Meditatie als kunstproject

"Kunst is het scheppen van iets en meditatie schept vrede”. Dit meldt kunstenares Guus te Riele in het RD van zaterdag 25 februari. De vijfenzestigjarige zal de komende tijd dagelijks twintig minuten lang ergens in Rotterdam gaan mediteren. Het project begint op het Schouwburgplein, waar ze tien dagen lang elke dag van 11:00 tot 11:20 uur in alle rust te zien zal zijn. Met naast haar een bordje met de tekst ‘Ssst…, ik mediteer voor vrede in Nederland.’ Want dat is het doel van het kunstproject. Met haar actie hoopt Te Riele een voorbeeld te geven aan anderen. "Zoveel mogelijk mensen moeten buiten tot actie overgaan," vertelt ze in het RD. "In stilte, maar wel openbaar. Net zolang tot er een groot kunstwerk van stille beelden in het hele land ontstaat."

Lees ook:Meditatie als kunstproject
Lees ook:Paranormaal-blog voor de slachtoffers van Haiti
Lees ook:1 februari grootsschalige actie tegen klimaatsverandering
Lees ook:Deepak Chopra’s wereldwijde meditatie voor vrede
Lees ook:Nieuwe poll: Mediteer jij?

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Meditatie als kunstproject

 1. Theo Muller

  Zojuist geluisterd naar het gesprek tussen Martin Simec en mevrouw te Riele op 20 mei 2007.
  Wat zij naar voren bracht deed mij heel sterk denken aan de leer van J.Krishnamurti en deed heel vertrouwd aan.
  Jammer dat vrijwel niemand daar in geinteresseerd is, laat staan zich er ook maar iets van aantrekt dat wij met zijn allen bezig zijn deze wereld naar de bliksem te helpen.
  De denkende mens is niet anders dan de ongebreideld voortplantende mens; de bron van alle ellende.

    /   Reply  / 
 2. Positivo

  Aardig initiatief, maar dan graag op een plek met veel stads hanggrut, eens zien hoe lang ze dat volhoudt, het riekt nogal naar narcisme.

  @Theo Muller :
  “De denkende mens is niet anders dan de ongebreideld voortplantende mens”

  Ik gok dat u zichzelf ook tot de denkende of reflexieve individuen rekent ?
  Geef dan graag het goede voorbeeld, maak uzelf alvast van kant, met uw naargeestige mensbeeld, dan loopt u niet in de weg van de creatieve oplossingzoekers. Of, om met Tori Amos te spreken: “Get of your cross, we need the wood”

    /   Reply  / 
  1. Theo Muller

   Voor de open haard zeker.

     /   Reply  / 
 3. Mevr. T. Aalders

  Zojuist via internet het interview van Martin Simek met Mevr Guus te Rielen beluisterd. Ook ik begon blanco aan dit gesprek en was oprecht geinteresseerd in haar beweegreden voor het plaatsen van de advertentie. Echter gaandeweg het interview kwam haar motivatie mij steeds vreemder voor, door onduidelijke formuleringen en door steeds verder af dwalen van de kern van haar betoog. Toen ze tot slot haar aangeboden 1,5 minuut zendtijd invulde met woorden die een strekking hadden van:”wees goed voor elkaar”, moest ik concluderen dat Mevr. Guus te Rielen niet heeft gehandeld vanuit haar eigen persoon, maar in de persoon die ze graag zou willen worden.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>