Win het nieuwe boek van Annemarie Postma!

Eind mei 2010, verschijnt het nieuwste boek van Annemarie Postma: ‘Ziels Gezond: Een spirituele kijk op gezondheid, ziekte, lichamelijke beperkingen en gewichtsproblemen’. Spiritualiteit.blog.nl mag maar liefst vijf exemplaren weggeven!

In ‘Ziels Gezond’ slaagt bestsellerauteur Annemarie Postma er opnieuw in om met een zeer verrassende kijk te komen op een onderwerp dat ons allemaal aangaat: gezondheid.

Wil jij kans maken op 1 van de 5 exemplaren van dit boek? Laat ons dan weten wat jouw kijk is op gezondheid en spiritualiteit! Doe dit in een reactie onderaan dit artikel. De De leukste, mooiste, of meest bijzondere reactie wordt beloond met het boek ‘Ziels Gezond’ van Annemarie Postma!

Vergeet niet je (echte) e-mailadres in te vullen (deze wordt niet getoond op de website, maar alleen gebruikt om je te informeren over je prijs). Je kunt reageren tot zaterdag 29 mei!

Klik hier om meer te lezen over het boek ‘Ziels Gezond’ van Annemarie Postma.

Lees ook:Nieuw boek Annemarie Postma over gezondheid
Lees ook:Winnen: Astrologiewerkboek van Natasja Kuipers!
Lees ook:WIN: Kaarten voor de Moon Dance op 21 mei!
Lees ook:Winnen: boek ‘Het Gedroomde Land’
Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl geeft VEEL spirituele kerstcadeaus weg!

31 Reacties // Reageer

31 thoughts on “Win het nieuwe boek van Annemarie Postma!

 1. Nadine Schartz

  Mijn passie ligt bij het begeleiden en inspireren van mensen om ‘heel’ te worden. Het is prachtig een bijdrage te mogen leveren aan het ontdekken van de volmaakte heelheid van de ander! Aandacht voor je eigen spiritualiteit is hierbij een belangrijke determinante. Naast aandacht voor fysieke, emotionele en mentale gezondheid.

  Nadine Schartz /InnerHeart

    /   Reply  / 
 2. Tjarda Rohlfs

  In mijn werk als maatschappelijk werkster zie ik mensen die om wat voor reden zijn vastgelopen in het leven. Eigenlijk vertellen al deze mensen ook dat zij lichamelijke klachten hebben. Meestal wordt hier alleen op een reguliere medische manier naar gekeken. Soms lost dat echter niets op. In mijn vrije tijd bekijk ik dit soort dingen meer vanuit een spititueel oogpunt en mijn wens is dan ook om een combinatie te maken van de reguliere hulp aan mensen en deze meer spirituele kijk. Ik ben daarom erg benieuwd naar dit boek!! (en er valt voor mezelf natuurlijk ook nog altijd iets te leren ;-) ) Tjarda

    /   Reply  / 
 3. Hedwig van Dieten

  Ik heb ervaren dat ziek zijn of een beperking hebben je bewuster in het leven kan doen staan. Zelf ervaar ik als ik ziek ben dat ik daar iets van leren kan. Bijv.Te weinig aandacht aan mijn lichamelijke signalen heb gegeven en dan ziek wordt. Het mij afvragen waarom ik ziek ben geworden geeft mij inzicht in mijn situatie. Zo kreeg ik de diagnose fybromyalgie, hierdoor ben ik gaan kijken wat kan ik nog wel en wat zijn mijn kwaliteiten. Hierdoor ben ik van baan veranderd en minder van mijzelf gaan moeten. Nu geniet ik meer van mijn leven en werk. Ziek zijn kun je dus als positief ervaren.

    /   Reply  / 
 4. Sander

  Ik ben zo down to earth als een stoeptegel, maar sta zeker open voor verdieping. Heel benieuwd wat een boek als bovenstaande zou kunnen bijdragen aan mijn gezondheid!

