De Tarot – een sleutel tot de mysterien van Westerse Ceremoniele Magie

Op 8 en 9 maart organiseert Temple of Starlight een weekendworkshop in Amsterdam, met de naam 'De Tarot – een sleutel tot de mysterien van Westerse Ceremoniele Magie'. De meeste mensen kennen de Tarot als een methode om de toekomst te voorspellen. Veel minder bekend is dat de kaarten van het Rider-Waite deck gebaseerd zijn op het systeem van de beroemde Hermetic Order of the Golden Dawn, een westerse magische school uit de 19e eeuw die gewijd was aan spirituele, filosofische en magische ontwikkeling. Dat is waar Temple of Starlight zich tijdens de workshop aan zal wijden.

De Golden Dawn bestudeerde de astrologie, de alchemie, magie en andere esoterische wetenschappen, en beroemde mensen zoals Israel Regardie en Dion Fortune waren Adepten die getraind waren in deze traditie.

Elke kaart reflecteert een relatie tussen mythologie, Kabbala en spirituele magie, en kan gebruikt worden als een toegang tot de Innerlijke Werelden. De symbolen op deze kaarten kunnen gebruikt worden als richting aanwijzers die de wegen aangeven die naar de diepere lagen van meditatie gaan. Zij zijn een rijke bron van esoterische kennis. Delen van deze kennis zijn verborgen of opzettelijk verwisseld.

Gedurende deze tweedaagse workshop zul je toegang krijgen tot deze verborgen kant van de Tarot en je zult enkele van de Mysteriën van de Westerse Ceremoniële Magie leren begrijpen. Je zult jouw kennis van de Tarot verdiepen en krijgt informatie over de intellectuele en spirituele achtergronden van de symbolen.
De kaarten zullen één voor één worden uitgelegd en op beide dagen zullen er geleide meditaties worden gedaan, om de kaarten beter te leren kennen.

Gedurende de workshop wordt er bovendien een ritueel gedaan, 'de Reis van de Dwaas'. Gedurende dit ritueel maak je kennis met ritueel werk en zullen je kaarten worden geconsecreerd.

Indien je meer wilt weten over deze en/ of andere activiteiten van Temple of Starlight, kun je kijken op de website.

(Bron: Temple of Starlight)

Lees ook:De tarot anders gezien
Lees ook:Temple of Startlight Praktijkles ‘Het Universum’
Lees ook:Vrouwenworkshop ‘De Terugkeer van de Godin’
Lees ook:Leren werken met de tarot
Lees ook:Magische thema-avond bij Triskal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>