Je krachtdier ontmoeten

Krachtdieren zijn spiritdieren/ spirituele gidsen, die je kunnen helpen je eigen kracht te ontwikkelen of te versterken. Elk mens heeft zijn ofhaar krachtdier, de een tijdelijk de ander voor het hele leven. Het dier kan je helpen op diverse manieren, op spiritueel gebied maar ook met je dagelijkse bezigheden.

Krachtdieren kunnen voor een bepaalde tijd in je leven verschijnen zolang je de kracht van dit speciale dier nodig hebt, maar ze kunnen ook een heel leven bij je blijven en je kan er ook meerdere hebben. Elk dier staat voor bepaalde kwaliteiten en een eigen manier om deze krachten te benutten en uit te dragen.

Tijdens een workshop 'Onmoet je krachtdier' van Centrum De Quest wordt er dieper in gegaan op de functie van krachtdieren in het algemeen en op de betekenis van jouw persoonlijke krachtdier. Dit gebeurt onder anderen via een sjamanistische trancereis. Je gaat op reis je eigen  krachtdier ophalen/ ontmoeten.

De workshop vindt plaats op zaterdagavond 12 juli. Voor meer informatie over deze workshop en andere activiteiten van Centrum De Quest, kun je een kijkje nemen op de website.

Lees ook:Jouw krachtdier voor 2010
Lees ook:Dieren en hun krachten
Lees ook:Vind je krachtdier voor 2009
Lees ook:Ontmoet je krachtdier bij Triskal
Lees ook:Maak je eigen krachtvoorwerp

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Je krachtdier ontmoeten

 1. Fujaro

  Dit kan niet waar zijn! Je spiritdier ontmoeten in een sjamanistiche trancereis?! Wie wil dat niet? Mensen, laten we ajb met beide benen op de grond blijven. U en ik kunnen binnen vijf minuten betere onzin bij elkaar bedenken dan hier gepresenteerd wordt. Gewoon als vingeroefening. Ik pieker er echter niet over om dat in een orkhop-vorm te giten waar mensen hun geld voor neer moeten tellen.

  Met dramatische verhalen en rituelen verlenen de nieuwe tovenaars van vandaag de dag diensten aan mensen die verklaringen zoeken in tijden van onzekerheid en kloppen daarbij het geld uit de zak van mensen in hun zwakke momenten. Bijzonder misselijkmakend wat mij betreft.

    /   Reply  / 
  1. george

   Dag Fujaro, het is waar.
   Omdat je nu nog een ongelovige bent zal het krachtdier voor jou waarschijnlijk een kikker zijn.
   Als jouw kikker je helpt op jou moeizame weg en jij de kracht van de kikker erkent dan komt het geluk kwakend naar je toe.
   Doei, George de Blog Magier.

     /   Reply  / 
 2. Zaza

  Ja maar, Fujaro! De indianen doen dat ook en zij staan nog veel dichter bij de natuur en hun spiritualiteit dan wij, in onze jachtige westerse samenleving.

  Je weet toch wel dat alles wat mensen in de oudheid al deden echt en goed is?

  Lekker spiritueel alle oude tradities, levensbeschouwingen en symboliek op een hoop gooien. Deze week een sjamanendrum maken en volgende week mandala’s tekenen.

  Hahaha

    /   Reply  / 
 3. Fujaro

  Ha Zaza,

  Ja, natuurlijk, lekker terug naar die heerlijke oude tijd toen mensen nog blij waren dat ze met hulp van de plaatselijke sjamaan de dertig haalden. Waar zijn die tijden gebleven, dat de plaatselijke oeleboele sjamaan met simpelweg wat beenderen gooien precies kon zien wat je mankeerde. Weg met die ingewikkelde apparaten in ziekenhuizen, geavanceerde therapieën en chirurgie. Een mens is immers intelligently designed om flink te lijden. Dus zoek het op, de gangreen, tbc, tyfus en pest van weleer. Wat hebben ze ons aan gedaan dat we het zonder al dat gezellgs moeten stellen. Sufferds die we zijn! We hebben ons in slaap laten zussen met mooie praatjes.

