Expositie meditatieve kleurkunst

Op zaterdagavond 20 oktober zal er in Utrecht een expositie van de meditatieve kleurkunst van Batya van Brakel van start gaan. De schilderijen van Batya die hier te zien zullen zijn, bestaan vooral uit kleur. ant kleur is energie, weet Batya, en mensen hebben hier behooefte aan.

"Een schilderij spreekt je aan omdat het iets met je doet, de kleuren spreken, datgene wat je ziet brengt je in een bepaalde gemoedstoestand, haalt herinneringen bij je naar boven," vertelt Batya van Brakel. "Bij meditatieve kleurkunst is meer aan de hand. De schilderijen hebben een bepaalde werking waardoor het wel eens voorkomt dat iemand zegt, ik voel me enorm aangetrokken door dat paarse schilderij terwijl ik niet eens van paars houd." Dat komt volgens de kunstenares doordat die persoon op dat moment sterk de behoefte heeft aan de kleur paars, de ondersteuning en versterking van die kleur goed kan gebruiken.

Het atelier van Batya bevindt zich in haar Frans/Italiaanse tuin aan de Perziklaan in Den Haag. Dat wil zeggen, ze werkt aan een grote tafel die buiten staat. Geïnspireerd door het zonlicht in lente, zomer, herfst of winter kiest zij een kleur, neemt kwast of paletmes waarna zij kleur op kleur laat volgen.

De opening van de expositie vindt op zaterdag 20 oktober plaats van 17:30 tot 19:00 aan de Ganzenmarkt 14 te Utrecht, vlakbij de oude gracht.

Wil je meer weten over Batya van Brakel, haar werk en haar exposities? Neem dan eens een kijkje op haar website.

Lees ook:Wist je dat…
Lees ook:Riky van Deursen schildert op gevoel
Lees ook:Mystieke kunst en orakelschilderijen
Lees ook:Triskal in het teken van kleur
Lees ook:De God van Nederland vastgelegd op hedendaagse fotografie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>