Leren mediteren in een dag

Op aanstaande zondag 4 mei organiseert Anand een meditatiecursus in een dag. Hierbij komen verschillende soorten meditatie aan bod. Door middel van oefeningen leer je deze verschillende soorten begrijpen en zo krijg je de slag te pakken.

Tijdens een meditatie cursus van Anand leer je verschillende soorten meditaties zoals vipassana, zen boeddhisme, trancedente meditatie, tibetaans boeddhisme, geleide meditatie, en gids-meditatie, waardoor je een breed inzicht krijgt hoe meditatie thuis verder te kunnen beoefenen.

Als je je eenmaal bewust bent geworden van de manier waarop je wezen ongestoord kan blijven, kun je langzaam dingen gaan doen tijdens je meditatie, terwijl je waakzaam bent dat je wezen niet in beweging wordt gebracht. Dat is het tweede gedeelte van meditatie. Eerst leer je hoe je gewoonweg kunt zijn en dan leer je gewoonweg te zijn tijdens het uitvoeren van simpele activiteiten: de vloer schoonmaken, douchen, etc. Daarna kun je ook gecompliceerdere dingen gaan doen, maar blijf je ervan bewust gecentreerd te zijn.

Voor meer informatie over deze of andere activiteiten van Anand, kun je kijken op de website.

Lees ook:Meditatiecursus in een dag
Lees ook:Leren masseren in twee dagen
Lees ook:En weer een meditatiecursus
Lees ook:Reiki- of massagecursus in de ardennen
Lees ook:Introductiecursus Meditatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>