Workshop: maak je eigen oceandrum

Ze ruisen als de zee, het ritme van eindeloze golven en verten, van rust en ruimte. Elke Ocean Drum heeft zijn eigen klank en kleur en is dus uniek. De klank ontstaat door de natuurlijke ronde zaden waarmee ze gevuld zijn.
Op zaterdag 23 september kun je je eigen oceandrum maken bij Livin’ Art in Baarle Nassau.

Een oceandrum is een platte "trommel" die je rond kunt draaien waardoor je het geluid van de oceaan hoort. Het voordeel van een oceandrum ten opzichte van de welbekende rainstick is dat je het geluid oneindig door kan laten gaan en er zelf invloed op kunt uitoefenen door hoe je hem bespeelt.

In deze workshop kies je een mand die je zelf gaat bekleden, vullen en bespannen. Je gaat zelf jouw eigen specifieke oceaan geluid creeren door rustig op een matje te luisteren naar alle klanken die ik meegebracht heb. Ook ga je je oceandrum zelf beschilderen met behulp van een visualisatie. Je hoeft geen speciale creatieve vaardigheden te hebben. Ik begeleid je stap voor stap naar een prachtig eindresultaat. Aan het eind van de dag neem je een nieuw vriendje mee naar huis

De workshop vindt plaats op zaterdag 23 september van 10:00 uur tot 17:00 uur. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website van Livin’ Art.

(Bron: Livin’ Art)
(Bron illustratie: Livin’ Art)

Lees ook:Maak je eigen oceandrum
Lees ook:Livin’Loud
Lees ook:Maak je eigen Sjamanendrum!
Lees ook:Maak je eigen Sjamanendrum
Lees ook:Een duikje in een klankbad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Workshop: maak je eigen oceandrum

 1. morgan

  Ik ben al een tijdje op zoek naar de platte rieten/bamboe schalen waar de ocean drums mee gemaakt worden. Is er iemand die me op weg kan helpen?

    /   Reply  / 
 2. Layla

  Heb je al geprobeerd om een e-mail te sturen naar Joyce van Livin Art (via haar website http://www.livinart.nl)? Ik denk dat zij je wel kan helpen.
  Groetjes,
  Layla (redactie)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>