Geluk is wellicht te ruiken

Of iemand gelukkig is, valt misschien ook te ruiken. Nieuw onderzoek – gepubliceerd in in Psychological Science – suggereert dat door geluksgevoelens bepaalde geurstoffen vrijkomen in het zweet.


[Copyright foto: Greyerbaby via Pixabay]

Ander onderzoek toonde al eerder aan dat emoties, zoals angst en afgrijzen de geur van zweet beïnvloeden. Wie dat bij iemand ruikt,  reageert daar onbewust op. Waarschijnlijk is dit bij geluk ook zo.

‘Menselijk zweet geproduceerd door een persoon die blij is, brengt een een staat van geluk in iemand teweeg die deze geur inhaleert’, zegt onderzoeker Gün Semin van onder andere de Koc Universiteit in Istanbul en de Universiteit Utrecht.

Bron: Psychological Science en Mother Nature Network

 

Lees ook:Veenhoven: “Geluk is eenvoudig te meten”
Lees ook:Onderzoek naar religie en solidariteit
Lees ook:Thaise Yoga massage
Lees ook:Onderzoek naar voorspellende dromen
Lees ook:Voorgevoel wetenschappelijk bewezen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geluk is wellicht te ruiken

  1. Niels van Zanten

    Als geluk niet te ruiken is, is het wel een keuze en een keuze kun je afdwingen. Life coaches kunnen hier een bepalende rol inspelen om dit geluk te zoeken. Spiritueel advies is altijd welkom. Succes!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>