Ga dit jaar eens op ‘Vision Quest’

In veel tradities kent met een overgangsrite als een ‘Vision Quest’. Hierbij doorloopt men het proces van afscheid nemen, dood gaan en opnieuw geboren worden: een intensief gebeuren waarbij je op lichamelijk, geestelijk en spiritueel opzicht op de proef wordt gesteld. Ben jij klaar voor een transformatie in de wildernis? Hoor jij de roep om je pad te volgen? Doe dan mee aan een Vision Quest.

Benjamin Two Bears organiseert ook in 2009 weer een Vision Quest, voor diegenen die klaar zijn om het overgangsritueel te ondergaan.

De Quest vindt plaats in een door de deelnemers gekozen natuurgebied, ver van de bewoonde wereld. De reis begint met een Zweethut-Ceremonie om je te reinigen. Daarna gaan de reizigers naar het natuurgebied waar we een basiskamp opslaan. Hier verblijft de groep om de laatste voorbereidingen te treffen.
Als dit is gebeurt, staat elke deelnemer er alleen voor: drie dagen en drie nachten brengt men alleen door. Niemand die aan je trekt, tegen je praat, voor afleiding zorgt, niemand die je tegen houdt. Op een zelf gekozen plek verblijf je in de wildernis, vastend en biddend om een Visioen.

De laatste nacht houdt elke deelnemer een wake in het centrum van zijn of haar Heilige Cirkel, bewust van het sterven van de zon, bewust van de donkere nacht, alleen maar niet verlaten. Dan volgt de dageraad, een nieuwe dag, een nieuw leven.

Een goede voorbereiding is een vereiste, als men serieus is om de Vision Quest te volgen. Daarom komen de deelnemers eerst, van januari tot mei, eenmaal per maand samen op een zaterdagmiddag. Tijdens de bijeenkomsten bereid men zich met de groep voor, praktisch en siritueel. In april wordt er een weekend proefgedraaid.

Voor meer informatie en opgave kun je terecht bij Benjamin Two Bears, telefonisch: 06 30 57 77 51, of via e-mail: [email protected]. Of kijk op de website van Healingpraktijk Sirius of Healingpraktijk Ananta.

Lees ook:Vision Quest 2009
Lees ook:Vision Quest in 2010
Lees ook:Transformatie & Initiatie in de natuur
Lees ook:Natuurbeleving in de Lente
Lees ook:Natuurbeleving in de lente

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>