Spiritualiteit hielp Ingrid Betancourt overleven

De pas bevrijdde Ingrid Betancourt, die drie jaar lang door Farc-rebellen werd vastgeketend, liet afgelopen vrijdag in een radio-interview weten dat haar spiritualiteit haar van de afgrond gered heeft.

De bevrijde Frans-Colombiaanse politica werd afgelopen vrijdag warm onthaald door de Franse president Nicolas Sarkozy op een vliegveld bij Parijs. Diezelfde middag liet ze zich interviewen door de Franse radiozender Europe 1. In het interview liet zij weten dat zij het nooit had kunnen volhouden zonder haar spirituele ideeen. "Ik probeerde die kettingen met waardigheid te dragen, zelfs als ik het ondraaglijk vond," vertelde ze.

De 46-jarige Betancourt is een praktiserend katholiek. Haar bevrijding door het Colombiaanse leger beschreef ze als een "wonder van de heilige Maria". 

Paus Benedictus XVI heeft Betancourt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Volgende week wil de leider van de katholieke kerk haar ontvangen in het vaticaan.

(BRon: ANP/ Nu.nl)

Lees ook:De Spiritualiteit.blog.nl-hoogtepunten van juli 2008
Lees ook:Weg naar bevrijding
Lees ook:Satanische sekte biedt op huis kindermoordenares
Lees ook:Gelovigen Jeruzalem protesteren tegen homo´s
Lees ook:Tweelingzusje gered door telepathie

181 Reacties // Reageer

181 thoughts on “Spiritualiteit hielp Ingrid Betancourt overleven

 1. Jan

  Er is maar één weg tot God:
  Jezus Christus, Gods eniggeboren Zoon die voor de zonde van de wereld stierf en weer opstond uit de dood.

  Jezus Christus is de Weg en de Waarheid en het Leven.

  Bekeer je van je zonden en ontvang vergeving en geloof het evangelie. Neem Jezus Christus nu als uw Heer en Verlosser aan. Geloof alleen in Hem en u hebt eeuwig leven.

  De hele paranormale wereld en new age en boedha en allah en mohammed en alle andere religies zijn valse leren met valse profeten die enkel lijden tot het eeuwig verderf.

  Maar Jezus biedt u de weg ten eeuwig leven aan. Sla die weg dan vandaag in, Het is de smalle weg. Als er één zondaar zich bekeert dan is het feest in de hemel zegt Jezus.
  Laat u vandaag die zondaar zijn.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 2. Isabel Blanco

  Tot die tijd is gekomen dankt Ingrid net als alle andere Katholieken de Heilige Maagd Maria.

    /   Reply  / 
 3. Spiritus Sanctus (Amen)

  Beste Jan,

  Ik denk dat je een hier zeer populaire fout maakt: Je denkt dat wat voor jou de werkelijkheid is ook voor andere mensen geldt. Jouw God en jouw Jezus zijn in jouw wereld wel heer erg geweldig en belangrijk maar bij mij en heel veel anderen is het gewoon een verhaaltje.

  De meeste mensen (meer dan 84% van de wereldbevolking) merken niets van de geweldigheid van God en lezen bovendien ook andere boeken dan alleen de bijbel. Geloof wat je wilt geloven maar gun anderen ook die vrijheid en ga niet lopen dreigen met vagevuur en eeuwig verderf. Daar is niemand me geholpen en ik kan me niet voorstellen dat Jezus dit zo’n goed idee zou vinden.

    /   Reply  / 
 4. Karla

  Leuke reactie, Isabel! :) en Spiritus Sanctus: “Je denkt dat wat voor jou de werkelijkheid is ook voor andere mensen geldt” Dat gebeurt wel vaker hier op dit blog (en ook op andere plekken natuurlijk), jammer is dat he?!

    /   Reply  / 
 5. Spiritus Sanctus (Amen)

  Beste Karla,

  Ja, inderdaad. Juist dit soort levensbeschouwelijke zaken zijn heel persoonlijk en worden door ieder mens anders en persoonlijk ervaren. Natuurlijk kun je je achter één club scharen maar je ontkomt er dan niet aan concessies te plegen. Ik denk dat juist de mensen die dit blog bezoeken mensen zijn die stil staan bij hun eigen kijk op het leven en niet klakkeloos één route kiezen.

  Als geloven betekent dat je niet meer kritisch hoeft na te denken en alles wat jouw club verkondigt als zoete koek naar binnen gaat staan werken dat geef je naar mijn idee iets heel menselijks op.

    /   Reply  / 
 6. Jan

  Hallo Isabel,

  De Here Jezus leert ons te bidden en te danken tot onze Hemelse Vader en niet tot de mens. De Heilige maagd Maria te danken en tit haar te bidden is een dwaalleer van Katholieke kerk. Ook maria is gestorven en zij hoort niets van deze gebeden en kan niets voor een mens betekenen. Alleen God en Zijn Zoon Jezus Christus kunnen werkelijk ons in onze gebeden ons tegemoet komen en helpen.
  De katholieke kerk is niet de ware kerk van de Here Jezus Christus. Het is als je deze leer vergelijkt met de Bijbel, Gods woord, en het onderwijs wat Jezus geeft, één grote mystieke dwaalleer die mensen ervan weerheid om de echte Jezus, de Jezus van de Bijbel te leren kennen en dat is het werk van de duivel. Wat de katholieke kerk leert met al zijn pracht en praal komt niet van God. Jezus leert ons een heel andere weg.

  Vriendelijke groet,

  Jan Orsel

  Vriendelijke groet,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 7. Jan

  Beste Spr. Snct,

  Bedankt voor je reactie,
  En toch is het waar wat ik schrijf omdat God dit zelf zegt in Zijn woord en God kan niet liegen, de mens wel.
  Wat ik schrijf is de werkelijkheid en de waarheid.
  Wanneer de ongelovige Thomas pas Jezus aanraakt, dan roept hij uit; Mijn Heer en mijn God. Dan gelooft Thomas pas dat Jezus uit de dood is opgestaan. Wat Jezus daarna zegt is nog van veel meer belang. Jezus zegt dan tot Thomas; Omdat je Mij gezien hebt, geloof je in Mij, maar zalig zij, die Mij niet hebben gezien maar toch in Mij geloven.
  Jij zult als je je niet tot de Heiland bekeert bedrogen uitkomen en voor de eeuwigheid spijt hebben dat je God niet om vergeving hebt gevraagd voor je zonden. Ook al geloof je dat nu nog niet.
  Jezus spreekt trouwens zelf herhaaldelijk over de hel en de plaats waar het tandengeknars en geween is. Hij waarschuwt daar in Zijn onderwijs vaak voor om daar niet in terecht te komen.
  Maar Jezus spreekt ook over een geweldige toekomst voor wie in Hem gelooft en Hem volgt. Want tegen over de poel van vuur staat de hemel open voor een ieder die zicht bekeert van zijn zonden. Daarvoor is de Here Jezus op aarde gekomen om jou juist te redden van dat eeuwig verderf.
  Maar je maakt daarin zelf een keuze of je deze redding aan wilt nemen. Daar ben jijzelf voor verantwoordelijk. Niet ik en niet de Here God. Mensen zijn er juist wel mee geholpen om de waarheid te horen en te kennen. In de new age wereld is alleen maar leugen. Nou daar worden de mensen mee geholpen zeg en ik spreek uit ervaring want ik weet precies hoe die hele wereld in elkaar zit en uit die wereld heeft de Here Jezus mij voor de eeuwigheid verlost.
  Jij wordt hier misleid en dat is een heel verdrietige zaak. Ook al zie je dat nu nog niet.
  Maar bij Jezus is altijd uitredding.
  Vriendelijke groeten

    /   Reply  / 
 8. Isabel Blanco

  Beste Jan,

  Als Katholiek heb ik in ieder geval respect meegekregen voor elk geloof en dat ontbeert je hier ontzettend. Maria is ten hemel opgestegen. KEN de leer eer je iets roept.

  Zonder respect voor andersdenkenden, anders gelovigen en niet gelovigen kom je nergens. Als je enkel dat ene woord uit een bedachte bijbel door anderen wilt aanhangen is dat prima. Maar hou wel rekening met de ander.

  In midden en zuid-amerika zijn mensen heel diepgelovig. Ingrid bad dagelijks tot de Heilige Maagd die haar veel kracht heeft gegeven, zoals miljoenen jaarlijks op pelgrim gaan naar bedevaartsplaatsen. Die moet ik nog zien bij Protestants, Christelijk en sektes. Die zijn er namelijk niet. En zo is het ook nog een keer.

  Dus weer verstanding en noem het niet een gewone vrouw. Het is de moeder van God!

  Gr

    /   Reply  / 
 9. Jan

  Hallo Isabel,

  Wat jij hier schrijft is een volstrekte leugen. Maria is niet ten hemel opgevaren dat is Jezus Christus zelf geweest. Onderzoek deze valse leer maar eens en toets dit aan Gods woord.

  De bijbel, Gods woord is niet bedacht door anderen, mensen, maar God heeft zelf betrouwbare mensen uitgezocht om Zijn woord op te schrijven.
  Die zogenoemde heilige maagd kan Ingrid niet kracht gegeven hebben simpelweg omdat maria dood is en pas bij de wederkomst van de Here Jezus weer op zal staan.

  Als christen en kind van God heb je geen bedevaartsplaatsen nodig. Het gaat om je hart.

  Joh 4:23 maar de ure komt en is nu, dat de waarachtige aanbidders de Vader aanbidden zullen in geest en in waarheid; want de Vader zoekt zulke aanbidders; {} {}
  Joh 4:24 God is geest en wie Hem aanbidden, moeten aanbidden in geest en in waarheid.

  Toch worden al die mensen die jaarlijks op bedevaart gaan misleid door de satan. De Here Jezus leert ons om de binnenkamer binnen te gaan en daar tot de Schepper van hemel en aarde te bidden. De Here Jezus leert ons bidden in Zijn naam tot God de Vader.

  Maria is niet de moeder van God. God is er altijd al geweest. Hier zit je ook weer op een dwaalweg. Door Gods genade mocht maria Gods Zoon op de wereld zetten. Zo is het gegaan. Wat wel waar is is dat Jezus ook God is maar ook Jezus Christus is er altijd al geweest.

  Open toch je ogen voor De waarheid Gods welke is in Jezus Christus.

  Je kunt misschien wel respect hebben meegekregen voor elk geloof maar er is maar één geloof de waarheid en er is maar één weg die tot de hemel leidt en er is maar één Naam door wie wij voor de eeuwigheid behouden kunnen worden. De Naam van Jezus Christus en door Zijn offer aan het kruis van Golgotha waar Hij stierf voor onze zonden en de zonden van de wereld. Door in Maria te geloven zul je niet in de hemel komen. Maria zelf geloofde ook in de Here Jezus. Jezus roept ons op om in Hem te geloven.

  Wat ik doe is de waarheid verkondigen. Gods waarheid is de waarheid over leven en dood en toekomst. Jezus heeft ons een geweldige mooie opdracht gegeven die je kunt vinden in Markus 16. gaat heen in de gehele wereld en predikt het evangelie aan alle mensen.

  15 En Hij zeide tot hen: Gaat heen in de gehele wereld, verkondigt het evangelie aan de ganse schepping.
  16 Wie gelooft en zich laat dopen, zal behouden worden, maar wie niet gelooft, zal veroordeeld worden.

  Een confronterende maar waarachtige blijde boodschap.

  Vriendelijke groeten,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 10. Isabel Blanco

  Wat je ook probeert Jan, je kunt mij niet overtuigen van mijn geloof af te stappen. Nu niet, morgen niet. Ik ben en blijf Katholiek net als Ingrid. Of je het nu leuk vindt of niet.

  Tot welk geloof reken jij jezelf eigenlijk?

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 11. Spiritus Sanctus (Amen)

  Beste Jan,

  Wat een geweldige demonstratie van kortzichtigheid en extreme fundamentalistische geloofsaanhang. Wat je totaal niet voor elkaar krijgt is de bijbel zien voor wat het is. Tussen de regels door lezen. De achterliggende gedachte. Nee, het moet extreem en tot in de details worden nagelezen, uit het hoofd worden geleerd en schuimbekkend met een wijzend vingertje als de enige echte waarheid verkondigd worden. Ik kan me niet voorstellen dat ze zo wilt leven.

  Waar komt al dat godvrezen toch vandaan? Hebben we het hier wel over dezelfde Barmhartige Vader? Volgens mij hebben je voorouders de boot naar de VS gemist.

    /   Reply  / 
 12. Pastafarian

    /   Reply  / 
 13. Fujaro

  Beste Jan,

  Ben jij toevallig in een christelijk gezin grootgebracht?

    /   Reply  / 
  1. BuyGames

   Haha lol, nee jan is niet in een christelijk gezin opgegroeid. Hij heeft zelf ook in reincarnatie gelooft en heeft alle geloven al uitgeprobeerd.

   Hij heeft zelfs vroeger nog in een Death-Metal band gespeeld!! Ik weet dit omdat ik zijn (kleine) broer ben. Sorry voor de late reactie nog.

   Groeten BuyGames

     /   Reply  / 
 14. Arjanne

  Jan brengt het misschien wat star, maar Jezus zegt : Ik ben de Weg de Waarheid en het Leven, NIEMAND komt tot de Vader dan door mij, “wij” als Christenen staan voor die uitspraak, niet omdat we angst aan willen praten, maar juist omdat Jezus een geweldig voorbeeld is van hoe we met elkaar om mogen gaan, daarbij is LIEFDE de boventoon. En Jan, laat het oordeel maar aan God over en draag de liefde uit die Jezus gaf aan de mensen waar hij mee omging, Hij veroordeeld niet, Hij dreigde ook niet met hel en verdoemenis maar stond alleen met Zijn armen wijd open.
  Je komt God op plekken tegen waar je het totaal niet zou verwachten Jan, wij zijn maar bekrompen kortzichtige mensen, Hij kijkt verder.

