfeest, de symboliek ervan en natuurlijk ideeën over hoe je als heks de verschillende jaarfeesten kunt vieren. Aan het einde van elk hoofdstuk kun je alle elementen en symbolen die corresponderen met het jaarfeest op een rijtje vinden, zodat je deze zelf kunt gebruiken bij het schrijven en uitvoeren van een jaarfeest-ritueel. Want dit ga je helemaal zelf doen!
Het ‘huiswerk’, dat bij elke les wordt gegeven, bestaat uit een aantal meerkeuze vragen en een aantal oefeningen en opdrachten, en open vragen die je dient te beantwoorden. De meerkeuze vragen helpen je de informatie over het jaarfeest goed in je op te nemen en de andere vragen en opdrachten helpen je bewust stil te staan bij de tijd van het jaar en leren je hoe je zelf een jaarfeest kunt vieren. Ook bij het nakijken van de antwoorden wordt er dus niet puur op de feiten gelet, maar vooral op het inzicht en ontwikkeling van de cursist.

Meer weten? Kijk dan even op de website van Teachings of Avalon!

Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Leren over de jaarfeesten in de hekserij
Lees ook:Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’
Lees ook:Imbolc: de belofte van een nieuwe lente
Lees ook:Ostara, de lente equinox

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Schriftelijke cursus ‘De jaarfeesten in de hekserij’

 1. Karla

  Hey interessant! Het is sowieso wel prettig zoiets, zodat je elke keer weer even stil kan staan bij de betekenis van de jaarfeesten. Ik vind schriftelijke cursussen ook altijd wel fijn, dan kan ik het doen wanneer ik wil en zit ik nergens aan vast. Ik denk dus wel dat ik me in ga schrijven…

    /   Reply  / 
  1. ~Jeannette~

   Grappig, jij ook weer hier? ;-)

     /   Reply  / 
   1. Karla

    Ik ben hier altijd :D

      /   Reply  / 
 2. ~Jeannette~

  Oei, ook weer zo leuk. Misschien dat ik me binnenkort inschrijf en anders zeker later dit jaar.
  Layla, even een vraagje. Ik heb me ingeschreven voor de cursus basishekserij van Quest, aangezien ik wel over kennis beschik betr. hekserij, maar voor wie zo’n cursus best goed zal zijn. Kan ik deze combineren met bovenstaande cursus of gaat dan alles door elkaar lopen en kan ik het beter erna doen?
  Groetjes, Jeannette

    /   Reply  / 
  1. Layla

   Hallo Jeanette,
   Ik heb het even overlegd met Caroline van De Quest en wij denken dat het elkaar alleen maar aan kan vullen. Geen probleem dus :)
   Groetjes,
   Layla

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>