    /   Reply  / 
 5. Mirte

  Wat veel mensen zich volgens mij niet realiseren is dat veel lichamelijke/gezondheidsklachten van binnenuit komen. Het is normaal om naar een dokter te gaan wanneer we ziek zijn, dan krijgen we een geneesmiddel voorgeschreven en dat moet de klachten oplossen. Maar vaak wordt de oorzaak niet aangepakt en komen de klachten terug. Als je heel bewust bezig gaat met jou eigen klachten, kun je vaak al een hoop zelf oplossen door de oorzaak te zoeken en deze aan te pakken. Probeer te voelen waar de klachten vandaan komen, diep in je hart weet je het vaak wel. Het is belangrijk dat geest en lichaam in balans zijn met elkaar, wanneer de oorzaak is aangepakt zal je gezondheid ongetwijfeld verbeteren!

    /   Reply  / 
 6. Jokie

  Als ik ziek ben voel ik me op mezelf teruggeworpen .Mijn lichaam moet het zelf weer herstellen. Lukt dit niet dan haal ik middelen bij de drogist en dat is meestal afsoende in sommige gevallen ga ik naar de huisarts, maar meestal niet. Het lichaam geeft die reactie om er anti-stoffen te maken en er weer sterker uit te komen. Het is alleen in deze hectische tijd dat het niet geaccepteerd wordt om b.v. een griep uit te zieken.

    /   Reply  / 
 7. Sanne

  Ik ben er heel slecht in thuis en ga meestal naar de huisarts maar slik liever geen medicijnen ik ben reuze benieuwd naar dit boek misschien dat het mij op weg helpt naar een gezonde manier van leven

    /   Reply  / 
 8. Ellen

  Ben vandaag 42 geworden (hieperdehiep) en het heeft me toch ook wel net zo’n lange tijd gekost om te ontdekken dat je meer uit het leven kunt halen dan alleen maar “leven”. Het cliche van – er is meer- blijkt zoals zo veel cliche’s op waarheid te berusten. En dan nu nog de rust en kennis kunnen vinden om er wat mee te doen, zodat de komende 42 jaar nog prettiger zuller verlopen.

    /   Reply  / 
 9. Ilja

  Een gezond lichaam en leven ontstaat volgens mij als je accepteert dat je onderdeel bent van het grote geheel en dat jouw rol daarin goed is zoals die nu is. Spiritualiteit zit hem volgens mij in accepteren dat jij bent wie je bent en dat je niet nog iets hoeft te worden en dat alles begint bij jezelf. Ik las daar een leuk gedichtje over van Toon Hermans: ‘Wat wil je later worden? Vroeg de juf. Het was in de derde klas. Ik keek haar aan. Ik wist het niet, ik dacht dat ik al iets was.’ Als kinderen van jongs af aan al op die manier in het leven leren staan blijven ze volgens mij hun hele leven gezond en spiritueel.

    /   Reply  / 
 10. Anke Schroer

  Ik denk dat als je je ziek of niet lekker in je vel voelt, je moet proberen te achterhalen of dat daar oorzaken voor te vinden zijn die je door dingen anders te doen (meer bewegen, anders bewegen, gedrag, meer sociale contacten aangaan, meer diversiteit aanbrengen in je bezigheden) kunt oplossen.
  Het is niet de remdie voor alles, maar wel voor veel dingen. Zo’n houding leert je ook meer respect te hebben voor je eigen en andermans grenzen.

    /   Reply  / 
 11. Barbara

  Voel en proef het leven in alle facetten. Ervaar als een kind. Loop door de natuur, adem in en geniet van de frisse lucht; kijk en verbaas je; eet en drink met aandacht; voel hoe je energie in kwaliteit toeneemt. Denk je sterk en gezond. Je lichaam is de tempel van de ziel. Zorg goed voor jezelf en anderen door bewust te zijn van je lichaam en mind. Het is leven is verrukkelijk!

    /   Reply  / 
 12. Ron Caris

  Onze eigen ervaringsdeskundige goeroe laat nu na de kracht van Ziels Eigenwijs, een tweede kracht vrij: Ziels Gezond over onze belangrijkste kracht: onze eigen gezondheid.

    /   Reply  / 
 13. Deborah

  Voor mij is spiritualiteit en gezondheid elke dag opnieuw de keuze maken om zo goed als ik kan voor mezelf, mijn lichaam, de mensen en dieren om mij heen en de wereld te zorgen.