    /   Reply  / 
 15. Fujaro

  Beste Jan,

  Zelfs wanneer jouw specifieke god werkelijkheid zou zijn dan nog kun jij niet claimen dat jij daardoor de waarheid en niets dan de absolute waarheid in pacht hebt. Jij bent immers een mens en niet het goddelijk wezen zelf. Dus blaas jezelf niet op tot goddelijke proporties met absolute claims.

    /   Reply  / 
 16. Jan

  Hallo Fujaro,

  Ik ben niet in een christelijk gezin groot gebracht.Integendeel. 11 jaar geleden ben ik tot bekering gekomen en tot geloof in de Here Jezus. Ik ben juist opgegroeid in de valse new age cultuur. Op het moment dat ik mijn leven aan de Here Jezus gaf en Hem vroeg in mijn leven te komen na belijdenis van mijn zonden heeft Hij mij van de leugenreincarnatieleer en alles wat maar met deze wereld te maken heeft voor de eeuwigheid verlost.

  Vriendelijke groet,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 17. Jan

  Hallo Arjanne,

  Niemand kan om Jezus woorden heen. Hij is de Weg en de Waarheid en het Leven. Niemand komt tot God de Vader dan alleen door Hem.
  Daar zeg ik Amen op.
  De Here Jezus praatte de mensen ook geen angst aan. Dat zouden de mensen wel kunnen worden maar de Here Jezus liet hen wel degelijk zien wat het gevolg was voor wie zich bekeerd en wie niet. Trouwens als je goed naar Jezus onderwijs en leer kijkt en leest zie je wel degelijk dat Hij het over hel en verdoemenis heeft. Waarom? Om juist de mensen te laten zien dat Hij hen daaruit kan en wil verlossen. Na de dood van de mensen kan dat niet meer. God zegt dat alle mensen maar één leven hebben en dat we maar één keer sterven en daarna is het eindoordeel voor alle mensen. Dan wordt iedereen geoordeeld op wat hij of zij in dat leven heeft gedaan. Hetzij goed, hetzij kwaad. Ook wij christenen zullen naar onze werken geoordeeld worden.
  Overigens ik oordeel niet. Dat doet de Here wil. Voor een ongelovige zal dit misschien zo overkomen. Dat begrijp ik prima. Wat ik doe is niets anders dan waar Paulus over schrijft in Efe 5:11 En neemt geen deel aan de onvruchtbare werken der duisternis, maar ontmaskert ze veeleer,
  Want dat is de Katholieke kerk, de werken der duisternis, een schijn van godsvrucht. Maar ook de new age en het boedhisme en de islam en alle ander vals religies vallen daaronder.

  Ik ben het niet eens dat we maar kortzichtige bekrompen mensen zijn. Als we éénmaal tot bekering gekomen zijn verwacht de Here van ons dat we in alles veranderen en Hij geeft ons een nieuw leven. Gij geheel anders. Uiteraard is dit een proces maar de Heiland richt ons op als wij vallen.

  De ware liefde is dan ook in Gods Zoon Jezus Christus. Wat zegt Jezus ook alweer over Gods liefdeen daarmee overzichzelf?
  Want alzo lief heeft God de wereld gehad dat Hij Zijn Eniggeboren Zoon gegeven heeft opdat een ieder die in Hem gelooft niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.
  Geweldig toch. En deze boodschap geld ook voor al die mensen die reageren.

  Vriendelijke groet,

  Jan Orsel.

    /   Reply  / 
 18. Jan

  Hallo Fujaro,

  Je hebt het over mijn specifieke god.
  Mijn specifieke God is namelijk wel de Schepper van hemel en aarde. Mijn specifieke God is wel de God die jou en mij geschapen heeft. Daar kan niemand om heen omdat dit de Waarheid is. Er is namelijk maar één God en dat is deze God die ook zelf zegt in Zijn woord. Buiten mij is er geen god. In de loop van de geschiedenis hebben we steeds weer gezien dat de mens zijn eigen goden maakt wat niet anders zijn dan de stomme afgoden. Die kunnen niet spreken, horen, voelen enz.

  Ik kan daarom met 100 procent zekerheid claimen dat die God de waarachtige God is die zeker werkelijkheid is. God heeft de absolute waarheid in pacht en omdat ik dat geloof ,en zo is het ook, durf ik met zekerheid te zeggen dat ik de absolute waarheid in pacht heb. Of jij het nu wilt geloven of niet. Ik zal niet beschaamd uitkomen als Jezus mij op Zijn tijd thuishaalt. God heeft het ons mensen door Zijn Zoon Jezus Christus de waarheid te kennen gegeven. Het is ook Gods wil dat alle mensen tot erkentenis van de waarheid komen en nogmaals deze waarheid vinden we alleen maar wanneer wij ons bekeren van onze zonden en Jezus als onze Enige Redder en Verlosser aan nemen en zijn evangelie en verlossingswerk op het kruis van Golgotha en Zijn opstanding uit de dood. Hij is de absolute waarheid.

  Vriendelijke groeten,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 19. Pastafarian nr. 4

  Beste Jan,

  Wat is er met je gebeurd waardoor je op zoek bent gegaan naar de “ware god” en je nu denkt dat iedereen het mis heeft behalve jij? Hard gevallen, klap tegen je hoofd of een emotionele klap gehad? En hoe kijkt je omgeving tegen je geloofs- en grootheidswaanzin aan? Wil de melkboer nog wel melk bezorgen of woon je in zo’n dorpje waar iedereen wedstrijdjes doet over wie de bijbel het beste uit zijn hoofd kent en wie nog heiliger is dan god zelf?

  Door dit gedrag keer je mensen af van het Enige Ware geloof. Het geloof in de Ware Schepper en goddelijke Vader. Want iedereen die oprecht in zijn hart kijkt weet dat er maar één Verlosser en Schepper is, namelijk het Vliegende Spaghetti Monster. Iedereen die zich niet tot hem bekeert en zich niet laat aanraken door zijn noodle-achtige uitsteeksels mist het geweldige hiernamaals! In de hemel wonen saaie en opgefokte schuimbekkende typjes zoals jij en daar wil natuurlijk geen weldenkend mens naast zitten. In het Enige Echte(c) hiernamaals hebben we namelijk straks een biervulkaan. Beker je NU, Jan, voordat het te laat is. Het kan nog tot half negen vanavond.

  Als je dit niet doet mis je de warmte van zijn saus en zul je voor eeuwig in de hemel moeten smeken om een biervulkaan, zoals wij zie hebben. Weinig hemel aan dan he?

  Nu hoor ik je haast denken (doorgechanneld door mevrouw Vissenberg (dankje, Carin) “Wat een onzin, voor dat Vliegende Spaghetti Monster is geen enkel bewijs!” En dat klopt ook. Er is voor Zijne Pastaheid evenveel bewijs als voor jouw godje, alleen die van ons heeft grotere ballen.

  Leef gezond, doe geen stoute dingen en ik zie jullie later bij de grote biervulkaan.

  Viva la Pasta!

    /   Reply  / 
 20. Jan

  Pastafarian,

  Jij zult bedrogen uitkomen. Ik niet.
  In de Bijbel staat dat je een zot niet naar zijn dwaasheid moet antwoorden dus ik ga dan ook niet verder op jou reactie in.
  Trouwens, met God zou ik niet spotten. Iedereen zal verantwoording af moeten leggen bij Hem voor wat hij doet of zegt.
  God bestaat, kijk maar naar de Schepping.

  Vriendelijke groeten,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 21. Fujaro

  Jan: “Ik kan daarom met 100 procent zekerheid claimen dat die God de waarachtige God is die zeker werkelijkheid is. God heeft de absolute waarheid in pacht en omdat ik dat geloof ,en zo is het ook, durf ik met zekerheid te zeggen dat ik de absolute waarheid in pacht heb.”

  Bedoel je echt de absolute waarheid Jan? De waarheid die allesomvattend en volsrekt maar dan ook volstrekt absoluut is? Dat is heel mooi want ik kan maar niet bepalen of de Euler-Mascheroni constante irrationeel is. Kan jij het bewijs even oplepelen? Als allesweter hoef ik je vast niets verder uit te leggen.

    /   Reply  / 
 22. Pastafarian nr. 4

  Beste Jan,

  Jouw god heeft een brandende poel van vuur en ellende, eeuwige marteling en pijn. Hij heeft een lijst met tien dingen die je niet mag doen en een enorm dik boek met allerlei andere dingetjes die, als je die doet, je voor altijd in die brandende poel moet zitten. Maar toch houdt hij van je. Is dat op zich niet al een beetje verdacht? Hij weet alles en is overal. Dus toen hij de mens en de wereld schiep (zit ook in het pakket) Adam en Eva erop zette (zeg maar dag tegen erfelijkhiedsleer) wist dat ze van de Appel der Zelf Nadenken zouden eten. Toch? Zij kregen op hun kanis, moesten weg uit Ede-Wageningen en zorgden met z’n tweeën dat er een wereld vol zondaars ontstond die niet het Ware Geloof aanhangen. God wist dit en wist dat hij er een boel in de teer zou moeten gooien. Maar eerst verzoop hij nog een boel met een tsunami. Hebben we het hier over dezelfde god? Niet erg barmhartig, niet erg liefdevol, en zelfs best wel sadistisch. Als en kind dat een mierenboerderij koopt om ze daarna dood te mogen martelen.

  Mijn god heeft een beter voorstel. We gaan allemaal naar die fantastische plaats waar alles gratis is en waar ze een heuse biervulkaan hebben. Moge Zijn saus ons verwarmen en zijn koolhydraten over ons allen neerdalen. RAmen.

  Oh en ik heb naar de schepping gekeken maar niet echt iets gezien waar aan ik kon afleiden dat dat door een evenbeeldige godheid gemaakt is. Wel een hoop Made in China. Wat mij betreft is dit dus net zo makkelijk de creatie van het Vliegende Spaghetti Monster.

  Maar ik kan ‘m je van harte aanbevelen. FSM heeft geen gemene plannetjes met je en, komop man, gratis bier!

  Moge zijn noodle-achtige aanhangsels je tot het rechte pad krijgen en je bevrijden van de angst voor je niet-leuke god. Dat is mijn wens voor jou.

    /   Reply  / 
 23. Pastafarian nr. 4

  Beste Arjanne,

  Dankjewel voor je authentieke reactie en opmerkingen. Jouw god is al een stuk leuker dan die van Jan.

    /   Reply  / 
 24. Pastafarian nr. 4

  Oh ik snap niet helemaal waarom Maria moeder van God is. Ze was toch de moeder van Jezus? En Jezus weer de zoon van God. Dus dan waren ze dus getrouwd (MOET VAN HUN!) en was Maria dus de VROUW van God.

  Mijn god doet niet zo ingewikkeld. Volgens mij had je echt beter voor het Vliegende Spaghetti Monster kunnen kiezen, Jan. Had je ook van die migraine af geholpen.

    /   Reply  / 
 25. Karla

  In die tijd was het helemaal nog niet zo dat je getrouwd moest zijn om zwanger te worden, maar dat is geschiedenis, geen bijbelkennis.
  Maar Maria is inderdaad de moeder van jezus, door onbevlekte ontvangenis. Ze had dus geen seks gehad met God, maar ze was gekozen om zijn kind te dragen en te baren en zo geschiedde… Dat is het verhaal wat in de bijbel staat.

  Groetjes,
  Karla

    /   Reply  / 
 26. Karla

  “Hij veroordeeld niet, Hij dreigde ook niet met hel en verdoemenis maar stond alleen met Zijn armen wijd open.” Dankjewel Arjanne, eindelijk iemand die zich christen noemt en zich ook ‘christelijk’ gedraagt. Respect, dat is waar het om draait toch?! Respecteer je medemens, ongeacht hun geloof of leefwijze…

    /   Reply  / 
 27. Pastafarian nr. 4

  Beste Karla,

  Ik heb altijd begrepen dat het de Heilige Geest was die Maria bevrijdde van de erfzonde en ervoor zorgde dat zij in verwachting raakte van Jesus. Hierdoor was Jezus de eerste mens die zonder aangeboren erfzonde werd geboren en kon zo de marteldood aan het kruis sterven om ons toegang te geven tot het eeuwige leven.

  Dus onbevlekt betekent vrij van erfzonde en niet vrij van spermavlekken of bloed.

  Maar misschien heb ik het fout begrepen, vond ik het een ongeloofwaardig verhaal en is het de druppel geweest om me te bekeren tot het Vliegende Spaghetti Monster.

  Ik verwacht trouwens vandaag geen reacties van Jan meer want vandaag heeft hij waarschijnlijk Zitten en Bidden Dag.

    /   Reply  / 
 28. Pastafarian nr. 4

  Maar waarom is Maria dan de moeder van God? Volgens mij klopt er hier iets niet…

    /   Reply  / 
 29. Karla

  Maria is niet de moeder van God, dat klopt dus niet. Zij is de moeder van Jezus..

    /   Reply  / 
 30. Karla

  “Dus onbevlekt betekent vrij van erfzonde en niet vrij van spermavlekken of bloed.”

  Onbevlekt betekent inderdaad zoiets als zuiver (dus voor christenen: zondererfzonde). Aangezien Maria geen seks heeft gehad om zwanger te worden is de bevruchting dus onbevlekt geweest.

  Op wikipedia kwam ik een kort tekstje tegen over de onbevlekte ontvangenis van Maria:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Onbevlekte_Ontvangenis_van_Maria

    /   Reply  / 
 31. Pastafarian nr. 4

  De kern zit ‘m niet in dat ze geen seks gehad zou hebben maar dat ze omdat ze zo’n geweldig kind zou krijgen met terugwerkende kracht is bevrijd van de erfzonde. Zo heb ik het geleerd en zo staat het ook op de Wiki pagina.

