Tijn Touber 14 jaar zonder seks, alcohol en drugs

14 jaar zonder seks. Zou jij het kunnen? In de Maand van de Spiritualiteit wandelt Sander de Kramer met oud-popmuzikant Tijn Touber in het televisieprogramma KRO De Wandeling. Tijn richtte in de jaren ’80 de succesvolle band Loïs Lane op en bereikte alles waar een man van droomt: geld, succes én hij lag in bed met de mooiste vrouw van Nederland, Loïs Lane-zangeres Monique Klemann. Toch was hij doodongelukkig en ging hij op zoek naar verlichting. Van de een op de andere dag besluit hij een maand als monnik te leven: geen koffie, geen alcohol, geen drugs en… geen seks! Dat alles en meer vertelt Tijn Touber in het tv-programma, dat zaterdag 12 januari zal worden uitgezonden.

Tijn Touber op zoek naar verlichting
KRO: “Tijns zoektocht naar verdieping duurt langer dan een maand en Monique neemt geen genoegen met, zoals ze zelf zegt, “een monnik in haar bed”. Na een jaar gaan ze uit elkaar en stort Tijn zich volledig op het yogi-bestaan. Maar liefst 14 jaar raakt hij geen sigaret, wijn óf vrouw meer aan. “De behoefte verdwijnt. Seks is helemaal niet zo belangrijk, dat wordt ons aangepraat.”

Na 14 jaar wordt Tijn op een ochtend wakker en bedenkt: “Als ik nu niet verlicht ben, word ik het nooit. Ik ben verlicht. Mijn zoektocht is klaar.” Hij keert terug naar het gewone leven en gaat feesten, dansen en wordt weer verliefd…”

Stadsverlichting
In de zomer van 2011 richtte Tijn Touber Stadsverlichting op: een initiatief om mensen te inspireren door heel Nederland (en het liefst over de hele wereld) huiskamermeditaties te organiseren. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat in plaatsen waar gemediteerd wordt o.a. minder criminaliteit, stress en vijandigheid heerst. Bij Stadsverlichting hoort ook een boek en bijbehorende cd.Met een flashmob stiltemeditatie op het museumplein opent Tijn Touber de Maand van de Spiritualiteit op vrijdag 11 januari. Hier doen zo’n 600 mensen aan mee, waaronder Sander de Kramer.

Uitzending De Wandeling met Tijn Touber
De aflevering Waarin presentator Sander een wandeling maakt met Tijn Touber wordt uitgezonen op zaterdag 12 januari, om 18:30 uur op Nederland 2. Zodra de uitzending online beschikbaar is, kun je hem hier bekijken.

(Bron: KRO)

Zou jij 14 jaar zonder seks kunnen?

Lees ook:Een jaar lang stadsverlichting
Lees ook:De Maand van de Spiritualiteit 2013
Lees ook:Nieuw stilteconcert van Kris en Tijn Touber
Lees ook:Meditatie concert met Kris & Tijn Touber
Lees ook:Full Moon Party met spoedcursus verlichting

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tijn Touber 14 jaar zonder seks, alcohol en drugs

  1. Pierce

    Nee :-)

      /   Reply  / 
  2. Glaasje draaien

    Echt diep respect dat deze man dit volgehouden heeft al zal hij hier misschien anders over denken. Het is gewoon zo dat je door je omgeving veel van deze dingen gebruikt of doet. Als je dit mijd zou het misschien best kunnen, maar zou het zelf niet proberen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>