Culturele manifestatie in Alkmaar

Op 3 september aanstaande wordt er in Alkmaar een culturele manifestatie gehouden. Er komen dan verschillende culturen en levensstijlen bijeen, om eens een gezellige dag met elkaar te vertoeven. Een goed initiatief in deze tijden van verwijdering onderling.

De dag zal om 11 uur ‘s ochtends worden geopend met djembeespelers. Zij vormen de inleiding op de openingsceremonie, die zal aanvangen rond 11.30 uur.

Er is op de manifestatie een grote verscheidenheid aan lezingen, workshops, een alternatieve beurs met verkoop en een paranormale afdeling, een podium met optredens en muziek en uit de verschilende culturen kunnen lekkere hapjes worden geproefd.

In de lezing-zaal zullen lezingen worden gehouden en verhalen worden verteld. Er wordt onder andere een lezing gehouden over ‘hekserij door de tijd en culturen heen’. Maar ook een lezing over de werking van edelstenen, verzorgt door Ger lammertse, en wat daarmee gedaan kan worden. De lezingen zijn gratis toegankelijk.
In de workshop-zaal zal onder andere twee maal een gratis buikdans workshop worden verzorgd.

Op het podium is onder meer een dj die de hele dag muziek verzorgt. Ook zijn er optredens van MadamBaba ( villa achterwerk) en haar band. Zij zal zang en dans ten gehore brengen. Er zullen buikdans acts verzorgd worden door dames, maar ook door Farouq, Nederlands meest bekende mannelijke buikdanser. Naast dit alles is er ook nog de dansende buschauffeur en nog veel meer.

Buiten het gebouw zullen er marokkaanse theetenten gecreëerd worden. Hierin kan men marokkaanse thee drinken, hennatattoo’s laten plaatsen op de handen, waterpijp roken en lekker chillen.

Door het gebouw heen staan kraampjes waar je lekker kunt eten. Er is gezorgd voor een grote variatie uit de Nepaleese, Indonesische, Marokkaanse, Turkse en Italiaanse keuken.

De verkoopstands bevinden zich in de sportzaal, waar je onder andere terecht kunt voor Afrikaanse kleding, buikdanskleding in alle maten, heksenspulletjes, edelstenenverkoop, informatie stands, een Nepalees reisbureau en nog meer. In deze zelfde zaal bevindt zich tevens de para-alternatieve beurs met paragnosten, helderzienden, aurafotografie en dergelijke.

De Culturele manifestatiebevindt zich in ‘De Rietschoot’, Saskerstraat 22 te Koedijk/Alkmaar. Er is gratis parkeren om het gebouw heen en in de wijk. Het gebouw zelf is rolstoeltoegankelijk.

Lees ook:Nieuwe Lotus beurs in Houten
Lees ook:Lotus beurs in Houten
Lees ook:Spirituele beurs in Nieuwe Energie
Lees ook:Internationaal Therapeut Beurs 2014
Lees ook:De Onkruidbeurs is er weer bijna!

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Culturele manifestatie in Alkmaar

 1. Waterpijp kopen

  Het zal wel leuk zijn als er daar een waterpijp gratis wordt aangeboden :D

    /   Reply  / 
 2. Sherrief

  Ja het is wel rustgevend inderdaad en het brengt mensen bij elkaar.
  Die kandelaar vindt ik ook wel wat weghebben van een waterpijp eigenlijk haha.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>