  Volgens Isabel, maar ook volgens het Avé Maria, is Maria wel de moeder van God.

  Maria is vrij van erfzonden, Jezus is vrij van erfzonden, Jozef heeft geluk gehad want is waarschijnlijk net ná Jezus gestorven, maar de rest van voor die tijd moet allemaal naar de Hel. Abraham, Abel, David, Salomon, alle vriendelijke gasten van vóór de kruisiging branden tot op de dag van vandaag in de hel. Lullig hoor.

    /   Reply  / 
 32. Jan

  Als ik zo hier en daar wat reacties lees dan lijkt het wel dat hier reacties bij zitten van christenen die Gods woord niet helemaal goed kennen.

  Karla en Arjanne, de Here Jezus veroordeeld wel en heeft het wel over hel en verdoemenis maar Hij heeft het ook over wat het gevolg is wanneer je Hem volgt.

  Ik noem maar een tekst:
  Mt 10:28 En weest niet bevreesd voor hen, die wel het lichaam doden, maar de ziel niet kunnen doden; weest veeleer bevreesd voor Hem, die beide, ziel en lichaam, kan verderven in de hel.

  En:
  Lu 12:5 Ik zal u tonen, wie gij vrezen moet. Vreest Hem, die, nadat Hij gedood heeft, macht heeft om in de hel te werpen. Voorwaar, Ik zeg u, vreest Hem!

  Maar Jezus biedt ook uitkomst:
  Joh 8:12 Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld; wie Mij volgt, zal nimmer in de duisternis wandelen, maar hij zal het licht des levens hebben.

  En Jezus spreekt over de toekomst:
  Opb 7:17 want het Lam, dat in het midden van de troon is, zal hen weiden en hen voeren naar waterbronnen des levens; en God zal alle tranen van hun ogen afwissen.
  Opb 21:4 en Hij zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal niet meer zijn, noch rouw, noch geklaag, noch moeite zal er meer zijn, want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

  En:
  Joh 6:40 Want dit is de wil mijns Vaders, dat een ieder, die de Zoon aanschouwt en in Hem gelooft, eeuwig leven hebbe, en Ik zal hem opwekken ten jongsten dage.

  Joh 10:28
  en Ik geef hun eeuwig leven en zij zullen voorzeker niet verloren gaan in eeuwigheid en niemand zal ze uit mijn hand roven.

  Natuurlijk zijn er nog vele teksten die over die hoopvolle toekomst gaan maar dit is om een indruk te krijgen.

  Voor de anderen,
  Jullie halen alleen het gedeelte van hel en verdoemenis eruit terwijl ik ook wijs op die heerlijke toekomst waarvan je deel uit mag maken wanneer je je leven aan Jezus geeft en vergeving vraagt voor je zonden. En daarmee doe ik hetzelfde wat Jezus ook deed en nog steeds doet.
  Jullie lezen mijn reacties niet goed.

  Trouwens, iemand die zich
  t christen noemt moet niet een gedeelte van de waarheid achterhouden maar hoort de hele waarheid te vertellen. Jezus is in Zijn laatste woorden van Openbaring heel duidelijk over het weglaten en toevoegen van Zijn woord. Dat is niet vrijblijvend.

  Vriendelijke groet aan allen,

  Jan Orsel

    /   Reply  / 
 33. Jan

  Pastafarian,
  Wat jij hebt geleerd is niet juist.
  Ik raad je aan om zelf de bijbel te gaan lezen over de onderwerpen die jij hier neerzet en niet de Wiki.
  Maria is niet bevrijd van de erfzonde omdat ze Gods Zoon op de wereld mocht zetten. Ook Maria had vergeving van haar zonden nodig door het geloof in de Here Jezus net als wij en alle andere mensen.

  Isabel zit hier ook fout wat betreft dat Maria de moeder is van God. Als dat zo zou zijn dan zou maria er eerder geweest zijn dan God en dat klopt niet omdat God er altijd al is geweest terwijl maria nog geboren moest worden.
  Ik heb al eerder gezegd dat Jezus niet alleen de Zoon van God is maar dat Hij ook God is. Misschien raakt ze daardoor in verwarring. Nog voor alle duidelijkheid. Maria is niet de moeder van God. God is juist de hemelse Vader van Maria.

  Wat betreft Abraham,David, Abel en alle andere Godvrezende mannen en vrouwen die voor de Here Jezus leefden en die leefden naar Zijn woord en wet, kan ik je geruststellen dat deze geloofshelden niet in de hel terecht zijn gekomen. Waarom niet? Omdat zij door het geloof en hun vertrouwen op de God van Israel, de Schepper van hemel en aarde, gesteld hadden. Ook zij hebben het eeuwige leven omdat ze door het geloof gerechtvaardigd zijn.
  David ziet zelfs de Here Jezus zitten aan de rechterhand van God.
  Wat Salomo betreft, van hem kan ik dit niet met zekerheid zeggen omdat Salomo na een goed begin toch door zijn veelheid aan vrouwen de fout is ingegaan door ook de afgoden van deze vrouwen te gaan aanbidden.
  En dat is een gruwel voor God.

  Ik merk Pastafarian dat jij heel slecht op de hoogte bent van Gods woord, de bijbel en daardoor verkeerde dingen hebt geleerd. We kunnen juist zoveel leren van deze Godsmannen. Zowel als van hun fouten als van hun goede werken.

  Jan

    /   Reply  / 
 34. Pastafarian nr. 4

  Beste Jan,

  Jij zegt dus “Ik heb al eerder gezegd dat Jezus niet alleen de Zoon van God is maar dat Hij ook God is”.

  Dus Jezus is zijn eigen zoon en zijn eigen vader. Zeg dat zelf eens drie keer hard op voor de spiegel. Wedden dat je je lachen niet kan inhouden?

  Als Abraham, David en Abel niet in de hel zijn gekomen “Omdat zij door het geloof en hun vertrouwen op de God van Israel, de Schepper van hemel en aarde, gesteld hadden.” is Jezus dus voor niks aan het kruis gehangen. Want door je geloof vertrouwen hebben is blijkbaar ook goed. Hmm, ook erg lullig. we kunnen na Maria dus ook Jezus schrappen als belangrijk persoon.

  Zelf lezen… tja… Ik heb al best wel wat uitvoeringen gelezen maar iedereen houdt er weer een andere mening op na. Dus ik betwijfel of het nut heeft om de bijbel nog maar eens te gaan lezen. Bovendien is het een enorm saai en vaag boek dat nu niet direct aansluit bij het heden.

  Moge de Almachtige zich over u ontfermen en zijn warme gehaktballen naar u uitsteken. Ik zie je bij de biervulkaan. RAmen

    /   Reply  / 
 35. Jan

  Pastafarian,

  Ik probeer je de waarheid duidelijk te maken maar merk dat je alleen maar spottend bezig bent met reageren.
  Jezus en Zijn offer aan het kruis en zijn sterven voor jou en mijn zonden zal altijd de belangrijkste gebeurtenis van de geschiedenis blijven.

  Wanneer je blijft spotten met God zal Hij jou ook daarover aanspreken in het eindoordeel. Niets is vrijblijvend.

  Jan

    /   Reply  / 
 36. Joop

  Zinloze discussie. De een vindt dit, de ander dat en iedereen vindt eigen woord waarheid en luistert toch niet naar de rest…

  Vr. gr. Joop

    /   Reply  / 
 37. Pastafarian nr. 4

  Misschien voor jou zinloos maar voor mij niet hoor. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat de bijbel op z’n zachtst gezegd tegenstrijdig is en dat aanhangers soms lood recht tegenover elkaar kunnen staan als het gaat om vrij fundamentele dingen. Ik ben blij dat binnen mijn geloof alle neuzen dezelfde kant op staan. Dat verklaart de saamhorigheid.

  Viva la Pasta!

    /   Reply  / 
 38. Arjanne

  Jan, kun jij uitleggen waarom jij wel bent gaan geloven en anderen niet? Ben jij daarom beter dan een ander? Bij jou is het toch ook alleen maar genade? Mensen die opgegroeid zijn in de “zware kerk” zijn hier letterlijke en figuurlijk aan kapot gegaan en zien God niet meer als liefde maar als een monster, leg dit maar eens uit. God is zo oneindig veel meer dan wij denken of beseffen en wij zien maar een heel klein bekrompen stukje van de werkelijkheid. En er zijn zoveel dingen die niet te begrijpen en te rijmen zijn, hoe moet het in Godsnaam (met respect) met heel deze wereld gaan, met al die miljoenen mensen, als jouw waarheid de enige waarheid is, hou jij je maar bezig met de echte liefde van God naar de mensen om je heen, laat het maar zien door je houding en je dagelijkse leven, dat is heel wat moeilijker dan hier mensen naar de hel verwijzen.

    /   Reply  / 
 39. Arjanne

  Ik geloof overigens ook!! Ik geloof dat Jezus voor mijn zonden gestorven is, ik geloof dat Hij de zoon van God is, ik geloof dat Hij de enige weg is tot de Vader,en dat ik later bij Hem mag komen wonen, maar ik geloof ook dat Hij overstroomt van liefde voor deze gehele wereld, en ik kan gewoon heeeeel moeilijk geloven dat je zomaar naar de hel gaat als je een andere weg kiest, het rammelt aan alle kanten voor jou Jan en dat bgrijp ik!!!
  Het grote vraagstuk WAAROM speelt dan enorm mee, waarom wel jij en ik en die ander niet.

    /   Reply  / 
 40. Jan

  Hallo Arjanne,

  Ik ben blij voor je dat jij dat gelooft want dat is de waarheid. Toch zul je de andere woorden van Jezus ook moeten leren accepteren. Ook dat is het woord van God. Je kunt Hem daar tocht ook om vragen dat Hij je ht wel laat begrijpen.
  Voor mij rammelt er niets. Ik neem Gods woord en Zijn evangelie wat Hij door de Here Jezus tot ons heeft gesproken heel serieus. Ook de confronterende woorden die Hij spreekt. God is heel duidelijk over dit soort zaken. Hij heeft het allemaal heel duidelijk opgeschreven in Zijn woord. En de vraag waarom kan ik best begrijpen maar God geeft ons niet altijd antwoordt op vragen. Hij verlangt van ons dat wij op Hem blijven vertrouwen in alle situaties van het leven. En dat is veel belangrijker dan op alle vragen antwoordt te krijgen.
  Een mens is snel geneigd om te horen wat hij wil horen maar als je naar Jezus leer wil luisteren en leven zul je als christen ook moeten erkennen dat hij zowel over hemel en hel spreekt. Doe je dat niet, dan houd je jezelf een leugen voor maar ook anderen.
  Dat is niet wat de Here wil. Ik begrijp ook niet alles maar dan geef ik er niet een hele andere visie aan omdat ik iets niet begrijp. Dan breng ik dat in gebed en mocht de Here Het nodig vinden dan maakt Hij mij ter Zijner tijd wel duidelijk hoe Hij het wel heeft bedoeld en wat ik niet begrijp kan ik ook niet uitleggen. Daarmee voorkom je dat je jezelf en anderen op een verkeerde weg wijst en voorkom je misleiding.
  Jezus leert ons dat de Heilige Geest ons de weg tot de volle waarheid zal wijzen.
  Laat dat een bemoediging voor je zijn en vraag de Here jou ook hierin de weg te wijzen en niet wijs te zijn in eigen ogen.

  Vriendelijke groeten,

  Jan Orsel.

  Op

    /   Reply  / 
 41. Isabel Blanco

  Zo heeft Jan nog steeds geen ander forum gevonden om te preken voor zijn parochie? Waarom geef je niet op en respecteer je de keuze van Ingrid Betancourt? Het is en blijft haar leven en haar overtuiging.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 42. Karla

  Ik ben bang van niet Isabel..

    /   Reply  / 
 43. Isabel Blanco

  Het lijkt erop he……… wie weet gaat hij nog met vakantie en vergeet hij hoe een computer werkt.

    /   Reply  / 
 44. Pastafarian nr. 4

  Of vindt hij in de bijbel ergens een stukje waar je uit kunt opmaken dat je helemaal geen computers mag gebruiken…

  Ik verbaas me er trouwens over dat zijn god het OK vindt dat hij op zondag achter dat ding zit. Ik ken mensen die reanimeren nog geen stervende medemens op de Dag Des Heeren.

    /   Reply  / 
 45. Isabel Blanco

  Nou in de stellingen van zijn predikers zal hij het inderdaad niet mogen gebruiken. Hij klinkt als sektelid.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 46. Fujaro

  Toen kwam er een olifant met een lange snuit en blies al die lulverhaaltjes uit.

  Amen

    /   Reply  / 
 47. Jan

  de zondag is niet de dag de Heeren,

  dat is de shabbat. Dat is de rustdag die God heeft in gesteld als rustdag en niet de zondag. Weer een bedenksel van de katholieke kerk.
  De Here Jezus leert ons dat we ook mensen mogen helpen op een shabbat of zondag.
  Ik werk in de verzorging wat betekent dat ik ook zaterdag en zondags moet werken.

  Vriendelijke gr.

  Jan

    /   Reply  / 
 48. Jan

  Best Fujaro,

  Die olifant van jou die kan wel verhaaltjes uitblazen maar Jezus leert ons in Zijn onderwijs dat hemel en aarde voorbij zullen gaan en dat Zijn woord eeuwig zal blijven bestaan.
  Verhaaltjes kunnen dus wel weggeblazen worden maar de waarheid niet.

