Training Transcendente Diepte Meditatie

Op vrijdag 15 juni aanstaande gaat in lelystad de training Transcendente Diepte Meditatie (TDM) van start. Transcendente Diepte Meditatie, afgekort TDM, is een bijzonder effectieve manier om meer rust te ervaren in het drukke dagelijkse bestaan. Het is een meditatievorm die makkelijk te leren is.

Ieder mens heeft behoefte aan ontspanning en rust. Maar hoe doe je dit? De ontspanning die we ervaren tijdens onze nachtrust ontstaat als vanzelf in een spontaan proces. Hoe, kunnen we niet navertellen; deze ontspanning wordt op een onbewuste manier teweeggebracht. Met TDM gaan we dat vermogen om tot rust te komen ontwikkelen: een unieke ontspanning ontstaat op volkomen natuurlijke wijze. Echter, anders als bij het slapen, ervaren we tijdens de meditatie dat we alert blijven terwijl er toch een diepe geestelijke en lichamelijke ontspanning optreedt.

Vanaf onze geboorte heeft de nadruk op het ontwikkelen van onze actieve vermogens gelegen: leren praten, lopen, rekenen, lezen etc. Meestal zijn we druk met allerlei activiteiten en richten we onze aandacht naar buiten. Het vermogen om met onze aandacht inwaarts te gaan, als het ware weer naar huis terug te keren, hebben we veelal niet ontwikkeld in ons leven.

Wil je meer weten over TDM of over de training? Kijk dan eens op de website van het Transcendente Diepte Meditatie Centrum.

(Bron: Transcendente Diepte Meditatie Centrum)

Lees ook:Wat is Transcendente Meditatie?
Lees ook:Centrum Djoj breidt uit met holistische fitness club
Lees ook:Leer meer bewust te leven met een mindfulness training
Lees ook:Introductieworkshop NU-meditatie
Lees ook:Workshop Nu-meditatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>