Gordon, Van der Geest en Van Dijk blikken terug op zoektocht naar God

Gordon, Dennis van der Geest en Liselotte van Dijk gingen vorig jaar op zoek naar God voor de EO: Gordon ging naar de christelijke kunstenares Mijpe uit Maarn, Van Dijk ging naar Jeruzalem en Van der Geest bezocht het klooster. Een jaar later Blikken zij terug op hun ervaringen in een nieuwe aflevering.

De drie zitten in de nieuwe aflevering van Op zoek naar God samen aan de keukentafel om het over hun ervaringen te hebben. Ze koken voor elkaar en delen wat ze vorig jaar hebben meegemaakt en wat de zoektocht voor hen heeft opgeleverd.

Het AD sprak met Dennis van der Geest. In het interview vertelt hij onder meer dat hij voor ‘Op zoek naar God’ voor het eerst van zijn leven heeft gebeden. Ook zegt hij dat zijn visie op God niet is veranderd. Hij geloofde voor het programma niet in God en nu nog steeds niet. “Soms denk ik: God zou best kunnen bestaan. Maar soms slaat het helemaal de andere kant op. Dan geloof ik ook echt in een grote knal, en meer niet”, aldus de voormalig wereldkampioen judo. “Maar het programma was wel belangrijk voor mij.”
Gordon merkt in de nieuwe aflevering van ‘Op zoek naar God’ op dat Van der Geest nog steeds bezig is met al die vragen over God. “En dat is ook zo”, zegt hij hierover. “Ik had aan ‘Op zoek naar God’ mee kunnen doen en de boel gelijk daarna kunnen afsluiten, maar dat heb ik niet gedaan.”

De terugblik-aflevering van ‘Op zoek naar God’ is zondagavond 18 dec 2011 te zien om 22.25 uur op Ned. 3.

Heb jij ‘Op zoek naar God’ gezien? Wat vind je van het programma?

Lees ook:Gordon gelooft er niet meer zo in
Lees ook:Bekijk de ‘beruchte’ RamBam met Derek Ogilvie
Lees ook:SBS nu ook programma over geesten
Lees ook:Aangekondigde ontmaskering van Derek Ogilvie zorgt voor behoorlijk wat ophef
Lees ook:Nieuw seizoen ‘Het Zesde Zintuig’

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Gordon, Van der Geest en Van Dijk blikken terug op zoektocht naar God

 1. Joop

  als ik mn ogen open zou kunnen houden was ik vanavond gaan kijken, mar ik duik er vroeg in vandaag. Misschienn later deze week via uitzending gemist… Of misschien kan iemand hier laten weten hoe het was? ;)
  TrustE!

    /   Reply  / 
 2. Brit

  Wie heeft het gezien?

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>