Geld op Bodhitv

Geld… Je kunt er niet omheen. Of wel?
Wat betekent geld voor boeddhisten? Wat is genoeg? Wat is teveel? Deze week draait het op Bodhitv om deze en andere vragen, tijdens de themaweek over geld.
Werk, salaris, schulden en verlangen naar geld… En dat alles in combinatie met spiritualiteit en het boeddhisme.  Het komt allemaal aan bod!

Spiritualiteit in je werk. Zelf je salaris bepalen? Het kan je zomaar gebeuren op een werkplek waar spiritualiteit hoog in het vaandel staat. De spirituele vacaturebank helpt je zo’n baan te zoeken. Bodhitv maakte een video-item over spiritualiteit in je werk.

Ook over schulden wordt gepraat op Bodhitv. Een derde van de jongeren heeft schulden. Na zes jaar heeft Henry (27) kortgeleden eindelijk zijn last van 30.000 euro afbetaald. Via boeddhistische deugden en ondeugden leidt hij ons langs zijn verhaal. ‘Schulden maken heeft te maken met je levensstijl. Je wilt toch meedoen in de maatschappij, je gelooft dat je geld in je zak moet hebben. Acht van de tien jongeren wil er ook altijd goed uitzien’.

En ‘Om boeddhistisch met geld om te gaan, moet je je eigen verlangens kunnen managen’, schrijft Christiaan Veltkamp (26) uit Haarlem. Zijn betoog werd uitgekozen als reactie op de vraag van Vorm&Leegte en Bodhitv: ‘Hoe ga jij boeddhistisch met geld om?’.

Geinteresseerd geraakt? Ga dan naar de website van Bodhitv om de artikelen over geld, boeddhisme en spiritualiteit te lezen en de video-items te bekijken.

(Bron: Bodhitv)
(Bron illustratie: Bodhitv)

Lees ook:Jongeren en boeddhisme in het buitenland
Lees ook:Bodhitv op zoek naar versterking
Lees ook:Jongeren-site over boeddhisme en spiritualiteit
Lees ook:Bodhitv is flink aan het uitbreiden
Lees ook:Spirituele schrijfwedstrijd Bodhitv

1 Reacties // Reageer

One thought on “Geld op Bodhitv

  1. Zilvervis

    Geachte lezers,
    Geld en spiritualiteit lijken tegenpolen. Ik volgde eens een spirituele geld-workshop van John Kalse en schreef een artikel over de soms verbluffende inzichten. Je kunt het nu gratis raadplegen op mijn blog:
    http://zilvervis.wordpress.com/2010/11/07/geld/

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>