Engeltherapie-workshop voor kinderen

Energiewerk voor kinderen. Hoe geef je zoiets vorm? Briony van den Bussche heeft een workshop Integrated Energy Therapy® ontwikkeld speciaal voor kinderen tot 12 jaar. "Wist je dat jouw handen kunnen toveren?" zegt ze tegen haar jonge cursisten. "Dat is toveren met liefde."

"Als je bijvoorbeeld valt en een wondje hebt, dan kun je de warmte van je handen daarnaartoe laten stromen. Je handen praten dan met je lichaam en vertellen de celletjes dat ze niet bang hoeven te zijn, dat ze mogen ontspannen en genezen. Dit noemen we toveren met liefde." Dat is hoe Briony van den Bussche aan kinderen tot 12 jaar uitlegd hoe energiewerk, en met name Integrated Energy Therapy®, in elkaar zit.

Ook ouders en vrienden zijn welkom bij deze workshop, die kinderen op een speelse manier in contact brengt met energie en met Engelen. De kinderen leren de engelenenergie ontvangen door een simpel maar krachtig proces dat ‘hartlinken’ heet. Een hartlink maakt een verbinding met jouw engel.

De workshop Integrated Energy Therapy® vindt op woensdagmiddag 16 juli plaats in het Belgische Berchem. De deelnemende kinderen krijgen na afloop een pendel, een boek en een certificaat mee naar huis.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Tempelstralen.

Lees ook:Kinderen leren toveren met liefde
Lees ook:Toveren met liefde
Lees ook:Cursus Integrated Energy Therapy ® I
Lees ook:Meditatie voor kinderen: ontpoppende vlinder
Lees ook:Workshop: The Joy of Creating

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Engeltherapie-workshop voor kinderen

 1. Fujaro

  Stop die kinderhoofdjes toch niet vol met die onverantwoorde prietpraat. Met opmerkingen als deze: ‘ze vertellen de celletjes dat ze niet bang hoeven te zijn’ voert men kinderen met achterlijke onwetenschappelijke opvattingen die schadelijk kunnen zijn voor hun begrip van hun eigen lichaam en gezondheid. Kennelijk geven deze lieden de prioriteit aan hun zelf ontwikkelde religietjes boven het welzijn van kinderen. Moreel zeer verwerpelijk.

    /   Reply  / 
 2. joop

  Hallo Fujaro. Wie zegtdat deze opvattingen schadelijk zijn voor de gezondheid van de kinderen dan? Dat vind ik wel erg ver gezocht!
  Bovendien vind ik het er niet toe doen of een cursus voor kinderen wetenschappelijk onderbouwd is of niet. Zou jij je kinderen alleen maar lastigvallen met wetenschappelijke foutjes dan? Want dat lijkt me ook niet leuk voor zon kind, dat vaak hoop en steun haalt uit dromen en fantasietjes (die overigens heel gezond kunnen zijn).
  Vr. Gr.
  Joop

    /   Reply  / 
 3. Fujaro

  Svp wel goed lezen wat ik schrijf. Ik zeg dat deze opvattingen schadelijk kunnen zijn voor het begrip van kinderen van hun eigen lichaam en gezondheid.

  Ik vind het er wel degelijk toe doen of iets wat je aanduidt als ‘cursus’ enig hout snijdt. Dat woord suggereert alsof er iets te leren valt, alsof er sprake is van overdracht van kennis of vaardigheden. Door het nu over de boeg te gooien van het gunnen van fantasie aan kinderen geef je impliciet toe dat het geen hout snijdt. Je snijdt het hout niet, maar je eigen vlees, zogezegd. Want bovendien maak je daarmee duidelijk dat het je niet gaat om de kinderfantasie, immers het zijn de fantasieverhaaltjes van ouderen die hier aan de kinderen worden opgedrongen.

  Ik ga mijn kinderen zeker niet onder de voorwendselen van een cursus volgieten met desinformatie en dat, beste joop, staat volkomen los van het stimuleren van de fantasie van mijn kinderen. Daar heb ik geen dubieuze pseudowetenschap voor nodig. Een boek, of een verhaal of een anekdote doet nog steeds wonderen.

  Tip voor alle ouders: weet wanneer u de kinderfantasie moet stimuleren en wanneer u zich moet onthouden van praatjes voor de vaak. Uw kind zal u later dankbaar zijn.

    /   Reply  / 
 4. Dirk

  Als je valt moet je wond uitwassen en desinfecteren met jodium. Dat weet ik omdat mijn moeder me dat vertelde. Als ik mijn wonden had behandeld met “energie” en “liefde” dan had ik vol littekens gezeten. Ik ben erg blij dat mijn moeder niet in dit soort onzin geloofde.

    /   Reply  / 
 5. Zaza

  Ik schaar me achter de reacties van Fujaro en Dirk. Als een kind ergens goed in is, dan is het wel dromen en fantaseren.

  Het lijkt mij zinnig om ervoor te zorgen dat kinderen juiste informatie krijgen, zeker als het gaat om de behandeling van verwondingen en/of ziekten.

  Warmte van je handen naar wonden laten stromen klinkt leuk, en natuurlijk is het prima als een kind zich ontspant (mensen voelen minder pijn bij ontspanning dan wanneer ze verkrampt zijn), maar ik hoop mijn kind genoeg gezond verstand en logica mee te geven dat hij zijn handen onder lauw stromend water houdt als hij ze heeft verbrand.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>