Spiritueel Kerstcadeau 2: Boek ‘De Reisgenoot’ van Jorge Bucay

De weg naar geluk loopt voor iedereen anders, maar er zijn drie vragen die je kunnen helpen om de juiste richting in te slaan. Jorge Bucay helpt je in De reisgenoot eerlijke antwoorden te vinden op deze vragen: Wie ben ik? Waar ga ik naartoe? En met wie?
Niet iedereen is (bewust) op zoek ‘geluk’. Of naar een antwoord op de vraag “Wie ben ik?” of “Waar ga ik naartoe?”. Toch denk ik dat iedereen wat aan dit boek kan hebben. Het kan je bijvoorbeeld ook helpen met vraagstukken uit het verleden, en voorbereiden op situaties in de toekomst.

Ik ben dan ook erg blij dat ik tijdens deze Spirituele Kerstcadeauweek maar liefst vijf gesigneerde exemplaren mag weggeven van De Reisgenoot!

Op weg naar geluk
Wie ben ik? Waar ga ik naartoe? En met wie? In eerste instantie drie simpele vragen, maar de antwoorden zijn niet zo makkelijk te geven. Schrijver en psycholoog Jorge Bucay helpt je in De Reisgenoot door praktische adviezen af te wisselen met inspirerende en motiverende verhalen. Zo kun je al lezend je eigen antwoorden vinden om de weg naar geluk te bewandelen.

Wijze lessen voor het leven
Zoals ik al zei is niet iedereen op zoek naar geluk. En geluk betekent ook niet voor iedereen hetzelfde. Maar ook voor die mensen die niet bewust bezig zijn met deze zoektocht kan De Reisgenoot een erg prettig en leerzaam werk zijn om te lezen. Het leert je bijvoorbeeld waarom mensen in allerlei relaties afhankelijk van elkaar zijn en ook wat hiervan de gevolgen kunnen zijn. Een handige en wijze les om mee te nemen op je levenspad!
Ook praat Bucay over zelfredzaamheid. Over het belang ervan en hoe je zelfredzaamheid kunt bereiken. Maar ook wordt er uitgelegd wat het precies is en wat het verschil is tussen onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Je zult immers eerst moeten begrijpen wat iets inhoudt, voordat je ernaar kunt gaan streven.

Jezelf ontwikkelen
De Reisgenoot daagt je uit om beter naar jezelf te kijken/ te observeren. Om jezelf te leren kennen. De schrijver is er dan ook van overtuigd dat je de wereld alleen het beste van jezelf kunt geven als je jezelf goed kent. En daar kan ik het alleen maar mee eens zijn! Maar niet alleen jezelf leren kennen helpt je op weg naar ‘ jouw geluk’. De volgende stap is jezelf te accepteren. In al jouw hoedanigheid, in in goede en minder goede perioden en situaties. Om van je fouten te leren en jezelf te ontwikkelen.
Het boek geeft dan ook troost in moeilijke tijden. Het vertelt je dat je je rot mág voelen en dat je je vooral niet bezwaard moet voelen als je je verdriet wil uiten bij vrienden of familieleden. Iets wat, naar mijn mening, inderdaad nog te vaak gebeurt.

Geluk
Jorge Bucay spoort de lezer aan om na te denken over geluk en wat geluk voor je betekent. Bestaat geluk niet of alleen in momentopnames? Of is verdriet ook onderdeel van een gelukkig leven?
Geluk heeft niet voor iedereen dezelfde definitie. Bucay vraagt je goed na te denken op de vraag wat geluk is voor jou persoonlijk. “En dan, als je weet hoe jij over geluk denkt, kun je ernaar op zoek gaan wanneer je er klaar voor bent, wanneer je erdoor overrompeld wordt of wanneer je niet anders kunt.”

Win het boek ‘De Reisgenoot’ van Jorge Bucay!
Het is de Spirituele Kerstcadeauweek op Spiritualiteit.blog.nl en dat betekent dat je elke dag kans maakt op andere prijzen. Vandaag mag ik maar liefst vijf gesigneerde boeken weggeven van Uitgeverij AW Bruna!

