Pankaja: voor wie vastloopt in het leven

Pankaja is de coachingspraktijk van Nadine Witteman in Amsterdam. Hier helpt zij vele cliënten bij hun persoonlijke ontwikkeling van body en mind. Hoe gaat dat in zijn werk? Ik mocht het aan den lijve ondervinden.


[Copyright beeld: LittleMouse via Pixabay]

Op een zomerse ochtend meld ik mij bij Nadine Witteman. Zij heeft mij uitgenodigd om kennis te maken met haar praktijk Pankaja. Nieuwsgierig bekijk ik wie de deur opent. Nadine Witteman is een bijzondere vrouw – dat is direct duidelijk. Ze straalt rust uit, maar ook vrolijkheid, levendigheid. Haar energie sprankelt.

‘Ieder mens is uniek’
Nadine was al vanaf kinds af aan gevoelig en spiritueel ingesteld, vertelt ze. Opgeleid in de psychologie ging het haar al snel tegenstaan om mensen te diagnosticeren volgens een strikt classificatiesysteem. Daarom noemt ze zich tegenwoordig geen psycholoog meer, maar 100% holistisch coach en trainer. ‘Ieder mens is uniek – dat ging naar mijn idee verloren in de wetenschappelijke, psychologische aanpak. Ook lag de focus te veel op symptoombestrijding, terwijl de vraag naar de werkelijke oorzaak van problemen veel interessanter is’.

Zelfhelend vermogen
Om de nuances van het menszijn te vangen, besloot zij haar horizon te verbreden. Met o.a. de Ayurveda Indiase Geneeswijze en de wereldwijd erkende NLP-methodiek. Maar ook met meditatie, lichte hypnose, healing en reading. Allemaal nuttige tools om het zelfhelend vermogen van cliënten te activeren. ‘Ik vind het belangrijk dat je het leven een 9 kunt geven. Het hoeft niet perfect te zijn. Maar er is zoveel om te waarderen!’

Reading
Met welk probleem mensen ook bij haar komen, Nadine Witteman start vrijwel altijd met een intuïtieve reading. Nog voor ze de hulpvraag heeft gehoord, zodat ze zo open mogelijk kan kijken. ‘Als ik op die manier kijk, kan ik direct benoemen wat er speelt. Het is een haarscherpe analyse. Dat is dan de ingang van de coaching. Ik kijk daarbij ook goed naar je hartenwens: wat wil je hier op aarde doen?’ Daarna maakt ze een aanpak op maat. Iemand is nooit lang in praktijk Pankaja. ‘Na zes sessies is iemand eigenlijk altijd weer een heel stuk verder op zijn of haar pad. Ik geloof niet in ellenlange trajecten. Kort en krachtig – dat is mijn aanpak.’

Verbluffend goed
Dit gezegd hebbende, besluiten Nadine en ik onze kennismaking ook met een reading te vervolgen. Nu heb ik vaker readings gekregen. Meestal ben ik niet heel erg onder de indruk. Vaak hoor je algemene opmerkingen die op meerdere mensen van toepassing kunnen zijn, zoals ‘er ligt veel verantwoordelijkheid op je schouders’ of ‘je hebt het niet altijd makkelijk’. Maar dan Nadine. Ze is verbluffend goed!

Secure beschrijving
Ik heb haar niets over mijzelf verteld. Maar binnen een minuut schetst ze mijn karakter. Ze opent met mijn eeuwige valkuil in het leven. De relatie met mijn familie (die prima is) beschrijft ze ook als zodanig. Mijn drie kinderen: ze weet ze allemaal helder neer te zetten. Inclusief hun zielsbestemming, uitdagingen in het leven en met praktische tips hoe we ze zo goed mogelijk kunnen grootbrengen. Ook de beschrijving van mijn lieftallige echtgenoot is zeer secuur.

Al naar gelang de reading vordert pers ik er toch een hulpvraag tussendoor. Hoe moet ik verder op werkgebied? Welke richting kan ik het beste inslaan? Ook hier komt een antwoord. Of dit klopt moet de toekomst uitwijzen, maar ik ga uiterst tevreden en zeer onder de indruk van Nadine Witteman en haar praktijk Pankaja naar huis!

Wie vastloopt in het leven en coaching nodig heeft kan ik praktijk Pankaja van harte aanbevelen!

 

Lees ook:Kleine Muis: spiritueel kinderboek
Lees ook:Spiritualiteit-blog bestaat 1 jaar!
Lees ook:Mijn ervaring: op bezoek bij een medium
Lees ook:Spiritualiteit.blog.nl heeft nieuwe partner
Lees ook:Engelen-therapie om blokkades op te heffen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>