  Vriendeljke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 49. Jan

  Hallo Isabel,

  Weet je wat sekteleden doen?
  Mensen volgen. Maria bijvoorbeeld of de paus zelf.
  Ik volg Jezus Christus, de Zoon van God, over wie Mozes al sprak en profeteerde dat we naar Hem moesten luisteren en bij de verheerlijking op de berg, wanneer Mozes en Elia aan Jezus verschijnen, komt er een stem uit een wolk, de stem van God die tot ons hart spreekt: Deze is mijn Zoon, hoort Hem.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 50. Pastafarian nr. 4

  Beste Jan,

  Wat is er met je gebeurd om je zo ver te krijgen? wat heeft je bewogen om zo’n Jezus fundamentalist te worden?

    /   Reply  / 
 51. Jan

  Pastafarian,

  Ik wilde de waarheid kennen.
  Die dacht ik gevonden te hebben in de new age.
  Maar Jezus liet mij zien dat de new age een wereld is die regeert wordt door de duivel en dus een leugen is. Miljoenen mensen zitten daar in gevangen en worden misleid door te denken dat dit goed en de waarheid is en tocht is dit niet zo. De Here Jezus heeft mij voor eeuwig uit deze wereld verlost. In de bijbel kunnen we lezen dat de satan zich twee manieren manifesteert, dat is als een briesende leeuw,zoekende wie hij kan verslinden en hij doet zich voor als een engel des lichts. Om met voorbeelden te komen:

  In de metal music en house en satanisme, de islam enz doet hij zich voor als een briesende leeuw en in de new age, het
  boedhisme, de katholieke kerk met een vleugje schijnheiligheid doet hij zich voor als een engel des lichts.

  Toen ik in 1997 tot bekering kwam en tot geloof in de Here Jezus heeft Hij in één keer de leugenreincarnatie leer uit mijn leven weggehaald en toen kon ik het evangelie in mijn hart aannemen. In een gebed met een voorganger van een pinkstergemeente heb ik mijn zonden aan Jezus beleden en heb Jezus gevraagd in mijn leven te komen en sindsdien heeft de Heiland mijn leven radicaal veranderd. Het is de beste keuze ooit die ik in mijn leven heb gemaakt en de beste keuze die iemand kan maken.
  Waarom?
  Omdat God wil dat je behouden aan komt in de hemel en voor eeuwig in Zijn aanwezigheid mag verblijven. Dit is echter alleen mogelijk door God je zonden te belijden, Hem om vergeving te vragen en tot geloof in de Here Jezus komen en Hem erkennen als de Enige Verlosser.

  Ik heb voor mijn bekering wel gesprekken gehad maar het is de Here Jezus zelf die mij geroepen heeft om Hem te volgen.

  Ik ben Hem en mijn Vader in de hemel daar voor eeuwig dankbaar voor.

  Dit was in het kort mijn bekeringsverhaal.

  Vriendlijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 52. Pastafarian nr. 4

  Beste Jan,

  Dankjewel voor je uitgebreide verhaal. Ik vroeg me alleen af of er iets aan vooraf gegaan is. Iets traumatisch bijvoorbeeld. Een sterfgeval, een ongeluk, een ander trauma. Vaak zie je dat dat redenen zijn waardoor mensen tot inkeer komen en ik vraag me af of dat in jouw geval ook zo is.

    /   Reply  / 
 53. Jan

  Pastafarian,

  Wel overleed op 1 januari 1997 mijn vader maar die gebeurtenis opzich heeft niet van invloed gehad op mijn zoektocht naar de Waarheid. Daar was ik voor zijn overlijden ook al mee bezig. Na het overlijden van mijn vader kwam ik wel in contact met christenen omdat ik een tijdje in het huis van mijn vader heb gewoond omdat het verkocht moest worden maar het overlijden heeft niet tot mijn bekering geleid. Ik geloof wel dat de Here God deze gebeurtenis gebruikt heeft om met deze christenen in gesprek te raken en naar aanleiding van deze gesprekken met deze christenen ben ik op uitnodiging van hen voor het eerst meegeweest naar een pinkstergemeente. Toen ik daar voor het eerst kwam moest ik gelijk denken aan een sekte omdat ik altijd die verhalen over de pinkstergemeente had gehoord maar nu zag ik met eigen ogen dat die verhalen niet klopten. In deze dienst zag ik dat de mensen de echte Here Jezus kenden en lief hadden en ik geloofde tot mijn bekering in een valse jezus. Nadat de dienst was afgelopen werd er in de bovenzaal koffie gedronken. Toen ik een tijd boven was geweest kreeg ik in één keer zo’n verlangen om met de voorganger te praten. Ik ging naar de voorganger toe en vroeg hem of hij met mij wilde praten. Het enigste wat hij zei was; Ik zal met je bidden.
  Ik had dit nog nooit meegemaakt dat iemand met mij bad maar er was iets vertrouwds in zijn stem en ik zei ja. In dat bewuste gebed heb ik zoals ik al heb verteld mijn leven aan Jezus gegeven.
  En dan gaat dat nieuwe leven met Jezus stap voor stap zoals een baby leert lopen.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 54. Fujaro

  Hallo Jan,
  Omdat je zo graag missiewerk verricht bied ik mij maar weer eens aan (middels dit bericht) als object voor je zenuwprekerij. Stel je voor dat je een dag niet over de jezusmythe zou kunnen schrijven. Wat zou het leven dan nog voor zin voor je hebben? Nee Jan, ik kan jouw leven gelukkig op deze manier nog enige betekenis geven.

  Je schreef: “Die olifant van jou die kan wel verhaaltjes uitblazen maar Jezus leert ons in Zijn onderwijs dat hemel en aarde voorbij zullen gaan en dat Zijn woord eeuwig zal blijven bestaan.”

  Nou Jan dat is weer een mooi stichtelijk verhaaltje, het klinkt weliswaar net zo hol als de vorige keer, maar dat geeft niet, ik ben wel wat van je gewend. Het zou zo op een tegeltje aan de wand kunnen. Jouw wand wel te verstaan, bij mij thuis vieren we niet de dood maar het leven. Dat is misschien wat jou betreft niet helemaal de bedoeling maar wel zo praktisch.

  Nou het was weer gezellig en diepgaand. Tot de volgende keer maar weer en geef die olifant een pakkerd van me.

    /   Reply  / 
 55. Pastafarian nr. 4

  Nou Fujaro,

  Dit vind ik zelfs trollen ;) Wees een beetje aardig voor Jan, hij bedoelt het allemaal niet zo erg. Als je wilt bashen kan ik je alle filmpjes over Derek 0gilvie op YouTube aanbevelen.

    /   Reply  / 
 56. Karla

  Jan mag het dan wel allemaal niet zo erg bedoelen, maar ik ben het wel met Fujaro eens.
  Hij blijft maar preken over wat hij het ware geloof noemt.Goed bedoeld of niet: ik vind het respectloos!

    /   Reply  / 
 57. Jan

  Hallo Fujaro,

  Jezus Christus is geen mythe en Hij alleen is degene die mij het ware geluk kan geven. Er is geen mens die dat kan doen.
  Dat stichtelijk verhaal is wel wat Jezus zelf heeft gesproken en is niet verzonnen.

  En Karla,
  Het geloof in de Here Jezus is nu éémaal het ware geloof. Dat jij dat niet gelooft verandert daar niets aan. God heeft ons mensen een vrije wil gegeven.
  Het evangelie prediken aan mensen hoort uit een bewogen hart te komen omdat ik weet wat de gevolgen zijn niet op Jezus roepstem in te gaan.
  Hoewel ik diep in mijn hart graag zou willen dat jullie allemaal tot geloof in de Here Jezus komen weet ik ook dat iedereen daar zelf voor moet kiezen. Echter elke keuze heeft gevolgen voor de eeuwigheid. Dat zul jij misschien ook niet geloven maar ook dat is een feit.
  Kijkend naar het leven van Jezus zien we dat Hij een liefdevol bewogen hart voor de mensen, de zondaren. Ook voor de farizeeen hoewel Hij hun wel met hun hartsgesteldheid confronteerde. En dat doet de Heiland nog steeds omdat Hij leeft en troont aan de rechterhand van God in de hemel.

  In Gods woord, wat wij kennen als de Bijbel staat dat er een moment zal komen dat elke tong belijden zal dat Jezus Heer is en elke knie zal zich buigen voor Hem tot eer van God.

  De waarheid niet aan mensen vertellen terwijl je die weet, dat is pas respectloos.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 58. Jan

  Pastafarian,

  Bedankt voor je reactie op fujaro en je interesse in mijn verhaal over mijn bekering.
  Met blijdschap in mijn hart kan ik zeggen dat alles wat ik tot nu toe naar jullie geschreven heb over hoe belangrijk het is om een keuze voor de Here Jezus te maken ik honderd procent achter sta. Wat ik schrijf meen ik ook. Nu zet ik het op papier maar in een persoonlijk gesprek zou ik hetzelfde zeggen. Het is zo nodig dat de mensen in deze tijd Gods boodschap van liefde en genade, verlossing en vergeving van zonden horen welke Zijn Zoon Jezus Christus heeft gepredikt die onze zonden op Zich heeft genomen en daarvoor te stierf aan het ruw houten kruis maar ook weer opstond uit de dood na drie dagen.
  Welk een heerlijk nieuws voor iedere zondaar.

  Vriendelijk groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 59. Pastafarian nr. 4

  Beste Karla,

  Ik ben het ook niet eens met de manier waarom Jan doet alsof wat voor hem geldt voor iedereen geldt. Geloven is iets heel persoonlijks en ik denk dat zijn op het idiote af fanatieke wel uit een goed hart komt. Mijn kritiek op Fujaro is dat hij het er nu te dik bovenop legt dat hij de boel alleen maar zitten stangen. Dat kan ook subtiel! Is veel leuker. En Jan is gelukkig duidelijk in zijn verhaal. Hier en op paranormaal.blog.nl gaat het er een stuk sneakier aan toe. Aan Jan weet je tenminste wat je hebt. Jan doet ook niet alsof ‘ie open staat voor nieuwe ideeën.

    /   Reply  / 
 60. Isabel Blanco

  Mooi punt Pastifarian, op mijn paranormaal.blog gaat het er sneakie aan toe. Met vandaag ja ik ben het er mee eens, en morgen nee joh onzin….. maakt het voor mij wel spannend moet ik toegeven.

  Jan is inderdaad erg duidelijk in wat hij geloofd twijfel ik niet aan.

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 61. Jan

  Aan iedereen,

  Ik heb een vraag aan jullie.
  Kennen jullie elkaar alleen van deze website of kennen jullie elkaar ook persoonlijk of via andere websites.
  Ik vroeg mij dat zo eens af.

  Vriendelijk groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 62. Jan

  Patafarian, Isabel en Fujaro,

  De Here Jezus wil graag dat Zijn kinderen eerlijk en open zijn en de waarheid vertellen, naar elkaar maar ook naar anderen.
  Het is toch fijn dat je eerlijk naar iemand toe kan zijn en de waarheid kan vertellen. Wat is het tocht fijn dat je niets te verbergen hebt. Ja, voor mensen kun je nog wel wat verbergen wat er in je hart is. Maar voor de Here God kan niemand iets verborgen houden. Hier een paar bijbelteksten die dat bevestigen.

  2Kr 6:30 hoor Gij dan uit de hemel, de vaste plaats uwer woning, vergeef en vergeld ieder naar al zijn wegen, daar Gij zijn hart kent (want Gij alleen kent het hart der mensenkinderen),

  Ps 33:13 De HERE schouwt uit de hemel, Hij slaat alle mensenkinderen gade;

  Een eerlijk en rechtvaardig leven, dat is wat God en de Here Jezus van ons verlangen.
  En dat is in deze wereld niet makkelijk maar de hulp en kracht en wijsheid van de Heilige Geest van God geeft ons altijd weer moed en kracht om door te gaan en te blijven wandelen in de voetstappen van de Here Jezus.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 63. Pastafarian nr. 5

  Beste Jan,

  Ik ken Isabel van paranormaal.blog.nl. Zij beheert het blog, blogt een boel en reageert op al mijn opmerkingen :) Alleen heet ik daar geen Pastafarian. ;)

    /   Reply  / 
 64. Isabel Blanco

  Ben benieuwd hoe je daar dan heet :)

  Maar Jan, hoe heet jou kerk? Waar je naar toe gaat? Of heb je zelf de bijbel zitten lezen?

  Gr,

  Isabel

    /   Reply  / 
 65. Jan

  Ik ben tot bekering gekomen in een pinkstergemeente in Sneek.
  ik woon al bijna tien jaar in Leeuwarden en sinds januari van dit jaar hebben we een huisgemeente bij ons aan huis.

  Iedere zondagochtend hebben we hier dienst en bouwen we onze woonkamer om tot een kleine kerkzaal. Ik werk in de verzorging dus moet ik ook in het weekend werken. Dat betekent dat we ook wel in de middag diensten hebben. Ook voor de kinderen is er altijd iemand die een verhaal vertelt en daarna een werkje met hun maakt.

  Vriendelijke groeten,

  Jan

    /   Reply  / 
 66. Jan

  O ja, ik lees veel in de Bijbel en doe bijbelstudie en geef ook bijbelstudie.

  Vr. gr.

  Jan

    /   Reply  / 
 67. Pastafarian nr. 6

  “Ben benieuwd hoe je daar dan heet :)

  Beste Isabel,

  Gok maar, raadt maar, voel maar. Ik kan je wel vertellen dat meerdere antwoorden goed kunnen zijn.

    /   Reply  / 
 68. Isabel Blanco

  Sjaak, Dirk en al die anderen geweldig, wat heb je een hoop bereikt.

  Jan, Pinkstergemeente, ok er is me een hoop duidelijk geworden. Bedankt voor je eerlijkheid.