  Ik zag op die geweldige website van centrum de quest – u weet wel dat mooie initiatief dat geheel vrijblijvend en manhaftig in weerwil van alle moderniteiten de noodroep van velen om de terugkeer van de sjamaan beantwoord met krachtdadige aanpak – dat ik zo kan deelnemen aan magische maanvieringen en iets met kruiden kan doen (waaronder salie en verschillende andere kruiden). Gelukkig ben ik er op tijd bij dankzij spiritualiteit.blog.nl.

    /   Reply  / 
  1. george

   Dag Fujaro, je bent er wel bij maar je kijkt met je ogen dicht.
   Ik stuur je nog een krachtdier.
   Een spitsmuis.
   We doen ons best om je te helpen.
   Ga maar vast kikkervoer en muisenvoer kopen.
   Ik ben bezig ze te zoeken.
   Groet, George de Blog Magier.

     /   Reply  / 
 4. joop

  Fujaro, ik heb het idee dat je hier alleen maar komt om sarcastische opmerkingen te maken over spirituele onderwerpen. Ik snap niet wat dat voor zin heeft..

    /   Reply  / 
 5. Dirk

  BOHAHAHAHA!

    /   Reply  / 
  1. george

   Dag Dirk, wat mooi.
   Hoor, luister en huiver.
   Dirk heeft ook een krachtdier.
   Hij heeft een BoHaConstritor.
   Zij heet SshiSshi.
   Dank je wel Dirk.
   Gegroet, George de Blog Magier.

     /   Reply  / 
 6. Fujaro

  Beste Joop,

  Je opmerking geeft de indruk dat je hier alleen meningen wilt begroeten die geen kritiek bevat, meningen die slikken wat hier tussen de regels zo achteloos geëntameerd wordt: de totale afwezigheid van kritisch nadenken. Maar dan moet ik je teleurstellen, ik doe daar niet aan mee. Ik ben namelijk vóór kritisch nadenken.

  Een weblog is een publieke uitnodiging om te reageren op het gepresenteerde, zonder vooraf-censuur op de reactie. Dat betekent dat er meningen langs kunnen komen die je wellicht niet aanstaan. Maar bedenk dan dat dat wel eens wederzijds zou kunnen zijn. Mijn reacties hier komen voort uit oprechte verbazing over het gebrek aan boerenverstand dat ik hier aantref. Bovendien vind ik het moreel zeer verwerpelijk om mensen dit aan te wrijven en daar geld mee te verdienen. Het valt wat mij betreft onder de categorie bedrog. Totnutoe heb ik me eigenlijk nog redelijk ingehouden en probeer ik met een lichte tongue in cheek het boerenverstandargument onder de aandacht te brengen. Mijn bericht bevat overigens wel degelijk argumentatie en het is jammer dat je daar niet op ingaat. Vind je nu werkelijk dat sjamanenrituelen van 2 millenia terug een redelijk alternatief bieden voor een modern ziekenhuisbedrijf? De suggestie vind ik eerlijk gezegd een aanslag op het medemenselijk intellect.

  Tot slot, je zou blij moeten zijn met een discussiepartner die niet overal ja en amen op zegt. Door kritische toetsing worden doorgaans dingen beter (even een klein stukje wetenschapsfilosofie tussendoor). Op die manier kunnen we misschien nog wat maken van de overigens magere discussie hier.

    /   Reply  / 
  1. george

   Dag Fujaro,
   Ik heb krachtdier No 3 voor je gevonden.
   Een hele mooie rode slak.
   Ben je nu net zo blij als wij ?
   Gegroet,George de Blog Magier.

     /   Reply  / 
 7. Koning Pindarots

  Amen

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>