    /   Reply  / 
 14. Rianne

  Gezondheid en spiritualiteit zijn met elkaar verbonden. als je niet goed voor jezelf bent, zowel geestelijk als lichaamelijk kun je onmogelijk gezond zijn. Persoonlijk denk ik dat je geest de meeste kracht heeft, je kunt daar zoveel mee bereiken en vooral gezondheid. Maar we zijn allemaal mensen en hebben allemaal onze zwakheden! Daarom vergeten we het wel eens of weten even niet hoe we het moeten doen…een boek, een wijsheid een stilte kan je daarbij helpen. Blijf dus vooral bij je ware zelf (spirit) en leef voor je lichamelijke maar ook spirituele gezondheid, wat tevens verbonden staat met iedereen om je heen.
  Geef anderen je wijsheid en laat iedereen op zijn manier deze spirituele gezondheid eigen maken

    /   Reply  / 
 15. Angi

  Het is mijn ervaring dat spiritualiteit niet alleen een perspectief heeft van groei vanuit ziekte naar heling. Wanneer het lang duurt om tot de essentie van een ziekte te komen of zelfs om de juiste diagnose te krijgen is een spirituele levenswijze of een spirituele kijk op het leven soms van levensbelang om moed te houden, standvastig te zijn in het positieve in het leven. Mensen praten soms zo gemakkelijk, ook op het gebied van spiritualiteit, maar wanneer je niet weet wat je hebt kun je alleen maar vertrouwen op de Divine guidance die je, terwijl je een stap neemt, laat zien welke stap het is.Ook spirituele groei is Zelf-liefde, daarom is ziekte niet per definitie een gebrek aan Zelf-liefde. Misschien is het doel van de ziel juist een opportunity voor een enorme spirituele groei, waarvan je voor je geboorte wist dat je sterk en moedig genoeg was om het te dragen… De compassie en Zelf-liefde die je dan nodig hebt om spiritueel te groeien en krachtig in het leven te staan met je kwetsbaarheid is erg groot! Spirituele gezondheid is voor mij het met compassie en Zelf-liefde in krachtige kwetsbaarheid te leven.

    /   Reply  / 
 16. Lo van Beers

  Toen ik jong was moest ik mijn uitgeperste sinaasappelsap heeeeeel snel opdrinken, want anders vlogen de vitamines eruit. Later zeiden ze weer dat je het juist een tijdje moest laten staan… Dit was het begin van mijn eigen ideeën over gezondheid.
  Doe maar gewoon wat je het fijnste vind. Ik denk dat als je uit angst iets wel of niet doet dat dit alleen maar bijdraagt aan je stress-gevoel. En stress is niet gezond!
  Dus het zijn uiteindelijk je gedachten over iets wat bepaalt of je je gezond voelt of niet. Spiritualiteit betekent voor mij de realiteit accepteren zoals die is en van daaruit je leven leiden en creëren, wetend dat alles hier op aarde gebeurt met een reden, ook al snappen we die niet altijd. Spiritualiteit is ook vertrouwen, je keuzes vanuit liefde maken en niet vanuit angst.
  Mijn motto is dan ook: Eet en leef stress-vrij, en luister hierbij naar je lichaam wat het nodig heeft. En dat is voor iedereen weer anders. Ik geniet elke vrijdag van patat met mayonaise en s’avonds de aflevering LOST samen met mijn gezin. Zo ervaar ik vrijdags gezondheid en spiritualiteit geheel op mijn eigen wijze.

    /   Reply  / 
 17. Anna

  Ga met stress om. Doe wat met vervelende gevoelens en vermoeidheid, in plaats van je kop in het zand te steken. Dat helpt voor een gezond lichaam en een gezonde geest.
  Mijn zwangerschap heeft me nog eens op de feiten gedrukt. Stress zorgt voor een onprettig gevoel in mijn buik en een ongeboren kind dat niet fijn voelt. Bij een ontspannen en prettig gevoel heb ik vrijwel geen zwangerschapskwaaltjes en dartelt mijn kind zielsgezond en vrolijk in mijn buik rond!

    /   Reply  / 
 18. Anna

  -de juiste versie van mijn reactie-

  Mijn zwangerschap heeft me nog eens op de feiten gedrukt. Stress zorgt voor een onprettig gevoel in mijn buik en een ongeboren kind dat zich niet fijn voelt. Bij een ontspannen en prettig gevoel heb ik vrijwel geen zwangerschapskwaaltjes en dartelt mijn kind zielsgezond en vrolijk in mijn buik rond!