Wil jij kans maken op een van de exemplaren van De Reisgenoot van Jorge Bucay? Plaats dan een reactie onderaan dit artikel! Als je een van de winnaars bent, krijg je bericht per e-mail.

Wil jij ’De Reisgenoot’ van Jorge Bucay winnen?

Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl geeft VEEL spirituele kerstcadeaus weg!
Lees ook:De winnaars van de Spirituele Kerstcadeauweek
Lees ook:Maak je eigen geluk op het WAI-WAY Seminar
Lees ook:Boek: ‘Groeien naar spiritueel inzicht’ (advertentie)
Lees ook:Spiritueel ondernemers netwerk: Zoek geluk in je loopbaan

34 Reacties // Reageer

34 thoughts on “Spiritueel Kerstcadeau 2: Boek ‘De Reisgenoot’ van Jorge Bucay

 1. Gé Geurtsen

  Lijkt me leuk om eens te lezen!

    /   Reply  / 
 2. Marina

  Heel interessant! En vragen waar ik zelf momenteel ook mee worstel.

    /   Reply  / 
 3. Jenny

  De vraag die bij mij opkomt: haal ik mijn geluk uit mezelf of heb ik altijd anderen nodig om gelukkig te zijn? En hoe verandert mijn relatie met anderen als ik ‘mijn geluk’heb gevonden.
  Wat een verhelderend boek lijkt me dit.

    /   Reply  / 
 4. Marijke

  Een boek dat nieuwsgierig maakt!

    /   Reply  / 
 5. Marilyn

  alles zit in jezelf,en problemen die ik met anderen heb weerspieglen ook weer dingen in mzlef. de antidepressiva die ikdacht nodig te hebben maakte me afhankelijk en minder vertrouwend op mezlef. DAt stukje heb ik overwonnen, de ene dag beter dan de andere. maar wat zou dit veel mooie inzichten geven, en ben in januari vrij/werk kwijt, tijd voor zelfstudie
  xx Mariyn

    /   Reply  / 
 6. Helma

  In mijn zoektocht naar geluk wordt ik nieuwsgierig naar dit boek.

    /   Reply  / 
 7. wiena smiet

  Ben een aantal maanden geleden ben ik ingestort naar heel veel te hebben meegemaakt in mijn leven voor anderen klaarstaan en toch maar door blijven gaan is het licht uit gegaan .Heb moeten leren hulp van anderen te accepteren en de controle los te laten wat het meest frustrerend is ik kon mezelf niet meer terug En hoe nu verder .wie weet kan dit boek mij helpen op te weg te komen

    /   Reply  / 
 8. Pingback: Spiritualiteit.blog.nl geeft VEEL spirituele kerstcadeaus weg! | Spiritualiteit

 9. Mo

  Ik weet aan wie ik dit boek zou geven. x

    /   Reply  / 
 10. maries krekelberg

  Ik heb al eerder een boek gelezen van Jorge Bucay : Laat me je een
  verhaal vertellen. Mooi! Boeken waar je iets van kunt leren spreken
  me erg aan.Ik ben nieuwsgierig naar dit boek.

    /   Reply  / 
 11. Jopie Voesenek

  zou dit boek graag willen winnen voor mijn zus

    /   Reply  / 
 12. Mara

  Ik denk dat iedereen (wellicht onbewust)wel weet hoe je moet handelen om tevreden en gelukkig te zijn. Alleen is het voor velen nogal een opgave om steeds op zich zelf te letten, dus zijn we geneigd om dingen goed te praten en durven we niet eerlijk naar onszelf te kijken. Dit boek kan dan wel een behulpzame handleiding zijn. Een mooie uitdaging om eerlijk tegenover jezelf te zijn. Ik wil wel een :)

    /   Reply  / 
 13. Mirte

  Dat zou een leuk kerstcadeautje voor mijzelf zijn! ;-)

    /   Reply  / 
 14. Kroon

  Dit lijkt mij een geweldig boek, iets waar ik wat aan kan hebben nu ik in een vicieuze cirkel vastzit en het mij niet lukt om eruit te komen…

    /   Reply  / 
 15. Natalie

  Dit is denk ik waar het jaar 2013 om draait, het geluk vinden in jezelf!!Ik zou het iedereen wel willen schenken..

