Een altaar in je keuken voor keukenmagie

Wist je dat er zoiets bestaat als keukenmagie? Magie tijdens het klaarmaken van gerechten, zodat je door te koken en door heerlijk te eten ook nog eens een magisch doeleinde kunt bereiken?
Wie graag met magie werkt in de keuken, zou kunnen overwegen om een keukenaltaar te maken. Het doel van dit altaartje is je te blijven herinneren aan je connectie met Moeder Aarde, haar voedsel, en jouw innerlijke keukenheks.

Het is dan ook belangrijk dat jij je er goed bij voelt. Ook persoonlijke voorwerpen zijn daarom welkom op je keukenaltaar. Wellicht een foto van je (groot)moeder, van wie je hebt leren koken, of van het eerste magische etentje dat je hebt georganiseerd voor je vrienden. Ook jouw eerste kookboek, of het eerste recept dat je ooit zelf hebt klaargemaakt kun je erop kwijt. Andere ideeën voor je keukenaltaar, zijn:

■ Kaarsen! Deze zorgen voor sfeer en kunnen je magische intenties kracht bijzetten, bijvoorbeeld door het gebruik van bepaalde kleuren (rood voor liefde, groen of bruik voor vruchtbaarheid, blauw voor genezing, geel voor communicatie…).
■ Een afbeelding van een Godin, God of ander (mytisch) figuur, die jou inspireert bij het koken van je maaltijd.
■ Een mooie edelsteen. Je kunt een blijvende steen op je altaar zetten, of deze steeds aanpassen naar de intenties van je kookkunsten.
■ Enkele van de ingrediënten van de maaltijd die je gaat bereiden.
■ Groenten of fruit van het seizoen.
■ Een Aloë Vera plant. Deze zou op magische wijze beschermen tegen wondjes tijdens het koken. En heb je je toch pijn gedaan, dan biedt de helende werking van het sap van deze plant uitkomst!

Dit artikel komt van de website van De Magische Keuken, waar je meer kunt lezen over magie in de keuken en ook nog eens heerlijke recepten kunt vinden!

Kende jij het begrip keukenmagie al?

Lees ook:Bewust zijn van Moeder Aarde
Lees ook:De veelzijdige kruidnagel
Lees ook:Magische thema-avond bij Triskal
Lees ook:Recept 14: Basilicumazijn
Lees ook:Magie ervaren bij Triskal

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>