Energiestroom in een gezin: welke impact heeft dat?

Zodra er een foetus is ontstaan komt er energetisch een verbinding met het basischakra van de drager, de moeder. Zij is de eerste aangewezen persoon om de informatie op dit niveau – hoe ga ik om met de “avonturen” die ik hier op aarde ga beleven – vanuit haar werkelijkheid over te dragen. Later komt daar meestal ook de verbinding met de vader of eventuele andere opvoeders bij. Deze verbinding(en) is (zijn) voor ieder kind van groot belang. Oftewel, de energiestroom in een gezin: welke impact heeft dat?

Een gastblog van Nico Vlaar, energetisch counselor en leraar, via Lichtwerkplaats.

Wat gebeurt er als het kind volwassen is geworden?

Door de energie-uitwisseling op dit basisniveau ontstaat er vaak een wederzijds gevoel van “nodig hebben” met de bijbehorende angstenergie. Het gevolg is dan dat het vaak heel lastig is om elkaar los te laten en de vrijheid te geven die volgens mij voor ieder mens gewenst is. Dit zou moeten gebeuren als het kind volwassen is geworden.

Wat als een verbinding is begonnen, is een gebondenheid geworden, waarin het vertrouwen vaak ver te zoeken is die in een verbinding op een natuurlijke wijze aanwezig is.


[Copyright foto: PublicDomainPictures via Pixabay]

In mijn praktijk zie ik dan ook vaak deze gebondenheid nog werkzaam tot op hele late leeftijd. Daar komt bij dat ouders en kind elkaar enorm spiegelen. Als daarbij minder prettige eigenschappen gespiegeld worden, kunnen er wederzijdse afwijzingen ontstaan van die eigenschappen.

In de verbinding zie je dan ook een energetische “vervuiling” ontstaan die uiteindelijk een behoorlijke verdichting kunnen veroorzaken met als gevolg de nodige spanning in de relatie.

Nieuwsgierig hoe het bij jou is gesteld?

  • Stel die verbinding voor als een energiekoord die aanwezig is in jouw basischakra (zit tegen je stuitje aan) en in het basischakra van b.v. je moeder of van jouw kind.
  • Vanuit je Bron-bewustzijn stem je af op het eventuele koord en neem je waar hoe jij dat koord ervaart. Is de energie helder? Is het koord nog echt nodig?
  • Vanuit je Bron-bewustzijn kun je dan besluiten om de energie in het koord schoon en helder te maken en/of je kunt besluiten het koord aan beide zijden los te koppelen en aan het universum aan te bieden en het daarmee in z’n geheel laten transformeren.

Je reactie is welkom

Als je wilt reageren of je hebt vragen over dit blog, dan kun je hieronder je reactie achterlaten. En voel je natuurlijk vrij om dit artikel door te sturen naar geïnteresseerde vrienden.

Wil je informatie over een consult en wat dit je kan brengen? Neem dan contact met ons op!

Lees ook:Is jouw kind hoogsensitief?
Lees ook:Wat je moet weten over energetische koorden
Lees ook:Chakradansen bij De Sprong
Lees ook:Je kind als spiegel
Lees ook:7 praktische tips om jezelf energetisch te aarden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>