Vier je vrouw-zijn op het Lorelei Festival

In Zeewolde, op natuurkampeerterrein de Banken van Staatsbosbeheer, vindt op 31 augustus, 1 en 2 september 2012 de zesde editie van het Lorelei Festival plaats. Een festival voor en door vrouwen. Met workshops, massages, consulten, uitgebreide markt, culinaire verwennerij en meer, veel meer. Een festival met alles wat een vrouw zich kan wensen!

Tijd voor jezelf
Vrouwen hebben anno nu een druk leven en stellen vaak hoge eisen aan zichzelf. Ze willen de ideale vriendin, dochter, werknemer, geliefde en moeder zijn, met daarbij liefst ook nog een opgeruimd huis en een vol sociaal leven.  Pffff… dat is nogal wat.  Tijd voor zichzelf nemen schiet er dan vaak bij in. Het Lorelei Festival biedt vrouwen de ruimte om bij zichzelf te zijn, om drie dagen lang niets te hoeven en alles te mogen. Om ondergedompeld te worden in genieten, overvloed en verwennerij in samenzijn met honderden andere vrouwen.

VrouwenKracht
Het festivalthema van dit jaar is VrouwenKracht. Waarom is deze kracht zo belangrijk? Onze westerse maatschappij is erg gericht op mannelijke energie, waarover overigens zowel mannen als vrouwen beschikken. Het gaat in deze tijd vaak om presteren, structuur, plannen, concurreren, een goede opleiding, tijd, targets halen en kansen benutten. In balans met vrouwelijke energie zijn dat prachtige kwaliteiten,  bij eenzijdige nadruk op het mannelijke levert dit een overspannen maatschappij op. De tijd is rijp om het vrouwelijke haar plek naast het mannelijke terug te geven. Zodat er meer ruimte ontstaat voor intuïtie, relaties, bezinning en spiritualiteit. Om mee te kunnen stromen met wat zich aandient, in samenhang en verbondenheid met het cyclische ritme van de natuur.

Verbondenheid op Lorelei
Lorelei laat vrouwen zien en beleven wat vrouwelijke kracht is. Hoe het voelt om niet steeds doelbewust te  hoeven handelen, maar gewoon aanwezig te zijn. Om tijd alleen of met andere vrouwen door te brengen en nieuwe dingen uit te proberen. Zo ontdekken vrouwen zichzelf en de wereld vanuit ontspanning. Het festival biedt zusterschap en ruimte, waarin de nieuwsgierige en creatieve aard van vrouwen volledig naar boven kan borrelen.

Ontspannen en vrij vrouw-zijn
Sinds dit jaar is de organisatie van het Lorelei Festival in handen van Hilde Nienhaus. Als oprichtster van de Godinnen Academie begeleidt zij vrouwen bij het ontdekken van hun eigen pad, zodat ze vrij en ontspannen vrouw kunnen zijn. “Het Lorelei Festival sluit naadloos aan op wat ik met de Godinnen Academie uitdraag. Tijdens het festival vieren we ons vrouw-zijn, dat ons verbindt  met elkaar, met onszelf en met iets groters of diepers, wat dan voelbaar wordt maar moeilijk benoembaar is”, vertelt de organisatrice.

Nieuw dit jaar: het Mysterieveld
Nieuw deze editie is het Mysterieveld, een rustpunt op het  festival voor vrouwen die behoefte hebben aan stilte en meditatie. Een cirkel van 13 “wijze” vrouwen zorgt ervoor dat altijd  één van hen op deze plek aanwezig is om voor de bedding van het festival en de afstemming op het hogere te zorgen. “De energie van deze prachtige vrouwen zal voor iedereen, bewust of onbewust, voelbaar zijn”, aldus Hilde.

Meer informatie over het festival vind je op de website.

Ga jij naar het Lorelei Festival?

 

 

Lees ook:Een en al vrouwenenergie op het Lorelei Vrouwenfestival
Lees ook:Top 5 spirituele festivals
Lees ook:Waardeer je vrouwelijke eigenschappen
Lees ook:Relatie als groeipad: Hieros Gamos festival
Lees ook:Maria Magdalena Festival in Zuid-Frankrijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>