    /   Reply  / 
 19. Bo

  Mijn kijk op gezondheid en spiritualiteit is toch echt weer iedere ochtend blij en dankbaar opstaan.
  Zoveel mogelijk bewust zijn van weer een dag vol leven om te leven.
  Zorgen voor mijn lichaam en geest door goede voeding, goede gedachten, bewust zijn en blijven met waar ik mee bezig ben en een positieve insteek houden in alles wat ik die dag tegen kom ook al zit het af en toe tegen.
  En zolang ik blijf luisteren naar wat mijn lichaam en geest mij wil zeggen en ik handel er ook naar, geeft mijn lichaam me alles wat ik nodig heb.

    /   Reply  / 
 20. jacky

  Door de eeuwen heen hebben we te leren luisteren naar ‘macht’.Nu, in deze tijd worden we wakker gemaakt dat lichaam en geest een zijn, op alle gebieden. We zeggen vaak dat we luisteren naar ons lichaam, maar al te vaak doen we nog wat de ander zeg. Ik zeg wel eens, de aarde is vervuild, wat krijgen wij binnen; giftige stoffen, vervuiling, straling, negativiteit. Wat doet dat met onze geest en met ons lichaam? Hoe vaak komt de mens niet in weerstand. Kracht zit hem in de ervaringen, ga erdoorheen en handel! Ik ben heel dankbaar met dit boek, een stuk bewustworden van onszelf!Het gaat erom wie we zijn, verantwoordelijkheid nemen voor onszelf en ‘gelijkwaardigheid!’

    /   Reply  / 
 21. Greet

  Spiritualiteit is voor mij, het beseffen en innerlijk weten dat je een onderdeel bent van het grote geheel. Dit heb ik pas ontdekt nadat ik een aantal jaar geleden geconfronteerd werd met reuma. Dankzij dit gegeven ben ik gaan nadenken over wie ik ben. Het eerste boek, dat ik in die periode heb gelezen was, Ik Hou Van Mij, van Annemarie Postma, een eye-opener. Sindsdien, ben ik met mezelf aan de slag gegaan, eerlijk tegen mezelf geweest en veel hele goede gesprekken met een lieve vriendin gehad en erg veel gelezen. Nu weet ik er mag zijn en dat wij allemaal met elkaar verbonden zijn. Ik bewonder en verwonder me over ieder levend wezen en weet dat alles een doel en reden heeft, wat er ook gebeurd. Ik heb daardoor een innerlijke rust gekregen, dit wens ik iedereen toe.

    /   Reply  / 
 22. Berber

  Gezondheid lijdt bij gebrek aan spiritualiteit!

    /   Reply  / 
 23. Edwin Vergouwen

  Veel mensen komen tot zichzelf als ze in de heftigste, moeilijkste periode van hun leven zitten. Geestelijk en Lichamelijk kun je er dan helemaal doorheen zitten. En dan is er je innerlijke die zich als het ware openbaart naar jou. Want je zal het toch zelf moeten doen en met jezelf. Door tot jezelf te komen, zal je de kracht vinden om door te gaan, je leven toch dat succes te maken en aan jezelf te werken (meer dan ooit tevoren). Hierdoor krijgen ze nog meer kracht en inzichten, en zal hun innerlijke groeien door het snellere besef en door bewuster in het leven te staan. Bewustwording bij deze situaties brengt je dus naar je innerlijke zelf. Daar zul je tot jezelf komen en als herboren het “nieuwe” leven, energiek weer kunnen leven. Van binnen regeert de 3-eenheid, nl. Ziel-Hart-Geest. Als deze 3 in harmonie met elkaar kunnen zijn, is er ook harmonie in jou leven. Blijf dus geloven in jezelf, voel jezelf aan, en wees boven alles positief. Heb lief heb jezelf lief. Liefde is de grootste genezer, en het goede in alles.

    /   Reply  / 
 24. Edwin Vergouwen

  gezondheid & spiritualiteit zijn altijd in verbinding met elkaar.
  Je krijgt immers altijd vanuit je lichaam een seintje dat er iets niet goed is. Luister naar je lichaam, je innerlijke, en ben bewust wat jij jezelf, jou lichaam ontneemt, waardoor de klacht(en) ontstaan. Luisteren naar jezelf brengt de verlichting, in jezelf en in je lichaam. Een arts kan alleen de klacht wegnemen, jij de oorzaak.

