Themadag over de Universele Wetten

Wie geïnteresseerd is in de wetten van het universum, hoe deze werken en wat je er zelf aan kunt hebben, kan op 24 juni zijn hart ophalen tijdens de themadag over de Universele Wetten van Uitgeverij AnkhHermes. Tijdens deze dag in Driebergen worden er onder meer lezingen gegeven door Marja de Vries en dr. Elisabet Sahtouris.

De Hele Olifant in Beeld
Op basis van haar succesvolle boek ‘De Hele Olifant in Beeld’ zal Marja de Vries vertellen over de universele wetten en de gulden snede. Vooruitlopend op haar tweede boek zal zij bovendien al vast iets vertellen over ‘Samenlevingen in Balans’. Universele wetten liggen ten grondslag aan de ordening en harmonie van het universum en zijn terug te vinden in alle verschillende wijsheidstradities. Bovendien lijken steeds meer recente baanbrekende wetenschappelijke ontdekkingen inzichten te bevestigen. Inzicht in deze wetmatigheden biedt een nieuw en samenhangend wereldbeeld, waardoor de vele verschillende aspecten van onszelf en van de wereld om ons heen als puzzelstukjes op hun plaats vallen. Het helpt om te begrijpen wat nodig is om zowel de balans in onszelf, in onze samenleving als wereldwijd te herstellen.

Samenlevingen in Balans
De tweede lezing van Marja de Vries gaat over Samenlevingen in Balans. ‘Samenlevingen in Balans’ zijn samenlevingen waarbij dit inzicht in de universele wetten een inherent onderdeel is van de cultuur. Binnen deze samenlevingen wordt gestreefd naar het welzijn van alles en iedereen, zodat iedereen kan floreren in harmonie met elkaar en al het andere. Deze stabiele en vreedzame samenlevingen zijn geen utopie, maar hebben wereldwijd op veel plaatsen bestaan, en enkele daarvan bestaan nog steeds. Ooit was onze Westerse samenleving ook een ‘Samenleving in Balans’. Inzicht in de universele wetmatigheden onthult niet alleen een geheel nieuw perspectief op onze geschiedenis, maar ook dat we op dit moment bewust kunnen kiezen voor de transformatie naar ‘Samenlevingen in Balans’. Zie voor meer info ook: Marja de Vries

Van globalisering naar levende economieën
De internationaal bekende evolutiebiologe en futuriste, dr. Elisabet Sahtouris, zal met haar presentatie aansluiten op het werk van Marja de Vries over universele wetten. Dat zal ze doen door allereerst het verband te laten zien dat er bestaat tussen de huidige crises, die wij mensen ons op de hals hebben gehaald in het proces van globalisering, en de evolutie theorie die populair bekend is als ‘survival of the fittest’. De economische theorieën, die aan de basis van de ongekende crises liggen, zijn namelijk grotendeels gebaseerd op deze malthusiaanse/darwinistische evolutietheorie.
Zowel een groot deel van deze evolutietheorie, als de economische theorieën, die daarop gebaseerd zijn, blijken niet overeen te komen met de universele wetten. Recentere inzichten in het evolutieproces en in ecosystemen zijn daarentegen veel meer in overeenstemming met de universele wetten en maken o.a. de belangrijke rol van vreedzame samenwerking in natuurlijke systemen duidelijk. Zowel op basis van deze nieuwe en vollediger wetenschappelijke inzichten als op basis van inheemse wijsheid over economisch evenwicht, zal dr. Sahtouris de kenmerken schetsen van gezonde levende economieën, die ons kunnen helpen om zowel plaatselijk als wereldwijd de balans te herstellen en een wereld te creëren die werkt voor iedereen.

Meer informatie over deze en andere activiteiten van AnkHermes, kun je een kijkje nemen op de website van de uitgeverij.

Ben jij geïnteresseerd in de wetten van het universum?

Lees ook:Kosmische wetten in Yore
Lees ook:De Zeven Spirituele wetten van Yoga
Lees ook:Thema-middag over de Chinese elementen bij De Sprong
Lees ook:Spiritualiteit in de Tweede kamer
Lees ook:Een verloren moederland: mythe of historische werkelijkheid?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>