Aandacht voor aandacht

Op 9 mei begint er in Soest een reeks van 8 informatiebijeenkomsten over Mindfulness, met de titel ‘De Kracht van Aandacht’. Aandacht heb je nodig voor alles wat je in het leven wilt bereiken, toch schenken we nauwelijks aandacht aan aandacht. In acht Mindfulness bijeenkomsten leer je de ‘kracht van aandacht’ kennen.

Waarom aandacht?
Hoe vaak ben je met je volledige aandacht bij wat je doet? We zijn vaak afgeleid van datgene waar het op dat moment om gaat. Of je nou met volle aandacht een gesprek voert, ‘n boterham smeert of een rapport schrijft…. Als je aandachtig aanwezig bent, ben je je bewust van de dingen die je doet.

Aandacht is als een jonge hond: als je ‘m niet aanlijnt gaat ie ervan door. Door discipline kan daar verandering in komen.
Als je bewust met je aandacht aanwezig bent, schakel je minder snel over naar vaste (vaak disfunctionele) reactiepatronen. Je creëert als het ware een pauze. In die ‘ruimte’ heb je de mogelijkheid om het gewone, automatische bewustzijn te vervangen door een ‘bewust’ bewustzijn. Je kiest hoe je wilt reageren in plaats van het onbewuste doorschakelen naar de automatische piloot.

(Bron: mindfulnesssoest.blogspot.com)

Heb jij aandacht voor aandacht?

Lees ook:Leer meer bewust te leven met een mindfulness training
Lees ook:Mindful eten: gezonder en goed voor de lijn
Lees ook:Bewust leven tip van de week; hoe creëer ik meer tijd?
Lees ook:Spanning tegen gaan met mindfulness
Lees ook:Wees stil en luister naar jezelf!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>