De spirituele hoogtepunten van juni 2009

Begin juni 2009 kwam de Dalai Lama naar Nederland. De Tibetaanse spiritueel leider werd ontvangen door de Tweede Kamer, maar premier Balkenende weigerde hem te ontmoeten, omdat hij  dacht dat het slecht zou zijn voor de ‘kritische dialoog’ die hij nu met China over gevoelige zaken als mensenrechten kan voeren.
De Dalai Lama gaf ook verschillende interviews en lezingen tijdens zijn bezoek aan ons land.

Is de toekomst van Europa christelijk? Of zal Europa religie steeds meer in de marge drukken? Op de site van de Engelse krant The Guardian gaven verschillende wetenschappers in juni 2009 antwoord op deze vraag.

In juni berichtte Spiritualiteit.blog.nl ook over ‘Mens en Spirit’, een nieuwe politieke partij met een spirituele grondslag. Volgens de mensen achter deze partij is er in deze tijd behoefte aan een vernieuwende politieke stroming, die een andere dimensie toevoegt aan de huidige politiek.

Diezelfde maand organiseerde Rishis een bijzonder, groot spiritueel evenement in Amsterdam. Het event stond geheel in het teken staat van het inspireren en verwezenlijken van dromen. Want door contact te maken met je innerlijke passie, kun je de wereld weer een beetje beter maken!

Van de zomer werd er ook een nieuwe vorm van yoga bekend: hangmatyoga! Schommelen, wiegen en vliegen in een hangmat om lichaam en geest te ontspannen en om meer energie op te doen… Dat is waar het om draait bij hangmatyoga, ook wel zwaartekracht5yoga genoemd.

Op 21 juni was het midzomer, een jaarfeest dat door de hele wereld heen nog steeds wordt gevierd. In westelijk europa voornamelijk door moderne heiden. Velen van hen bezoeken op deze dag stonehenge en dit jaar was er een recordopkomst met meer dan 36.000 mensen.

Lees ook:Dalai lama naar ziekenhuis voor armpijn
Lees ook:Dalai lama in Nederland
Lees ook:Dalai Lama in Wereldmuseum Rotterdam
Lees ook:Huidige dalai lama de laatste?
Lees ook:Politieke partij met spirituele grondslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>