  Gr

    /   Reply  / 
 69. Sjaak, Dirk en al die anderen

  Beste Isabel,

  Ik ben erg blij dat je op je blog naar het blog van Logates verwijst en hem “zendtijd” geeft. Erg sportief. Ik zal niet beweren dat dat een gevolg is van mijn kritiek maar wil je alleen maar laten weten dat dit in mijn optiek lovenswaardig is.

    /   Reply  / 
 70. Isabel Blanco

  Weet je Sjaak dirk en al die anderen. Dat Blog van Logates was me al bekend voor jij ook op mijn blog reageerde nog.

  Sterker nog, mbt kennis van trucks over cold en hotreading is Logates de aangewezen persoon om dingen te verduidelijken.

  Dus het komt echt wel in het blog, in hoe de oplichter werkt.

  Gr

    /   Reply  / 
 71. Sjaak enz.

  Cool.

    /   Reply  / 
 72. Logates

  Aha gezellig, de hele club is weer bij elkaar:)

  In deze tijden is het lastig om geen atheïst te zijn. Het is niet goed mogelijk om zowel een democratische grondwet als het woord van god te eren (welke god dan ook). Ik neem aan dat zelfs de gelovige Jan niet instemt met het stenigen van mensen die op zondag werken(om maar wat te noemen)!

  Als je ervoor kiest bepaalde regels in de bijbel (Koran, torah, Veda’s enz.) niet te gehoorzamen stel je eigenlijk je eigen regels op. Ik denk niet dat god dat zomaar goedkeurt; wat jij Jan?

  De vraag is of je jezelf nog wel gelovig mag noemen als je op deze manier aan het woord van god toornt. Ik leg het uitgebreider uit in dit artikel:

  http://logates.wordpress.com/2008/03/28/het-opstellen-van-eigen-regels-voor-je-geloof-is-verhuld-atheisme/

  Als ik me ooit zou bekeren tot een godsdienst zou het ongetwijfeld het “Vliegend-Spaghettimonsterisme” zijn. Het is van de duizenden kiesbare godsdiensten in mijn ogen de meest geloofwaardige en de vriendelijkste bovendien. Of misschien voor het geloof van de oude Grieken: Zeus, Hera, Appollo, Aphrodite… Dat was trouwens 4000 jaar lang de belangrijkste goedsdienst op aarde en da’s twee keer zo lang als het christelijke geloof. Ben benieuwd wat de trend is over nog ‘s 2000 jaar; hopelijk het “Vliegend-Spaghettimonsterisme” of misschien wel het “Onzichtbare-Paarse-Mammoetisme” (ik ben recentelijk uitverkoren als profeet door de Hoofd-Mammoet, maar ik weet niet of ik hem geloof).

  rAmen,
  LOGATES

    /   Reply  / 
 73. Jan

  Hallo Logates,

  En toch is er maar één waar geloof en dat is het geloof in de Here Jezus Christus. Alleen door geloof in Hem en in Zijn lijden sterven voor jou zonden en opstanding uit de dood, kun je behouden in de hemel komen. Er is maar één God, de God van Israel, die de Schepper van hemel en aarde is en al wat daar in is.

  Trouwens, een atheist gelooft ook. In niets. Dus gelooft hij wel in iets.

  De namen die jij opnoemt zijn namen van afgoden die niet bestaan. Die spreken niet, kunnen niet luisteren en hebben geen oren en helpen niet. Door de regels van mensen bedacht.

  Inderdaad is het Gods wil dat wij Zijn geboden en regels naleven. Waarvan het eerste gebod is: Gij zult de Here uw God liefhebben met geheel uw hart, met geheel uw ziel, met geheel uw verstand en met al uw kracht. En het tweede gebod daaraan gelijk is: Gij zult uw naaste liefhebben als uwzelf.

  De tijd van stenigen is voorbij. Trouwens ik werk in de zorg en daar moeten ook mensen verzorgd worden die hulp nodig hebben. Daar gaat het God om. Barmhartigheid wil Hij zien. O ja, officieel is de zondag niet de rustdag die God heeft ingesteld maar de zaterdag oftewel de shabbat. De zondag als rustdag is door mensen bedacht die hun eigen regels wilden bedenken buiten God zijn Woord om.

  Wat er over tweeduizend jaar gebeurt? God heeft het ons verboden om in de toekomst te kijken. Dat kan ook niet omdat alleen God en Jezus weten wat er over tweeduizend jaar gebeurt. Misschien is de Heiland dan al terug gekomen op aarde of is het duizendjarig vredesrijk al begonnen of heeft God al het eindoordeel uitgesproken. Eén ding staat vast en Jezus zegt het zelf.

  De Hemel en de aarde zullen voorbij gaan maar Mijn woord zal altijd blijven bestaan.
  Kortom wat er in de Bijbel staat over de toekomst: Alles zal uitkomen. Wat een heerlijke toekomst verwachting hebben wij christenen, volgelingen van de Here Jezus. En dat is ook voor jou weggelegd wanneer jij je bekeert tot de ware en levende God en vergeving vraagt van je zonden op grond van Jezus werk en offer aan het kruis van Golgotha. Bekeer je en geloof het evangelie en Jezus zal jou toekomst veranderen van de dood naar het eeuwige leven.

  Vriendelijke groet,

  Jan

    /   Reply  / 
 74. Logates

  “…Trouwens, een atheist gelooft ook. In niets. Dus gelooft hij wel in iets…”
  Dat klopt, echter: je gebruikt nu wel twee verschillende definities van “geloven” door elkaar en maakt op deze manier een punt middels een drogredenering en dat kan ik als schrijver van het “Blog ter bevordering van het logisch redeneren” helaas niet goed rekenen. De definities:
  a. geloven in een god = het accepteren van een empirisch onbewijsbare hogere macht als schepper van het leven op aarde.

  b. geloven in principes = het ondersteunen van door de mens bedachte principes (uit bijvoorbeeld de logica en het recht). Atheïsten houden zich doorgaans vast aan principes als bewijslast (recht) en Occam’s Razor (logica).

  Oftewel: een atheïst gelooft wel degelijk in niets als je het hebt over “geloven” in een god.

  “…De namen die jij opnoemt zijn namen van afgoden die niet bestaan. Die spreken niet, kunnen niet luisteren en hebben geen oren en helpen niet. Door de regels van mensen bedacht…”
  Huh? Hoe kom je daar nu bij? Je wil toch niet zeggen dat alle mensen die in die goden geloven gek zijn? Dat is nu net het probleem met een religie: alles wat jij nu beweert over andere godsdiensten beweren de volgelingen van die godsdiensten nu net over jouw godsdienst, met dezelfde stelligheid en vastberadenheid. Ik als atheïst hou me liever afzijdig, jullie mogen het onderling uitvechten; ik hoor het wel als jullie erover uit zijn.

  “…De tijd van stenigen is voorbij…”
  Dat is dan vast een bijbelvers waar ik overheen heb gelezen! Staat dat in Job of Openbaringen? Ik meen me te herinneren dat mensen gestenigd dienen te worden als ze op de door god bepaalde rustdag toch werken. Het staat volgens mij direct in het gedeelte na de “tien geboden” of doe je daar ook niet meer aan? Ik vraag me af of god het wel goed vindt dat je zo vrij omspringt met zijn regels!

  “…Misschien is de Heiland dan al terug gekomen op aarde of is het duizendjarig vredesrijk al begonnen of heeft God al het eindoordeel uitgesproken. Eén ding staat vast en Jezus zegt het zelf…”
  Wie weet? Ik kan ook nog wel een paar onwaarschijnlijke dingen bedenken: misschien produceert het Senseo apparaat dan eindelijk lekkere koffie of heeft Microsoft een stabiele versie van Windows op de markt gebracht of is het fileprobleem opgelost (voor dat laatse zou ik nog wel willen bidden…misschien is er nog een “Hindu File god”?). Ik denk trouwens dat de dingen die jij hebt opgenoemd wel nog waarschijnlijker zijn dan lekkere Senseo koffie of een stabiele versie van Windows!

  “…En dat is ook voor jou weggelegd wanneer jij je bekeert tot de ware en levende God en vergeving vraagt van je zonden op grond van Jezus werk en offer aan het kruis van Golgotha…”
  Weet je wat er voor jou weggelegd is als je er met behulp van logisch nadenken achter komt dat het aanhangen van een bepaalde religie geheel willekeurig is (er zijn duizenden religies) en naar alle waarschijnlijkheid dus pure tijdverspilling? Een besef dat dit je enige leven is en je dus elke kans moet aangrijpen om ervan te genieten! Al dat bidden, naar de kerk gaan en je zonden overdenken gaat af van je tijd om plezier te hebben met je vrienden en familie.

  “…Bekeer je en geloof het evangelie en Jezus zal jou toekomst veranderen van de dood naar het eeuwige leven…”
  Ik zou nooit uit mezelf proberen om iemand te “bekeren” (bij gebrek aan een beter woord) tot atheïst. Ik begrijp dat je denkt dat je mij wel moet bekeren tot het christendom, maar als reactie daarop probeer ik dan wel weer jou te bekeren!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 75. JC

  Geachte Jan

  Door in de naam van Jezus Christus je haat en minachting te zenden naar je medechristenen en andersgelovigen bega je een ENORME zonde.
  Stop daarmee.

    /   Reply  / 
 76. JC

  Hoi Logates,

  Als je denkt dat het in het leven allen maar om plezier maken en genieten gaat zal je bedrogen uitkomen.

    /   Reply  / 
 77. Logates

  @JC

  Sais who?

  Trouwens, dat heb ik nooit geschreven, je verdraait mijn woorden. Ik weet dat het lastig is het geschrevene in je eigen woorden te interpreteren, dat wijst de geschiedenis uit.

  Ik schreef:

  “…Al dat bidden, naar de kerk gaan en je zonden overdenken gaat af van je tijd om plezier te hebben met je vrienden en familie…”

  En jij interpreteert dat dus als volgt:

  “…Als je denkt dat het in het leven allen maar om plezier maken en genieten gaat zal je bedrogen uitkomen…”

  Uuuuh, zoek de tien verschillen!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 78. JC

  WEES GEGROET MARIA,VOL VAN GENADE,
  DE HEER IS MET U,GIJ ZIJT DE GEZEGENDE ONDER DE VROUWEN EN GEZEGEND IS JEZUS DE VRUCHT VAN UW SCHOOT.
  HEILIGE MARiA,MOEDER VAN GOD,BID VOOR ONS ZONDAARS,NU EN IN HET UUR VAN ONZE DOOD.AMEN

    /   Reply  / 
 79. Logates

  Ik neem aan dat je inziet dat je inderdaad zonder reden mijn woorden hebt verdraaid?

  Ik vraag me trouwens af waarom je een gebed op deze pagina plaatst! Voor zover ik weet is bidden een privé aangelegenheid; bovendien voegt het niets inhoudelijks toe aan de discussie. Ik hoop niet dat het een uitvlucht is om een moeilijk debat uit de weg te gaan.

  …Als je denkt dat het zo werkt in het leven zal je bedrogen uitkomen…

  LOGATES

    /   Reply  / 
 80. JC

  Met discuseren kom je geen stap verder met bidden wel.
  Bovendien is het vandaag “Maria terhemelopneming”.Vandaar.

    /   Reply  / 
 81. Bliss

  Mijn geloof heb ik nog niet een huis gegeven…heb me nog niet aangesloten bij een kerk, moskee, tempel, synagoge etc.
  En waarschijnlijk zal ik dat ook nooit doen.
  Na vanaf 2001 op zoek te zijn gegaan naar het diepe spirituele in mezelf, wat er zeker is!, ben ik er voor mezelf (…) achter gegekomen dat er geen absoluten zijn om ergens in te geloven.
  Wie en wat het dichtst bij mij gekomen zijn zijn Jezus, mijn Broeder, mijn Lichtend voorbeeld, zijn Lieve Moeder Maria en het Zenboedhisme waarin ik mezelf vond…naar jezelf en de wereld luisteren.
  God is Overal en Alles. En geeft jou de keuze wie je wilt zijn..wie je bent zal gevolgen hebben voor je eigen toekomst. Een basher zal ik zeker nooit (meer!) zijn.
  Mijn onduidelijke doch zeer sterke geloof vult de gaten op van de mensen die ik verloren ben aan oorlogen en ziekten en zorgt ervoor dat ik het prachtige Leven niet haat..dat ik niet verbitterd ben.
  Wat ik hier allemaal mee bedoel, figure it out for yourselfs.
  Love, Peace.

    /   Reply  / 
 82. martin

  Hoi Bliss,
  Goed verhaal.Ook ik heb Jezus, Maria, Boedha,Krishna etc op een gegeven moment gevonden.Het beste wat me ooit is overkomen.
  Tegenwoordig ga ik naar de Katholieke kerk voor de Heilige Mis.Ik ervaar dat als een werkelijke overdracht van licht van Christus.Dat wou ik je even aanbevelen.
  Martin.

    /   Reply  / 
 83. Bliss

  Hoi Martin!

  Dank je. Het is het mooiste geschenk wat je kunt krijgen. Be blessed!
  Dank je voor je aanbeveling en misschien zet ik die stap ook nog in de toekomst, de Katholieke Kerk was immers ook het Huis van mijn moeder die me al het e.e.a had meegegeven. Het zou het meest logisch zijn.
  Nogmaals dank broeder.

    /   Reply  / 
 84. martin

  OK Bliss,
  Graag gedaan en veel succes op je Pad.
  Martin.

