Elf Fantasy Fair

Het is alweer bijna zover: van 20 tot en met 22 april is het weer tijd voor de Elf Fantasy Fair.
De Elf Fantasy Fair is een grootschalig buiten-evenement waar fantasy werkelijkheid wordt. Elk jaar komen tienduizenden bezoekers (21.500 in 2005; 22.500 in 2006) verkleed als ridder, elf, vampier, piraat of een kruising hiervan naar dit snijpunt van middeleeuwen, fantasy en hekserij. Ook internationale acteurs, schrijvers, kunstenaars en performers zijn ieder jaar weer te vinden in dit grensgebied tussen fantasy en realiteit, dat een weekend lang omgedoopt wordt tot het koninkrijk Elfië.

De Elf Fantasy Fair heeft vele leuke en interessante onderdelen, waaronder lezingen, veldslagen, workshops, signeersessies, muziekoptredens, kostuumwedstrijden, fora en nog veel meer.

Ook zijn er elk jaar eregasten uit de wereld van fantasy, de middeleeuwen en natuurreligie. Dit jaar zijn dat onder andere auteur James Clemens (o.a. ' Het Boek der Sterren'), fantasy-artist Brian Froud, en Professor Doctor Roland Rotherham, een bekende autoriteit op het gebied van mythen en legende en dan met name de legende van Koning Arthur en de heilige graal. Hij behaalde ’s werelds eerste leerstoel in de Arthur mythologie.

Tijdens de fair zullen er optredens te zien en te horen zijn van onder andere Virelai, Harmony Glen, Valravn en Orfeo. Daarnaast zal er ook entertainment zijn in de vorm van IANNVS de Goochelaar (een Romeins artiest uit de 2e eeuw), de Ridder van Elfië, een slavenmarkt (!) en een heuse Heksenwaag. Bij deze act wordt, door de realistische heksenwaag en de keuze van het onderwerp, een echte middeleeuwse sfeer gerealiseerd.

(Bron: Elf Fantasy)

Lees ook:Professor Rotherham en Susan Smit op Elf Fantasy Fair
Lees ook:Mystical Fantasy Fair afgelast
Lees ook:Mystical Fantasy Fair van Triskal
Lees ook:Triskal organiseert Mystical Fair
Lees ook:Pagan Fantasy Fair in België

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>