    /   Reply  / 
 16. anita

  ik zou heel graag met mooie en nieuwe inzichten in mijzelf het nieuwe jaar ingaan, en als ik het gelezen heb zou ik het door gaan geven omdat je zoites moois als dit niet voor jezelf mag houden,maar juist moet delen! lfs anita

    /   Reply  / 
 17. Isolde

  Allereerst, wat een fascinerende cover! Er waren afgelopen jaar meerdere momenten dat ik me opgesloten voelde in een papieren bootje terwijl de storm om me heen op z’n hevigst rondwaarde. Ik hoop komend jaar in rustiger vaarwater te belanden, en literaire hulp daarbij is meer dan welkom!

    /   Reply  / 
 18. Dalena

  Wat een heerlijk inspirerend boek lijkt mij dit! We bewandelen allemaal verschillende wegen in ons leven en soms weten we even niet welke afslag of richting wij moeten nemen om daar te komen waar we in het leven zijn. We houden soms vast aan bepaalde dingen en mensen omdat we bang zijn voor het onbekende, maar misschien blokkeert dit onze weg naar geluk wel. Ik denk dat dit boek hier verheldering in geeft. In hoe wij de weg kunnen bewandelen die wij zelf willen, hoe wij puur gelukkig met onszelf kunnen zijn en daardoor nog gelukkiger met factoren van buitenaf.

    /   Reply  / 
 19. Julia...

  Lijkt me een mooi boek. Ik ben nog steeds bezig met de vraag wat ik nou eigenlijk wil…

    /   Reply  / 
 20. Vivianne

  klinkt mooi en altijd zinvol zoiets te lezen.

    /   Reply  / 
 21. Marlies V

  ik ben op een zoekende weg en kan wel hulp gebruiken!

    /   Reply  / 
 22. Mariechen

  ‘k wil meer weten over onafhankelijkheid en zelfredzaamheid… om het in praktijk te kunnen toepassen

    /   Reply  / 
 23. Jacqueline

  Geluk…typisch iets dat je altijd nastreeft en vaak achteraf pas ziet dat je het al die tijd al had… zou er graag meer over lezen…

    /   Reply  / 
 24. Linda

  Ik zit vaak behoorlijk met mezelf in de knoop, dus dit boek winnen is alles waar ik op hoop. Dingen uit het verledden loslaten is heel erg moeilijk voor mij, dus hopelijk is dit boek binnenkort van mij!

    /   Reply  / 
 25. Annelies

  Geluk: in harmonie met jezelf en anderen bijdragen aan de wereld om je heen!

    /   Reply  / 
 26. Coby

  Ik heb de aktie gelijk op faceboek gezet, het lijkt me een prachtig beok waar het bewuste en onbewuste samen lijkt te komen en dat wil graag ontdekken

    /   Reply  / 
 27. Janny Cuperus

  Vooral de vraag wie ben ik is nu bij mij erg aan de orde. Na jaren van tegenslag om ene kindje te mogen krijgen/burn out/depressie is het nu ook zo dat mn man van me wil scheiden. Weer een klap en ik ben nu erg op zoek naar me zelf… en daar kan ik wel wat hulp bij gebruiken!!

    /   Reply  / 
 28. Glaasje

  Echt een supermooi boek en een echte aanrader. Zou het zeker proberen!

    /   Reply  / 
 29. Stephanie

  Lijkt me een erg interessant boek!

    /   Reply  / 
 30. Monique

  Klink bijzonder….
  bij deze mijn pging dit mooie boek te mogen winnen….

  succes allemaal..

    /   Reply  / 
 31. Hedwig

  Dit lijkt me een erg interessant boek, ik doe graag mee

    /   Reply  / 
 32. Bar

  alleen voor de voorkant zou ik hem al willen hebben!

    /   Reply  / 
 33. tjarda

  Met een naderend ontslag in het verschiet, wegens subsidiestop door de deelgemeente, lijkt me dit mooi boek om me te helpen positiever 2013 in te gaan!

    /   Reply  / 
 34. Ellen

  Lijkt me een interessant boek en staat mooi in de boekenkast bij de verzameling

    /   Reply  / 
 35. Natasja M

  Ben ik nog op tijd? Het lijkt mij namelijk een erg mooi boek!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>