De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2008

Van elke maand van het afgelopen jaar heb ik de leukste, belangrijkste of meest spraakmakende punten nog eens voor je op een rijtje gezet. Nu de hoogtepunten van februari 2008.

In februari werd de bezoekers van Spiritualiteit.blog.nl gevraagd naar hun mening over spiritualiteit. Uit de reacties bleek dat veel mensen, maar niet iedereen, spiritualiteit relateren aan religie. Ook was er iemand die vond dat siritualiteit iets is voor mensen met ‘een laag IQ of grote dosis naïviteit’ of ‘met psychische problemen’.

Op dinsdag 5 februari 2008 overleed in Vlodrop, Limburg de 91-jarige Maharishi Mahesh Yogi. Dit werd bekend gemaakt door een woordvoerder van de Transcendente Meditatie (TM), de beweging waar de Maharishi de grondlegger van is. De Maharishi stierf temidden van zijn naaste medewerkers. Zijn stoffelijk overschot werd naar India gebracht en daar werd op traditionele Indiase manier afscheid van hem genomen. Op maandagochtend 11 februari werd de Maharishi ritueel verbrand.

Deze maand werd bekend gemaakt dat het Vaticaan de voorwaarden voor het heilig verklaren ging aanscherpen. Hierdoor werd het moeilijker om door de rooms-katholieke kerk heilig te worden verklaard. Ook de wonderen die de kandidaat-heiligen mogelijk hebben verricht, zullen in de toekomst strenger worden beoordeeld.

Vanaf februari ging Spiritualiteit.blog.nl weer meer aandacht besteden aan boekrecensies, waar veel vraag naar bleek te zijn. Ook in 2009 zullen er weer vele spirituele boeken worden gerecenseerd op dit blog.

Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van januari 2008
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van februari 2007
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van mei 2008
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van februari 2009
Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2007

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>