‘De stenen op ons pad’ en het Nederlandse stenenorakel

Nicolien de Kroon en Agnès Schlüter zetten in de zomer van 2006 de eerste stappen van een reis die hun twee maal door Nederland zal leiden. Op 17 april verschijnt hun boek ‘De stenen op ons pad’, waarin ze verslag doen van hun spirituele ontdekkingstocht die resulteerde in het Nederlandse stenenorakel, een kaartspel waarmee je jezelf en anderen beter kunt leren kennen.

Zoals een ander souvenirs op zijn reizen verzamelt, zo nam Nicolien de Kroon altijd stenen mee naar huis: “Hun kleur, structuur, tekening, vorm geven onze fantasie voeding. De stenen op deze aarde vertellen een verhaal en ik houd van verhalen. Verhalen van mensen, verhalen van kinderen, verhalen van oudere mensen. Als klassiek homeopate werk ik door te luisteren naar levensverhalen. Als Usui Reiki Master werk ik met de energie van de verhalende traditie. Als internationaal vrachtwagenchauffeuse leer en werk ik door te luisteren naar de verhalen van de oude rotten in het vak.”
Op een dag vertelt Nicolien aan haar goede vriendin en collega Reiki Master Agnès Schlüter over haar tocht te voet door de Barzan vallei in Koerdistan, Noord-Irak. Hoe zij haar weg door de steenmassa’s moest vinden en dat ze wist waar en hoe ze haar voeten moest zetten om niet te vallen. Net als de vrouwen en kinderen die er wonen, snelde ze over de rotsen.”

Dit verhaal bracht Agnès terug bij haar zeker-wetenervaring dat stenen – oud als zij zijn – al onze ooit gezette voetstappen kennen. Zij is niet de enige in de familie die iets met stenen heeft. Het boek begint met het verhaal over haar grootmoeder, die op haar fiets heen en weer rijdt om een hele rij prachtige keien naar haar huis te brengen. Tot ze tot staan wordt gebracht en vriendelijk wordt verzocht de steen (nummer drie) terug te leggen. Of haar grootmoeder de andere twee stenen heeft teruggebracht, weet Agnès niet: “Zeker is dat mijn vader, haar zoon, en wij, haar vier kleindochters, geen steen kunnen laten liggen.”
 
Met deze achtergrond is het niet vreemd dat de twee vriendinnen het plan opvatten om het Pieterpad te lopen om stenen te verzamelen. Zoals het wel vaker in het leven gaat, loopt het uiteindelijk anders en de eerste dag belanden ze in Katwijk. Ze willen niet bewust stenen zoeken, maar wachten welke stenen op hun pad komen en wat zij hun te vertellen hebben. Het thema van de dag en de provincie wordt allengs duidelijk: afscheid. Vanaf dat moment krijgt elke provincie die zij aandoen als vanzelf een thema. En de stenen voor elk thema en de elementen aarde, water, vuur en lucht dienen zich aan. Het Nederlandse stenenorakel is een feit.
De spirituele ontdekkingstocht wordt verdiept wanneer ze drie jaar later nogmaals de plaatsen bezoeken. Soms is er – ogenschijnlijk – niets veranderd. Soms is er heel veel veranderd. Wederom zijn er de onverwachte ontmoetingen, die blijkbaar klaar liggen op hun pad, net zoals de stenen.
 
Achterin het boek ‘De stenen op ons pad’ is het Nederlandse stenenorakel opgenomen. Het bestaat uit zestig kaartjes: per provincie een steen/kaartje voor het thema en een per element. Het orakel kan helpen om dat wat in je onderbewuste leeft naar het bewustzijn te brengen. Zo leer je jezelf en een ander – als je samen met het orakel werkt – beter kennen.
 
Nicolien en Agnès presenteren hun boek op zaterdag 17 april tussen 16.00 en 18.00 uur in boekwinkel Himalaya, Warmoesstraat 56 te Amsterdam.

(Bron: A3boeken)

Lees ook:Tentoonstelling en lezing van Juke Hudig
Lees ook:Tosca Tetteroo op Indigo Radio
Lees ook:Yogi Power: ken je goeroes
Lees ook:Inspirerende filmtip: Doing time, doing Vipassana
Lees ook:Spiritueel ontwikkelen? Deze edelstenen helpen je!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>