Visies en visioenen over de dood

Kan scheppende verbeelding de dode tot leven wekken? Of zijn we gedoemd tot stof te vergaan? Negen kunstenaars geven hun visie op de dood in Museum Tot Zover tijdens een speciale thema-avond met de titel ‘Wachten aan de Poort’. Een avond over dood en verrijzenis, in woord, beeld, klank, licht, poëzie en performance.

‘Wachten aan de Poort’ wordt georganiseerd op zaterdagavond 23 juni in Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover het te Amsterdam. Hans Maarten van den Brink opent met een korte verhandeling over de dood en transsubstantiatie. De katholieke overtuiging dat het brood en de wijn tijdens de mis daadwerkelijk veranderen in het lichaam en bloed van Christus. De dood is transsubstantiatie in ultieme vorm, het is de meest definitieve zijnsverandering denkbaar. Daarnaast onderhoudt Hans Maarten van den Brink deze avond het contact tussen kunstenaars onderling en tussen kunstenaars en publiek.

Als je meer wilt weten of kaarten wilt reserveren, kun je een kijkje nemen op de website van Museum Tot Zover.

Wat is jouw visie op de dood?

Lees ook:Lama Karta komt naar Nederland
Lees ook:Is er leven na de dood?
Lees ook:Boeddhisme Festival in Leiden
Lees ook:‘Nostradamus – De nieuwste visie op onze toekomst’
Lees ook:Lezing over 5000 jaar hemel en hel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>