    /   Reply  / 
 25. Simone K.

  Laat ons dan weten wat jouw kijk is op gezondheid en spiritualiteit

  Mijn kijk op gezondheid en spiritualiteit is dat je door héél bewust te zijn van alles wat er op je pad komt, steeds meer van jezelf leert. Spiritualiteit is hier en nu leven, niet met de gedachte dat ‘iets of iemand je gaat redden’, maar dat je zelf verantwoordelijk bent en zelf de dingen meemaakt omdat je bent wie je bent. Omdat je bent waar je bent. Omdat je doet wat je doet. En dat alles vertaalt zich naar je lichaam en je gezondheid. Goed voor jezelf zorgen, je lichaam serieus nemen en lief zijn voor je zelf, dat vind ik spiritueel!
  Hartelijke groet, Simone.

    /   Reply  / 
 26. Jeannette van der Loo

  Gezondheid en spiritualiteit zijn uit mijn ervaring heel nauw met elkaar verbonden. Dan spreek ik uit eigen ervaring, maar ook uit de ervaring in mijn werken met vrouwen. Ik heb 2 sportscholen speciaal voor vrouwen. Ik kom daarin veel vrouwen tegen die zoekend zijn. Ik heb boeken en tijdschriften ter inzage over voeding en spiritualiteit (o.a. van Annemarie) in mijn clubs. Ik zie steeds meer vrouwen hierin geinteresseerd raken en er mee werken. Vanaf dat moment zie ik ze vaak veranderen; het heeft invloed op hun gezondheid én gewicht! Dit is heerlijk om mee te mogen maken in mijn werk.
  Lieve groet, Jeannette

    /   Reply  / 
 27. claire

  Geef je over aan de ‘flow’ van het leven. Ben dankbaar, vertrouw erop dat alles wat je nodig hebt er al is en dat alles wat op je pad komt goed is. Hoe meer je vasthoudt, controleert, pusht, probeert te veranderen, hoe minder ‘opening’ er is om te ontvangen.

    /   Reply  / 
 28. Kata Kivell

  Toen ik jong was moest ik mijn uitgeperste sinaasappelsap heeeeeel snel opdrinken, want anders vlogen de vitamines eruit. Later zeiden ze weer dat je het juist een tijdje moest laten staan… Dit was het begin van mijn eigen ideeën over gezondheid.Doe maar gewoon wat je het fijnste vind. Ik denk dat als je uit angst iets wel of niet doet dat dit alleen maar bijdraagt aan je stress-gevoel. En stress is niet gezond!Dus het zijn uiteindelijk je gedachten over iets wat bepaalt of je je gezond voelt of niet. Spiritualiteit betekent voor mij de realiteit accepteren zoals die is en van daaruit je leven leiden en creëren, wetend dat alles hier op aarde gebeurt met een reden, ook al snappen we die niet altijd. Spiritualiteit is ook vertrouwen, je keuzes vanuit liefde maken en niet vanuit angst.Mijn motto is dan ook: Eet en leef stress-vrij, en luister hierbij naar je lichaam wat het nodig heeft. En dat is voor iedereen weer anders. Ik geniet elke vrijdag van patat met mayonaise en s’avonds de aflevering LOST samen met mijn gezin. Zo ervaar ik vrijdags gezondheid en spiritualiteit geheel op mijn eigen wijze.
  +1

    /   Reply  / 
 29. W. jansen

  vanmorgen hoorde ik dat het nieuwe boek van Annemarie Postma zou uitkomen. Ziels Gezond is een boek dat op het lijf van mijn vrouw geschreven zou kunnen zijn. Zij is al heel lang intensief bezig met zichzelf op spiritueel gebied en ondanks dat ze mij daarin niet meekrijgt heb ik veel bewondering voor haar inspanningen. Ze ziet inderdaad kans om haar kwaaltjes te verhelpen door een andere manier van leven en inzicht. Zij zal het boek zeker op prijs stellen.

    /   Reply  / 
 30. Emma

  Niks geen geblah blah en gebedel om een prijs!

    /   Reply  / 
 31. Anneke Dijkstra

  Het lijkt mij heerlijk en ontspannen om je boek te mogen lezen, in de tuin bij heerlijk weer.
  Gefeliciteerd alvast met jouw boek!

  Love Anneke

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>