Thich Nhat Hanh spreekt over Mindfulness en Innerlijke Vrede

De wereldberoemde Vietnamese zenmeester Thich Nhat Hanh geeft op dinsdagavond 28 augustus een lezing in het World Forum in Den Haag over ‘Mindfulness en Innerlijke Vrede’. Deze reizende monnik is zeer populair in spirituele kringen en trekt overal waar hij komt vele bezoekers.

Vrede vanuit compassie
Thich Nhat Hanh is in staat de wijsheid van het Boeddhisme voor Westerse oren begrijpelijk en inspirerend over te brengen. Hij legt de verbinding tussen de innerlijke vrede die mensen zelf kunnen ontwikkelen door meditatie en leven in aandacht (mindfulness) en vrede in de wereld.

Reizende monnik
Thich Nhat Hanh stichtte dertig jaar geleden het oeddhistisch klooster en meditatiecentrum Plum Village in Zuid Frankrijk. In 2012 maakt de beroemde monnik een reis door Europese landen: hij startte eind maart op Trafalgar
Square in Engeland met de massale openlucht zitmeditatie Sit in Peace en een lezing. Daarna leidde hij twee retraites: een algemene en een voor leerkrachten en opvoeders. In april gaf hij in Ierland een openbare lezing
en een retraite. In mei was Frankrijk aan de beurt met een Franstalige retraite in Plum Village en in augustus bezoekt Thich Nhat Hanh Duitsland, Nederland en Italië. In september geeft hij in Parijs twee lezingen. Overal waar de zenmeester verschijnt, komen duizenden mensen naar hem toe.

Lezing in Den Haag
Thich Nhat Hanh spreekt op 28 augustus 2012 in het World Forum in Den Haag. De organisatie is in handen van de Vlaams-Nederlandse organisatie Leven in Aandacht. De voertaal is Engels, er wordt simultaan in het Nederlands vertaald. De lezing is inmiddels geheel uitverkocht. Er worden ruim 2000 mensen verwacht, onder wie ook veel jongeren.

Kende jij Thich Nhat Hanh al?

Lees ook:Thich Nhat Hanh getroffen door hersenbloeding
Lees ook:Boeddha Festival Rotterdam
Lees ook:Top 100 meest invloedrijke spirituele personen bekend
Lees ook:Genomineerden Beste Spirituele Boek 2015 bekend
Lees ook:Prema Devi: in rust en vertrouwen je ding doen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Thich Nhat Hanh spreekt over Mindfulness en Innerlijke Vrede

 1. Anoniem

  nou mijn vraag is ?

  ik kan dingen voelen en zien wat andere niet kunnen
  ik kan pijn en geluk van mensen voelen
  ik heb een paar x oefeningen van wicca gedaan en het lukte
  ben ik dan ook een heks ?

  (mijn moeder kan toekomst voorspellen en haar zesde gevoel is ook erg hoog
  en hoe ouder ik word hoe sterker het bij mij ook wordt)

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>