    /   Reply  / 
 85. INGE

  Samenvatting van deze droevige discussie: IK heb gelijk, nee IK heb gelijk en jij bent een domme dwaler.
  Het wordt tijd dat het duidelijk wordt voor al die mensen die anderen verketteren (vaak terwijl ze er bitter weinig van weten) er achter komen dat GOD gewoon het kennen van Hem en de Heilige Wet gewoon bij ons heeft ingebouwd. Zie bv de YouTube film van Jill Bolte Taylor. Vanuit deze positie kan je zien dat er vele wegen en scholen zijn die naar deze Staat van Weten wijzen. Kies bewust je eigen levensschool en ga ervan uit dat de Wet van Karma de scholen die niet zuiver zijn zal opzadelen met haar misgeloof.
  Het is droevig in deze discussie te bemerken dat mensen ervan uitgaan dat HUN !! BOEK !!! Heilig is. Nou wat heilig was was de ontvangenis in de oorspronkelijke taal en zoals die verklankt is (met ook alle nadelen en beelden van de cultuur waar de ontvanger in leefde). Sindsdien hebben onwetenden keuzes gemaakt bij het selecteren en vertalen der teksten. Hoe kan je nou een Heilige Tekst laten vertalen door een niet gelovige. Studeer eens fundamentalisten hoe de fundamenten in andere Godsdiensten zijn, het zal je verbazen hoe ze dezelfde wortel hebben.
  Moge het heilige Licht in al je Woorden en Daden schijnen.
  i

    /   Reply  / 
 86. Pastafarian 555

  En moge zijn noodleachtige tentakels u aanraken, zijn warme saus u van zijn goedheid doen doordringen en verheffen tot het eeuwige leven. rAmen.

  Logates! Negeer de Paarse Mammoet! Want hij is de incarnatie van al het Kwaad op deze aarde. Dat heeft Zijne Zetmeelrijke Excellentie mij hoogst persoonlijk verteld! Kies voor de god met de grootste (gehakt)ballen! Alleen hij zal je gratis en ongelimiteerd zat voeren en de dag erna je kater laten verdwijnen omwille van zijn saus.

  We zien elkaar ooit weer terug, glimlachend en behoorlijk aangeschoten onder de Eeuwige Biervulkaan.

  P.S. Iedere dag is het pastadag.

    /   Reply  / 
 87. Logates

  Pastafarian,

  Hoe durf jij te toornen aan de machtige Paarse Mammoet? Hij is de ware, de enige en de echte.

  Jij bent misleid door de kwade groene eenhoornkabouter die op aarde leugenachtige verhalen heeft verspreid over goden die niet bestaan, waaronder het “vliegende spaghettimonster”. Zo vertelde Zijne Topzware Excellentie de Onzichtbare Paarse Mammoet mij persoonlijk.

  Bekeer je nu en je zal niet tot in eeuwigheid fijngestampt worden; bekeer je nu en jou wacht een heerlijk leven in het dal der Mammoeten met reuzenbioscopen, waterpretparken en drie-sterren restaurants.

  bRAVO,
  LOGATES

    /   Reply  / 
 88. Zaza

  Zowel het Vliegend Spaghetti Monster als de Onzichtbare Paarse Mammoet zijn watjes. Ze doen niks, vliegen/stampen wat door de mensheid en verlangen dat we hen hiervoor aanbidden.

  Aanbidt mij en tattoeer het cijfer 11 op je neus!

  Ik ben de Antipasta! *lacht boosaardig*

    /   Reply  / 
 89. Zaza

  Ik lachte natuurlijk verleidelijk, en niet (heel) boosaardig…

  Oh, en de kwade groene eekhoornkabouter is mijn oom. Een hele geschikte gast. :)

    /   Reply  / 
 90. Karla

  Zaza, wat is dit nou weer voor onzin. Verveel je je ofzo? Ga iemand anders hiermee lastig vallen!

    /   Reply  / 
 91. Zaza

  Beste Karla,

  Bedankt voor je bezorgdheid en je suggestie. Nee, ik verveel me zeker niet en ik denk ook niet dat ik iemand (anders) ga lastigvallen.

  “wat is dit nou weer voor onzin [sic]“
  Ach, wat zin en onzin is, is natuurlijk volstrekt subjectief. Ik ben er zelf bijvoorbeeld niet van overtuigd dat het gros van wat er op dit blog wordt beweerd géén onzin is. Maar goed, het is jullie feestje. Hopelijk neem je ‘t me niet al te kwalijk dat ik me ook even vermaak.

  Ik kan natuurlijk op een forum/blog voor sceptici posten, maar daar denkt iedereen er hetzelfde over als ik. Where’s the fun in that? Dàt gaat pas vervelen.

  Ik vindt het heel fijn voor Ingrid Betancourt dat de maagd Maria een wonder voor haar verricht.
  Ik zou graag willen dat diezelfde maagd zich wat meer zou bekommeren om en wonderen zou verrichten voor die katholieke, 8-jarige, ontvoerde kindsoldaten in landen als Rwanda, Uganda en Ivoorkust. Maar ach, ze zal het wel te druk hebben met belangrijkere mensen. Bovendien hoeft ze voor die kindertjes haar best niet meer te doen: die geloven toch wel. Hen is tenslotte door onze missionarissen verteld dat als ze nu, in dit leven, maar hard genoeg geloven, ze in het hiernamaals wèl heel gelukkig zullen zijn. En dat vooruitzicht hebben ze daar hard nodig.

    /   Reply  / 
 92. andre

  Hoi Karla,
  Laat ze maar die logates en zaza, ze zullen het straks moeilijk krijgen.

    /   Reply  / 
 93. Pastafarian 563

  Beste André,

  Kun je misschien iets duidelijker zijn? Wanneer is straks en wat is er straks zo moeilijk voor hun?

    /   Reply  / 
 94. andre

  Oh sorry pasta 555,jij hoort er natuurlijk ook bij.

    /   Reply  / 
 95. Pastafarian 563

  andre, geef je nog antwoord of was het alleen je bedoeling om even een bommetje te laten vallen? (Internet variant van belletje trek) Als je het zelf ook niet weet mag je het best zeggen, is niets vreemds hier.

    /   Reply  / 
 96. andre

  Je hoeft niet bang te zijn pasta, je kan vandaag nog de keuze maken tussen licht of duisternis maar wacht er niet te lang mee.De keuze is je nu gegeven.

  Groetjes.

    /   Reply  / 
 97. Logates

  Ik wil wel graag voor licht kiezen, tenminste als André mij kan vertellen welk licht dan het beste is en waarom:

  - het licht beloofd volgens de Islam
  - volgens het Hindoeisme
  - volgens het Boeddhisme
  - volgens de godsdienst van de oude grieken
  - volgens de oude Noorse godsdienst
  - volgens de Scientology
  - volgens het Christendom
  - volgens Wicca
  - volgens het Janisme
  - volgens Voodoo
  - volgens Mawu-Lisa
  - volgens Chukwu
  - volgens Nyame
  - volgens Olodumare
  - volgens Ngai

  En zo kan ik nog 1000-en godsdiensten opnoemen. Andre, je wilt toch niet beweren dat je zo arrogant bent om zeker te weten dat jou godsdienst nu net de juiste is? Bedenk dat je in de ogen van gelovigen van andere godsdiensten net zo’n heiden bent als elke atheïst. Als er een god bestaat is de kans dat je naar een hel gaat vele malen groter dan dat je naar een hemel gaat (moet je net de goede godsdienst hebben gekozen!!) Stof tot nadenken dacht ik zo…

  LOGATES

    /   Reply  / 
 98. gert

  Zeg Andre,wat doen die goddelozen uberhaubt op dit blog.Laat ze met hun sarcasme elkaar lastig vallen.

    /   Reply  / 
 99. andre

  Christus navolgen is het meest voor de hand liggend hier in het westen.Het achtvoudige Pad van Boedha is ook een mogelijkheid of het hindoeisme.Aan jou de keus en het onderscheidingsvermogen om te zien wat goed of kwaad is.Veel succes beste logates.

    /   Reply  / 
 100. Logates

  Ik doe op dit blog wat andersdenkenden op mijn blog ook doen: discussiëren vanuit een ander perspectief dan de blogschrijver(s). Is dat een probleem?

  LOGATES

    /   Reply  / 
 101. andre

  Hoi Gert,…het is onwetendheid. Ze hebben het contact met God(onder welke naam dan ook)nog nooit ervaren. Wellicht zijn ze nog te redden.

    /   Reply  / 
 102. Logates

  Ok, André. Ik kies er dus voor een moreel verantwoord leven te leiden zonder een religie aan te hangen. Ik heb geen god(en) nodig om goed van kwaad te onderscheiden.

  Intensieve sociologische studies hebben al lang uitgewezen dat het onderscheiden van goed en kwaad een natuurlijk proces is (als je merkt dat je immorele gedrag negatieve consequenties heeft voor jou en je familie houd je er op den duur vanzelf mee op).

  Verder hebben we nog een uitstekende grondwet, die we naar wens ook op democratische wijze kunnen aanpassen als bepaalde regels niet blijken te werken; dat lijkt me een stuk geavanceerder en eerlijker dan elke godsdienst die je kan bedenken!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 103. andre

  Hoi Lo.God heeft jou wel nodig.

    /   Reply  / 
 104. Pastafarian 568

  Beste André,

  Christus volgen omdat het meest voor de hand liggend is? Is dat ook jouw reden? Maak je je er dan niet een beetje te gemakkelijk van af?
  Ongelooflijk dat je iemand de keuze laat maken uit drie geloven. Was het niet jouw god die volgens jouw boek zei dat hij de enige echte was en de rest afgoden?

  Ik heb net als jij en ieder ander mens het recht elke keuze te maken wanneer ik dat wil. Doe a.u.b. niet of je een directe afgevaardigde bent van een echte, echte god. Je maakt jezelf er op zijn zachtst gezegd belachelijk mee.

  De enige groeiende groep gelovigen in Nederland is de ongelovigen. En mocht je gelijk hebben: jouw god vergeeft me toch wel.

  Groetjes en rAmen

    /   Reply  / 
 105. Logates

  Tja…zoals elke atheïst ondersteun ik principes als Occam’s Razor en “bewijslast” en kan dus niet anders concluderen dan dat god niet bestaat.

  Het zal je wellicht verbazen maar het is zelfs een taalkundig feit dat god niet bestaat. Feiten moeten empirisch ondersteund kunnen worden alvorens ze een feit genoemd mogen worden. Bij het ontbreken van empirisch bewijs mag feitelijk worden aangenomen dat een bewering niet waar is, oftewel: god bestaat niet!

  Ik begrijp dat sommige mensen er toch voor kiezen om te geloven om welke reden dan ook. Dat is een keuze; wat mij betreft een onlogische keuze en één die ik nooit zal maken!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 106. andre

  Snap je het nou nog niet.Er is maar 1 God.
  In verschillende culturen,in verschillende religies in verschillende talen etc heeft Hij/Zij verschillende namen.God vergeeft maar uiteindelijk komt er toch een afrekening.

    /   Reply  / 
 107. Zaza

  Beste Andre,

  Als ik je goed begrijp maakt het dus niet uit wat je gelooft, als je maar iets gelooft? Dus Boeddhisme, hindoeïsme, islam: allemaal best, maar het meest voor de hand liggend is het christendom? En dat is goed genoeg?

  Ik begrijp dan niet zo goed waarom volgens jou het Vliegend Spaghetti Monster of de Grote Paarse Mammoet niet goed zijn. Als die religies Pastafarian en Logates nou zouden helpen bij het onderscheiden van goed en kwaad? Is het dan wel goed? En als we nu zonder geloof in god in staat blijken te zijn om goed van kwaad te onderscheiden, waar hebben we god dan voor nodig?

  “God heeft jou wel nodig.”
  Aha… Waarom? Houdt hij soms op met bestaan als wij niet meer in hem geloven? Niet erg almachtig dan.

    /   Reply  / 
 108. Zaza

  “Er is maar 1 God.”

  Volgens de oude Grieken, de Hindoes en een hele lading andere polytheïstische godsdiensten niet, hoor. Ik woonde vroeger boven een Hindoestaans gezin en die hadden wel twintig vlaggetjes van verschillende grootte in de tuin. Die stonden allemaal voor een andere god. Of wil je beweren dat dat allemaal verschijningen zijn van één en dezelfde god (namelijk de god die we hier ook kennen)? Daar zijn zij het anders helemaal niet mee eens.

    /   Reply  / 
 109. Pastafarian 568

  Als al die goden één en dezelfde zijn dan spreken zij zichzelf wel voortdurend tegen. Als je dood bent ga je naar de hemel, oh nee, je reïncarneert. Jezus is een profeet. Oh nee, het is de zoon van god. Jezus? Wie is Jezus? Maria was de moeder van god en is door een geest eerst vrij gemaakt van erfzonden en daarna… nee, Maria speelt geen rol. Was een soort van omstander. Wie is Maria? Hé, kappen met een gouden koe aanbidden! Nee joh, goed idee. En niet opeten he? Wel opeten maar eerst netjes slachten. etc.

  Ik hoor het wel als jullie eruit zijn.

  Tot die tijd is het Vliegende Spaghettimonster gewoon de leukste! Mijn persoonlijke keuze.

    /   Reply  / 
 110. Pastafarian 568

  P.S. Religie is een oplossing voor een probleem dat ik niet heb. En als god mij nodig heeft moet ‘ie eens een keertje wat van zich laten horen. Ieder mens kan dit. Lijkt me dus geen probleem voor een almachtig opperwezen.

    /   Reply  / 
 111. Logates

  De Onzichtbare Paarse Mammoet helpt zeker bij het onderscheiden van goed en kwaad (fout). Zo leerde hij me dat blind regeltjes volgen zonder je druk te maken om tegenstrijdigheden “fout” is en dat logisch nadenken, discussiëren, debatteren en beargumenteren “goed” is. Ja, de Paarse Mammoet is waarlijk wijs!

  bRAVO,
  LOGATES

    /   Reply  / 
 112. Logates

  We zouden een nieuw blog moeten beginnen:

  zazapastaloga.blog.nl

  haha!

