Een intensieve kennismaking met het Sjamanisme

Sjamanisme is een van de oudste vormen van natuurreligie, oorspronkelijk ontstaan in Oost-Siberië en Mongolië. Sjamanisme gaat ervan uit dat alles wat bestaat: mensen, dieren, bomen, planten, stenen, sterren, natuurelementen en dergelijken een eigen bewustzijn hebben en bezield zijn. Dat alles met elkaar verbonden is en onderdeel van een Groot Geheel. Spiritueel centrum De Quest biest een intensieve kennismaking voor diegenen die geinteresseerd zijn in het sjamanisme.

Binnen het Sjamanisme gaat men ervan uit dat er een bovenwereld, een middenwereld en een benedenwereld is.

Een sjamaan kan, gesteund door helpers zoals totemdieren, plantmedicijn en natuurwezens, contact leggen met 'andere werelden'. Hij legt dit contact door middel van trance-reizen en rituelen.

Het pad van het Sjamanisme kan je helpen, door verbinding aan te gaan met jouw spirithelpers,  het evenwicht in jezelf te herstellen en jouw wezenlijke kwaliteiten te (her)vinden.

In de cursus 'Sjamanisme, een intensieve kennismaking' van De Quest worden de drie werelden verkend en wordt er kennis gemaakt met hun bewoners. Ook leer je contact maken met je eigen krachtdier, onder andere aan de hand van trancereizen.
Tijdens de kennismaking wordt er gewerkt met de lijn van de voorouders en hun eigen specifieke kracht. Daarnaast wordt er ook met de vier elementen (water, aarde, lucht en vuur) gewerkt en leert men deze aanroepen.

(Bron: Spiritueel Centrum De Quest)

Lees ook:Sjamanistisch ritueel voor iedereen
Lees ook:Magische maanviering van De Quest
Lees ook:Sjamanistische dag
Lees ook:Aanstaande zaterdag Sjamanistische dag
Lees ook:Cursus Sjamanisme van De Quest

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Een intensieve kennismaking met het Sjamanisme

 1. Paapsgezind

  Wat een onzin allemaal, tweeduizend jaar beschaving heeft dit bijgeloof overbodig gemaakt, mag ik hopen.

    /   Reply  / 
 2. Karla

  Probeer eens ergens voor open te staan. Sjamanismeis geen onzin, maar een religie, net als dat christendom van jou. Daar moeten we elkaar in respecteren!

    /   Reply  / 
 3. Joop

  Ik kon hier vroeger zelf ook altijd boos om worden Karla. Om mensen die zeggen dat ze zich ‘christelijk’ gedragen, maar ondertussen nergens voor open staan en geen respect tonen voor mensen die iets anders geloven (of erger nog soms: hetzelfde geloven, maar het anders noemen). En dat dan ook nog beschaving noemen…
  Maar Karla, zonde van je energie om je druk te maken om dit soort mensen, heeft toch geen zin…

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>