Christelijke toekomst voor Europa?

Is de toekomst van Europa christelijk? Of zal Europa religie steeds meer in de marge drukken? Op de site van de Engelse krant The Guardian gaven verschillende wetenschappers afgelopen week antwoord op deze vraag.

Europa seculariseert, maar tegelijkertijd komt religie hoger op de publieke agenda te staan, zegt Grace Davie, socioloog aan de Universiteit van Exeter. Volgens Davie verliezen traditionele kerken hun macht, en zorgt de secularisatie voor een gebrek aan kennis over religie. Aan de andere kant zorgen migranten voor een opleving van religie. In plaats van zijn religieuze erfgoed te negeren, zou Europa trots moeten zijn op zijn christelijke wortels, en voortbouwen op de positieve kanten ervan, stelt de wetenschapster.

Ook het dagblad Trouw stelt de vraag Ís de toekomst van Europa Christelijk?’. Klik hier om mee te doen aan de discussie of om de rest van het artikel op Trouw.nl te lezen.

(Bron: Trouw)

Lees ook:Diabeet slachtoffer van ritueel gebedsgroep
Lees ook:Jaar van het Religieus Erfgoed is begonnen
Lees ook:Vanaf vandaag oficieel online: Religie.blog.nl
Lees ook:De spirituele hoogtepunten van juni 2009
Lees ook:Nieuw: Religie.blog.nl

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>