    /   Reply  / 
 113. andre

  Wie het laatst lacht, lacht het best.
  AMEN.

    /   Reply  / 
 114. gert

  volgens mij is die zazapastaloga gewoon een schietzofrene gek.Daar wil er niets mee te maken hebben.
  doei.

    /   Reply  / 
 115. gert

  Hou toch op met je quazi-intellectueel gezam.

    /   Reply  / 
 116. Zaza

  Beste JC,

  Bedankt voor je gebed, maar ik begrijp niet zo goed wat je bedoeling ermee is om dat te posten. Liever dan een gebed zou ik zien dat er een wat meer constructieve bijdrage wordt geleverd aan dit gesprek.

    /   Reply  / 
 117. JC

  Het gebed is niet voor jou.
  Het gebed is om te bidden.

    /   Reply  / 
 118. JC

  Waar is het gebed gebleven? CENSUUR? of bang voor echte spiritualiteit.
  Wie heeft hier de macht om reacties weg te halen?

    /   Reply  / 
 119. Layla

  De redactie, JC…

    /   Reply  / 
 120. JC

  Dat is kleur bekennen, Layla

    /   Reply  / 
 121. Zaza

  Beste JC,

  Misschien is je gebed wel verdwenen omdat hij is verhoord: een aantal andere reacties is tenslotte ook weg.

    /   Reply  / 
 122. zaza de heks

  ?????????

    /   Reply  / 
 123. Pastafarian 6

  Ik ben benieuwd waarom het gebed is weggehaald. Waarom heb je dat gedaan Layla?

    /   Reply  / 
 124. Zaza

  Beste Layla,

  Ik vindt het heel vervelend dat er zonder verdere opgaaf van redenen berichten worden verwijderd. Misschien kun je alsnog je beslissing toelichten?

    /   Reply  / 
 125. Layla

  Er zijn inderdaad een aantal berichten verwijderd. Simpelweg omdat er gewoon te veel onzin op dit blog kwam te staan..
  Al een paar keer eerder heb ik dit willen doen en deze keer heb ik het ook daadwerkelijk gedaan. Vandaar..

    /   Reply  / 
 126. Pastafarian 2

  Inderdaad, het onzingehalte is inderdaad een stuk lager nu.

    /   Reply  / 
 127. Maurice

  Mythen worden al sinds mensenheugenis gebruikt om de mens belangrijke levenslessen bij te brengen. De bijbel is een boek met mythen. Alleen heeft men dit alles letterlijk genomen i.p.v. de symbolische wijsheid eruit te filteren. Resultaat? Kijk om je heen. Ik heb nooit begrepen hoe intelligente mensen dit werkelijk kunnen geloven. Lees de Heidense Christus van Tom Harpur eens en laat je de ogen openen i.p.v. er weer om heen te gaan draaien. De bewijzen zijn overduidelijk. God en Jezus en al die andere mythologische figuren. Het zijn fictieve personen, niet meer niet minder en dat is de waarheid. Ik zou er ook niet aan moeten denken dat het wel allemaal waar was. Zo’n wraakzuchtige God? Hel en verdoemenis? Allemaal symboliek.

    /   Reply  / 
 128. Logates

  AMEN!

    /   Reply  / 
 129. andre

  Arme(geestelijk arm)Maurice.

    /   Reply  / 
 130. Pastafarian 911

  (r)AMEN!

    /   Reply  / 
 131. Logates

  André “Geestelijk arm”?
  Een kwestie van opvatting natuurlijk. “Geestelijk rijk” in mijn ogen.

  Hij gelooft slechts in één god minder dan jij André (van de 1000-en mogelijke goden). Pas als jij werkelijk begrijpt waarom hij niet in al die andere goden gelooft, begrijp je ook waarom hij niet in jouw god gelooft!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 132. andre

  1 god;in het Hinduisme en Budhisme-Brahman
  de Islam- Alla
  het Christendom-God
  Egypte-Ra
  Verschillende namen voor de ene God.
  De vele Hindugoden(en ook bv kuan Yin) moet je zien als heiligen zoals in de katholieke kerk(ze hebben dus als mens geleeft op aarde en net als Jezus een taak van God gekregen om de mensheid verder te helpen.
  Dan heb je nog bv Engelen als helpers van God.

    /   Reply  / 
 133. Logates

  André, ik quote uit een artikel op mijn blog:

  “…Vaak ook komt het “open staan” voor andere overtuigingen voort uit het niet genoeg afweten van de andere overtuiging of het ervoor kiezen iets te negeren in de overtuiging van de ander. Een goed voorbeeld is de tolerantie die christelijke mensen zeggen te hebben voor de islam en het jodendom en vice versa. Ik zie niet goed in hoe dat mogelijk is. “…we aanbidden allemaal dezelfde god, we noemen hem alleen anders…” zei iemand ooit tegen mij, een wijdverbreid misverstand met wel meer aanhangers. Deze mensen hebben er klaarblijkelijk bewust of onbewust voor gekozen om enkele complete tegenstrijdigheden die tot de kern van de overtuigingen behoren te negeren! Hoe kan iemand die gelooft dat Jezus de zoon van de christelijke god is tolerantie hebben voor een geloof dat zegt dat Jezus een bedrieger was (jodendom) of dat Jezus slechts een profeet was en niet eens de belangrijkste (islam)? Dat lijken me drie compleet verschillende religies die niets met elkaar te maken hebben en ik zie niet in hoe deze drie wereldgodsdiensten elkaar kunnen tolereren; dit lijkt me stof voor een paar
  fikse oorlogen. Die zijn er natuurlijk ook (geweest) en daar verliezen alle partijen bij. Daarom hebben veel mensen waarschijnlijk besloten de andere godsdiensten gewoon te negeren en dat te maskeren door het “tolereren” te noemen. Een verstandige beslissing maar het draagt niet bij tot de geloofwaardigheid van de religies in kwestie. Je kan jezelf als christen een religieus persoon vinden maar bedenk wel dat in de ogen van elke andere godsdienst je net zo’n heiden bent als elke atheïst!…

  LOGATES

    /   Reply  / 
 134. Maurice

  Zo’n antwoord zegt meer over jou dan over mij beste Andre. Geestelijk ben ik intensief met mezelf bezig. Ik lees vele boeken over esoterie, spiritualiteit, wetenschap en religie. Ik WEET(lees voel) dat als je iets God mag noemen dit alles is wat er is. Zichtbaar en onzichtbaar. En de essentie van alles is leven en bewustzijn. En daar ben jij deel van. Deel van God(het AL), als je het zo wilt noemen. Daarentegen GELOOF jij de verhalen uit een boek(geschreven door vele auteurs door de eeuwen heen, gebaseerd op identieke verhalen uit Oud Egypte.) en de overtuigingen van je naasten die jou vertellen hoe je alles moet en veel niet mag, want anders… Ook al druist dit tegen je natuur in. Je noemt mij geestelijk arm, omdat ik niet aanneem wat jij aannneemt. Dat is ernstig naief en kortzichtig. Maar je zult nu vast weer honend lachen om de onwetendheid van die ongelovigen. Daarentegen lach ik niet om jou, maar heb respect voor je mening in deze. Je weet en wil nu eenmaal niet anders, omdat het je zo is voorgespiegeld en je je leven er aan hebt gewijdt. God is toch pure liefde? Waarom toon je dan zoveel onbegrip?

    /   Reply  / 
 135. Maurice

  Bovendien, stel dat het echt was wat er allemaal in die geschriften staat. Stel dat God of Jezus of wie dan ook zich aan mij zou openbaren en mij vertelde dat het de waarheid was en dat ik me aan de regels moest houden. Nadat ik van de schrik zou zijn bekomen, zou ik verder moeten leven in angst. En dat is nou precies waarop de hedendaagse religies op stoelen. Pure angst voor het eigen hachje. Dat is m.i.nogal een hypocriet. Vooral ook om het feit dat men andersdenkenden verwerpt en verloochend.(De mensen die dit niet doen buiten beschouwing gelaten.)Puur hoor.
  Vanuit je innerlijke pure zelf, moet je je bewust worden van wat wel kan of niet kan. De mens kan zonder regels leven als ze zich maar bewust zijn van zichzelf. Jammergenoeg is de grote massa meer bezig met materiele zaken en wat anderen fout doen en sjokt als een constant denkende (verzinnende) zombie door het zo onvoorstelbaar mooie, onbevattelijke gracieuze leven. Alleen de mensen zien het niet. Leef NU, Niet in de toekomst of het verleden. Ben je bewust van jezelf en je plaats in alles wat is. Samen met dat alles vorm je een eenheid. Samen een. Klinkt dat niet veel aannemelijker en liefdevoller etc etc.. Ik weet wel zeker dat ik hier de kern raak van de ultieme werkelijkheid. Want dat kan ik voelen, daar kan ik me bewust van zijn. De Bijbel niet, die kan ik alleen maar lezen en met een glimlach naast me neer leggen.

    /   Reply  / 
 136. Pastafarian 007

  Maurizazapastalogica!

  Maurice, jongen. Als ik je ooit tegen kom krijg je van mij en pilsje.

  Hoogachtend,
  Pastafarian N

    /   Reply  / 
 137. andre

  Het gaat niet om de regels uit een boek te volgen,maar om het persoonlijke contact met God, met Jezus,met Maria ,met Budha,Krishna of welk ander lid van de Hemelse Hierargie dan ook.Die werken dan door je heen en dat voel je.Het grootste geluk.

    /   Reply  / 
 138. rara

  spiritualiteit blog???
  het lijkt hier wel een feestje van een atheistische sekte.

    /   Reply  / 
 139. Logates

  Het persoonlijke contact met de Paarse Mammoet is ook goddelijk. Je moet de Paarse Mammoet niet zien als een gestoorde hallucinatie maar als de schepper van alle andere goden zoals Allah, Krishna, Horus, Jaweh. Sterker nog die andere goden zijn eigenlijk benamingen voor één en dezelfde god. Zijn taak is om de Paarse Mammoet te voorzien van drankjes, versnaperingen en de nieuwste Xvid torrent downloads om in de reuzenbioscoop te bekijken.

  Soms speelt de Paarse Mammoet ook een potje tafeltennis met het Vliegende Spaghettimonster, maar dat is niet zo leuk om dat die laatste altijd vals speelt.

  Ik hoop dat je ooit ook een diep contact kan leggen met de Onzichtbare Paarse Mammoet in plaats van het af te doen als een waanbeeld of een parodie. Het is namelijk alleen maar onzin als je er niet in gelooft, zoals met de meeste goden het geval is!

  LOGATES

    /   Reply  / 
 140. rara

  De Paarse Mamoet-The Devil in disguise.

    /   Reply  / 
 141. rara

  logates-altijd even spottend en cynisch.

    /   Reply  / 
 142. Logates

  Wellicht zijn mijn reacties hier tot op zeker hoogte spottend te noemen. Maar mijn doel is niet het bespotten zelf; ik probeer een ingang te vinden zodat mensen gaan nadenken over wat ik probeer duidelijk te maken (evenals Zaza, Pastafarian en anderen).

  Het valt me op dat er maar zelden adequaat en direct gereageerd wordt op punten die wij aanhalen. Meestal wordt door gelovigen gewoon hetzelfde verhaal opnieuw afgestoken zonder in te gaan op valide punten van onze kant of er worden gewoon domme dingen geroepen zoals “atheïstische sekte”. Dat is een contradictio in terminis. Er staat al een reactie van mij bij dit artikel waarin ik uitleg dat in “niets geloven” niet verward mag (en kan) worden met een religie.

  LOGATES

    /   Reply  / 
 143. rara

  arme logates

    /   Reply  / 
 144. gert

  “contradicto in terminis”,vreemde naam voor een sekte.wat betekend het eigenlijk?
  rare jongens die atheisten

    /   Reply  / 
 145. Maurice

  Dat komt in feite op hetzelfde neer als hetgene waar ik voor pleit. Alleen is er een belangrijk verschil. Jij denkt iets of iemand nodig te hebben die buiten jezelf staat. In dit geval dus Jezus, Boeddha etc. Deze personen (als ze ooit echt hebben bestaan) verkondigden een prachtige wijsheid die ieder mens naar de essentie van zijn leven kan leiden. Alleen wordt deze wijsheid in de meeste; zo niet alle religies als een opdracht beschouwd en niet als een wegwijzer voor groei in je geestelijke ontwikkeling. Bovendien worden deze personen verheerlijkt en aanbeden, terwijl dit juist tegen al hun wijsheid indruist. Wij zijn allen een.
  Maar als jij je hier goed bij voelt en dit vreugde en vrijheid bij je teweegbrengt is dat geweldig. Maar laat een ander zijns weegs gaan. We zijn allemaal gelijkwaardig, alleen niet gelijk. En niemand zal gestraft worden na zijn of haar overlijden. En als de ziel verder doorleeft, wat ik niet geheel uitsluit, gezien het feit dat alles uit trillingen bestaat oftewel pure energie zal deze daar komen waar de andere zielen ook gegaan zijn. Alles is liefde beste andre en al het kwaad waarmee gedreigd wordt in de religies is afkomstig uit de hersenspinsels van de mens.

    /   Reply  / 
 146. gert

  Om tot je Goddelijke kern te komen heb je een middelaar nodig(Christus of Boedha).Je opdracht is de weg daarnatoe terug te vinden.Door aanbidding kom je in contact met deze middelaars.Je moet erna vragen ivm de Vrije Wil.Dit geeft vreugde en vrijheid bij iedereen die vraagt en hun leeringen in acht neemt.
  Eenheid in verscheidenheid.
  God staft niet maar er dient wel rekenig worden gehouden met Karma(de wet van oorzaak en gevolg)of zoals jezus zei;Wat men zaait moet men oogsten.
  Goed en kwaad is niet te ontkennen,kijk maar om je heen.

