De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008

Vandaag beginnen we met de belangrijkste Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van 2008. Van elke maand van het afgelopen jaar heb ik de leukste, belangrijkste of meest spraakmakende punten nog eens voor je op een rijtje gezet. Eerst de hoogtepunten van januari.

In januari 2008 werd de kerstmis-poll gesloten. Uit de uitslag bleek dat voor de bezoekers van Spiritualiteit.blog.nl het kerstfeest voornamelijk draait om het gezellig samen zijn met de hele familie. Dit gaf 39,3 procent van de bezoekers aan. 33,6 procent liet weten met kerst de geboorte van Jezus Christus te vieren. Maar liefst 11,5 procent van de bezoekers zei geen kerst te vieren.

Deze maand werd ook bekend gemaakt dat de Dode-Zeerollen, een van de belangrijkste verzameling informatiebronnen over het jodendom en het vroege christendom, op het internet gepubliceerd zullen worden. Vanaf 2012 moeten ze allemaal voor onderzoek via internet te raadplegen zijn.

Nieuws dat voor veel ophef zorgde op Spiritualiteit.blog.nl: het UFO-meldpunt Niburu liet weten dat er een UFO-golf over Nederland ging. Het bericht kreeg in totaal maar liefst 36 reacties. Dit mondde uit in een heftige discussie over de ‘echtheid’ van het bestaan van UFO’s.

Bodhitv.nl, de jongerensite van en voor jongeren over boeddhisme en spiritualiteit, liet in januari van dit jaar, drie maanden na de oprichting van Bodhitv.nl, weten dat zij flink aan het uitbreiden was. Het jongerenplatform toonde op 24 januari haar eerste eigen documentaire, waarna er nog velen volgden. Vanaf begin februari kreeg Bodhitv een eigen cybermonnik: schrijfster/presentatrice Mabel van den Dungen ging in de rubriek ‘Dungens Dharma’ (levens)vragen van jongeren vanuit een boeddhistisch perspectief beantwoorden.

Begin dit jaar werd bekend dat Derek Ogilvie, toen nog vooral bekend als ‘de Babyfluisteraar’ met een nieuw televisieprogramma zou beginnen waarin hij als medium op verschillende gebieden een helpende hand zou gaan bieden. Er bleek veel vraag te zijn naar de diensten van Derek Ogilvie: op dit nieuws kwamen vele reacties van mensen die met hem in contact wilden komen.

Lees ook:‘Derek Ogilvie: The Ghost Whisperer’
Lees ook:Derek Ogilvie onthuld als oplichter?
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van april 2008
Lees ook:Derek Ogilvie nieuw televisieprogramma
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van november 2009

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>