Internetpiraten hebben eigen godsdienst

Wist je dat internetpiraten hun eigen religie hebben? Kopimisme, heeft de godsdienst, die in Zweden vorige maand zelfs officieel erkend werd. Volgens de kopimisten-opperpriester Isak Gerson, een filosofiestudent uit het Zweedse Uppsala, telt zijn religieuze stroming 3.000 leden in tien landen.

In januari van dit jaar werd bekend gemaakt dat Zweden het kopimisme officieel erkend als relgie, in die zin dat de priesters van dat geloof nu ook mensen voor de Staat mogen trouwen. De ‘kopimistengemeenschap’ is officieel bijgeschreven als “een geloofsgroep die bouwt op godsdienstige werkzaamheden en daarvoor samenkomsten met gezamenlijke meditatie of bidden organiseert”, liet een woordvoerder aan het ANP weten.

De piraten zien dit zelf als een serieuze zaak. Waar het om draait in deze nieuwe religie? Onder andere het kopiëren en verspreiden van materiaal, “illegale bestandsdeling volgens critici”, staat hoog in het vaandel bij de kopimisten.

(Bron: Nu.nl)

Lees ook:Word jij de redacteur van Religie.blog.nl?
Lees ook:Lesbische bisschop in stockholm
Lees ook:Maharishi Yogi overleden
Lees ook:Rotterdam in de fout met afwijzen moslim-sollicitant
Lees ook:Jouw mening over… spiritualiteit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>