    /   Reply  / 
 147. Maurice

  Het enige wat je nodig hebt om tot je werkelijke Zelf te komen is inzicht. Je moet boven je denken uitstijgen en je ego en je pijnlichaam kunnen beheersen. Christus of Boeddha, de gezalfde en de ontwaakte bezaten deze kennis, zoals al de andere bekende Meesters. Aanbidding van wie of wat dan ook heeft geen enkele zin. Wie wil er nou iemand aanbidden? Als je dit wel graag wilt is dat de oorzaak van je geloof in aanbidding. Als je het wel doet, maar eigenlijk niet wilt, is het angst voor de evt. gevolgen Heb alles lief zoals het is en verhef het een niet boven het ander. Nogmaals: Alles is een.
  Wat die wet betreft heb je gelijk, hoewel, goed en kwaad is ook betrekkelijk al is dat bij sommige extreme situaties moeilijk te bevatten. Toch is het waar. Wat voor de een goed is (lijkt) is voor de ander kwaad en andersom. Haal de waarheid uit jezelf, daar zit alles wat je nodig hebt. Als je dat niet begrijpt moet je dieper graven.

    /   Reply  / 
 148. Pastafarian 007

  Beste Gert,

  Nagenoeg iedere zin die je hier boven post is een aanname die voor jou werkelijkheid is maar voor anderen niet zo hoeft te zijn. Als het je lukt dat te begrijpen is het makkelijker je in de ander te verplaatsen en dus te begrijpen. Iedereen heeft een persoonlijke kijk op de wereld om zich heen. Als je denkt dat jij de gene bent die het bij het rechte eind heeft dan klopt dat voor jezelf misschien wel, maar daardoor nog niet voor de ander. Wat jij als rijkdom ziet is voor een ander onzin. Door openlijk medelijden te gaan tonen met iedereen die anders tegen het leven aan kijkt dan jij, toon je alleen maar aan dat je met al je misschien wel goede bedoelingen bekrompen en kortzichtig bezig bent. Zo zit het leven niet in elkaar. Het bewijs hiervoor lees je tussen de regels door in iedere reactie op deze pagina. Inclusief je jouwe.

    /   Reply  / 
 149. gert

  Jullie moeten het zelf maar weten.

    /   Reply  / 
 150. Pastafarian 007

  Dat is het nou juist, Gert. Dat doen we ook.

    /   Reply  / 
 151. gert

  Zonder ervaring is het ook allemaal moeilijk te bevatten.Dat begrijp ik wel.

    /   Reply  / 
 152. gert

  Zonder ervaring is het ook allemaal moeilijk te bevatten.Dat snap ik ook wel.

    /   Reply  / 
 153. gert

  Hee,Ik dacht dat ie weg was.

    /   Reply  / 
 154. Logates

  Goed punt, Gert!

  Ik heb hetzelfde met ontvoeringen door aliëns, ouija-borden en Elvis Presley verschijningen: ik heb daar zelf geen ervaringen mee dus is het voor mij moeilijk te bevatten. Neemt niet weg dat het voor de mensen die dit overkomt levensecht is.

  Bevat jij overigens wel verhalen met bizarre gebeurtenissen die jou nooit zijn overkomen? Of doe je die af als gestoorde fantasieën?

  LOGATES

    /   Reply  / 
 155. gert

  Hoe bedoel je.

    /   Reply  / 
 156. Logates

  Heel simpel: je stelt nu dat het moeilijk voor mij zou zijn om het geloof in god te bevatten omdat ik geen ervaring heb met het spirituele (jouw definitie van spiritualiteit althans). Dat kan zeker als een valide punt worden gezien; ik probeer echter uit te leggen dat ervaring niets te maken hoeft te hebben met werkelijkheid.

  Ik hecht ook geen waarde aan ervaringen van mensen die stellig beweren ontvoert te zijn door aliëns. Ik vroeg me af of jij daar wel enige waarde aan hecht. Als je dat niet doet kan ik je punt over “iets moeilijk bevatten door gebrek aan ervaring” niet echt serieus nemen aangezien je dat dus klaarblijkelijk zelf ook doet. Selectief geloven maakt “jouw selectie” nog niet de waarheid.

  LOGATES

    /   Reply  / 
 157. gert

  Ontvoeringen door aliens komen zeker voor,aliens vormen een reele bedreiging.Ik ervaar Christus in mijn hart,de steun van Maria en de hulp van de Engelen de aanwezigheid van het elementale leven etc..een ware zegen.Ik heb er ook om gevraagt.Dat beveel ik jou ook aan.Wat belet je?

    /   Reply  / 
 158. Maurice

  Beste Gert,

  Je zal er waarschijnlijk een heel goed gevoel bij hebben, maar dat komt van de goddelijke vonk die in een ieder van ons zit.
  Het feit dat je er een verhaal bij nodig hebt doet hier niets aan af. Als je er maar vreugde en enthousiasme bij ervaart. Het is niet van belang of er wel of niet personen hebben bestaan die gehoord en aanbeden moeten worde. Wij zijn hier nu en de levenswijsheid zit al in een ieder van ons. De maatschappij heeft de mens verdoofd en in slaap gesust. Als je de levenslessen die aan Jezus en nog tig andere personen worden toegewezen echt begrijpt, dus niet in theologische zin, dan gaat er een wereld voor je open. Misschien is het nieuwe boek van Deepak Chopra een goede raad. De derde Jezus.

    /   Reply  / 
 159. gert

  Jezus Christus(De verpesoonlijking van de universele Christus) is weldegelijk belangrijk omdat hij ons het voorbeeld heeft gegeven om weer met onze Goddelijke Vonk herenigd te worden.Hij is de weg(..klinkt je wat EO achtig in de oren,maar het is zeer zeker waar).De maatschappij(van de goddelozen)heeft jou dus helaas ook in slaap gesust om je van het ware Pad(de navolging van Chritus)af te houden.Bovendien heeft Jezus ook jouw karma(zonden) op zich genomen(door aan het kruis te sterven), om je nog een kans te geven.
  Dank hen daar liever voor.

    /   Reply  / 
 160. gert

  Dank Hem daar liever voor(bedoel ik dus).

    /   Reply  / 
 161. Maurice

  Ik stop met deze discussie daar het geen zoden aan de dijk zet. Je bent doof voor alle andere mogelijkheden en laat mijn mening niet tot je doordringen Gert. Je denkt dat je het snapt, maar je begrijpt er geen hout van. Ik zet allemaal bewezen feiten in mijn pleidooi terwijl jij alleen de in jou met de paplepel ingegeven tekst opratelt. Wat je schrijft in je laatste bericht is respectloos. Niemand is goddeloos. Het besef is er bij velen niet. Ze zijn vergeten waar hun leven oorspronkelijk voor dient. De wijsheid is de weg. Wij zijn de weg. Stel jezelf open en laat andere mogelijkheden tot je doordringen. Zie je dan niet dat het zo wel moet zijn. Ik heb me ook opengesteld voor hetgeen jij verkondigt, alleen verwerpt mijn hele wezen dit keer op keer op keer. Wat ik nu weet komt uit mijn diepste Zelf. Wat jij zegt wil ik geeneens. Ik wil geen ondergeschikte zijn aan wie of wat dan ook. Ik wil een zijn met iedereen en alles. Als dat uiteindelijk toch niet de bedoeling blijkt te zijn, dan verdwijn ik liever in het niets dan dat ik me aansluit bij een wezen die dit van mij verlangt. Dat is puur. En dat kruis staat trouwens ook voor iets heel anders. Symboliek voor de geest in het stoffelijke. Dit is mijn laatste bericht. Het ga je goed Gert.

    /   Reply  / 
 162. Karla

  “Ik stop met deze discussie daar het geen zoden aan de dijk zet.”
  eindelijk iemand die verstandig is…

    /   Reply  / 
 163. Pastafarian 007

  “eindelijk iemand die verstandig is…”

  Natuurlijk, wat heeft praten ons ooit opgeleverd?

    /   Reply  / 
 164. Andre

  …Niets..,
  We kunnen beter gaan bidden,dan kunnen de Engelen ons helpen om eindelijk het Koninkrijk van God te manifisteren in onzelf en in de wereld.

    /   Reply  / 
 165. Pastafarian 007

  Ja, lijkt me de beste methode. In de hoek zitten prevelen en af en toe eens opkijken of de wereldvrede al is ingetreden.

    /   Reply  / 
 166. Andre

  Het klinkt wat negatief als je het zo zegt maar het is inderdaad de beste methode.

    /   Reply  / 
 167. Pastafarian 007

  Als de beste methode wat negatief is dan ben je denk ik niet op de hoogte van andere mogelijkheden. Sla de bijbel er eens op na. Ik meen dat jullie Jezus meer actieve ideeën had over iets positiefs van het leven maken.

    /   Reply  / 
 168. Andre

  “Liefde in actie”,is inderdaad ook zeer belangrijk.

    /   Reply  / 
 169. Pastafarian 007

  Klinkt als een slechte film waar je bij Veronica de “TV Première” van kunt zien.

    /   Reply  / 
 170. Andre

  Zo een reactie had ik van je verwacht, ..kleine pastafariantje.

    /   Reply  / 
 171. Pastafarian

  Aww, André toch, wat een lief koosnaampje heb je voor me bedacht. Ik bloos er zelfs een beetje van! Mag ik jou Andreetje noemen?

    /   Reply  / 
 172. Andre

  Nee, dat reetje staat me niet aan.

    /   Reply  / 
 173. Martin

  Ik ben erg blij voor Ingrid Betancourt dat ze een zeer goede relatie met Moeder Maria heeft,dat kan niemand haar afnemen.Zelfs de grootste atheist, heks of zwartmagier niet.
  Zelfs de duivel niet.Ik weet het uit ervaring.

    /   Reply  / 
 174. Pastafarian

  Zoals een oud oosters spreekwoord zegt:

  Hij die gelooft is gelukkig,
  Hij die niet gelooft is wijs

    /   Reply  / 
 175. Martin

  Ik heb het over ervaren , niet over geloven.

    /   Reply  / 
 176. Pastafarian

  Als je het over de duivel en de heilige moeder van god (wat daar dan de logica achter mag zijn) heb je het over geloven. Omdat je in die dingen gelooft pas je het toe op je ervaringen en geef je aan het “ervaren” te hebben.

  De duivel is een metafoor voor negatieve dingetjes. De duivel bestaat alleen als je er in gelooft en het een goed idee vind om het negatieve of slechte van de mens te personificeren.

    /   Reply  / 
 177. Martin

  Op deze manier ben jij een instrument van de duivel zonder dat je je er bewust van bent,een kwalijke zaak.

    /   Reply  / 
 178. Pastafarian

  Voor jou een kwalijke zaak misschien, Martin. Vergeet niet dat die duivel waar je het nu over hebt, een product is van het christendom. Het werd (en wordt blijkbaar nog steeds) gebruikt om alles als kwaad af te schilderen dat niet binnen de regeltjes van één afsplitsing van de katholieke kerk past.

  Ik ben geen instrument van wie dan ook, niet van de duivel, niet van een god of een ander door primitieve mensen bedacht fenomeen. Als jij meent dat je dagelijks op je knieën moet om telepatische berichten naar een onzichtbaar wezen te sturen mag dat natuurlijk, maar noem dan niet iemand die dat niet doet een “instrument”. Als er eentje zich laat leiden door iets dan ben jij het wel.

  En dat is wat mij betreft geen kwalijke zaak. Dat doen er wel meer. Steeds minder, dat wel, maar veel ontwikkelingen lopen nu eenmaal langzamer dan anderen.

  Dus wees a.u.b. lief voor anderen (advies van de duivel?) en steek je neus niet te diep in dat boek, anders snap je niet meer waar het werkelijk om draait.

  Succes en veel plezier met leven!

    /   Reply  / 
 179. Martin

  Bedankt.

    /   Reply  / 
 180. Power Prayer

  Waarom al die discussies over of de religie van de ene wel het ware geloof is en die van de ander niet ? Kunnen we niet gewoon blij en dankbaar zijn dat deze vrouw, dankzij GOD, want daar geloof ik in, Hij beschikt immers over het LEVEN, dus dat ze er nog is, heeft alles met HEM te maken en met niemand anders… Kunnen we niet gewoon dankbaar zijn dat er een leven gered is en dat ze de kans heeft nog iets moois van haar leven te maken ?

  En voor alle christenen onder de reacties:
  Vergeet niet dat Jezus niet naar de wereld kwam om een religie te beginnen… Hij kwam om onze relatie met God de Vader te herstellen… We kunnen elkaar het leven zuur maken en elkaar verwijten dat we Katholiek, protestant, vrijgemaakt, hervormd, evangelisch, pinkster of wat ook al dan niet zijn… Feit blijft dat we allemaal geloven in Jezus ( en die gekruisigt )… Hoe we bij Jezus komen maakt volgens mij niet veel uit ( kom zoals je bent, zegt Hij toch ? ) ALS je maar bij Hem komt, want Hij is de enige weg tot God de Vader.

  En voor alle niet-christenen …
  vergeef ons dat we doen wat we doen. Ik hoop, dat ieder van jullie niet teveel zal kijken naar ons onvolmaakte christenen… Maar dat je gewoon verder durft te gaan met zoeken naar God… Hij zal een zoeker nooit in de steek laten. ” Wie zoekt zal vinden… ” Ik ben zelf jaren bezig geweest andere christenen te veroordelen en ook niet-gelovigen kwamen er niet te best af, maar dat is alleen maar RELIGIE. Aangezien ik van dat religie-gebeuren ben afgestapt… Ik veroordeel jullie niet, want dat doet Jezus ook niet.. Hij ging om met hoeren en met uitschot… Hij vraagt van ons hetzelfde te doen.

  Gr.
  PP

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>