De spirituele hoogtepunten van februari 2009

In de tweede maand van het jaar werd onder meer bekend dat in juni 2009 Alweer de vijfde Nederlandse Godinnen Conferentie in Lochem plaats zou vinden. Het thema van dit jaar was: ‘De Wijze Moeder’, Zij die alles kennis in Haar heeft, de geheimen van het leven aan ons leert en onze angsten onder ogen te laten zien, zodat we in vreugde en vrijheid kunnen leven.

De Dalai Lama werd in februari 2009 in het ziekenhuis opgenomen vanwege armpijn. Gelukkig bleek het niet ernstig en zouden de klachten van de 73-jarige spiritueel leider gekomen zijn door een verkeerde beweging.

Bodhitv ging deze maand voor een gewaagde themaweek, namelijk over seks. Luc Carriere keek of boeddhisme en porno samen konden gaan en natuurlijk kwam ook tantra aan bod. Een themaweek met zeer interessante items!

Eckhart Tolle, bij velen geliefd om zijn boeken en lezingen over leven in het NU, kreeg dit jaar in februari eindelijk een eigen website. Op de site EckhartTolle.com kun je sindsdien terecht voor informatie over Tolle, zijn boeken en evenementen. En zelfs voor EckhartTolle TV!

Op Aswoensdag, 25 februari 2009, ging de veertigdagentijd, ook wel vastentijd genoemd, van start. Vasten is niet altijd even makkelijk. Daarom ontwikkelde Christine de Vries het werkboek ‘Ruimte scheppen voor een nieuw begin’, om dagelijks houvast te bieden.

Dit jaar is het maar liefst drie keer vrijdag de dertiende geweest. De eerste keer was in februari. Spiritualiteit.blog.nl ging op zoek naar de herkomst van deze ‘ongeluksdag’.

Lees ook:Eckhart Tolle is online
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2008
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2007
Lees ook:Maand van de Spiritualiteit 2016: essay door Ben Tiggelaar
Lees ook:Het is Aswoensdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>