Drie dagen leven als een monnik

In retraire gaan en even als een monnik. Dat is iets dat veel mensen interesseert, maar als de mogelijkheid zich voordoet betekent dat een dure reis naar het buitenland en een of twee weken afzondering van vrienden en familie. Voor degenen die dit teveel opoffering vinden is er in Nederland een driedaagse Retraire mogelijk.

Centrum monastieke tradities Zeeveld te Catricum organiseert Monastieke driedaagsen. Deelnemers zonderen zich drie dagen lang in stilte af. Tijdens die dagen zijn de Schriften en de Regel van Benedictus het oriëntatiepunt en is stilte de grondtoon; ook de maaltijden worden in stilte genuttigd.

De gasten, die drie dagen lang op zichzelf aangewezen zijn, hebben de tijd om na te denken over het leven en hun eigen levenssituatie en leren bovendien over het leven van een benedictijnse monnik. Er wordt gezamelijk gebeden en gegeten, en de deelnemers verrichtten dagelijks drie uur 'dienst aan de gemeenschap'.

Wie geinteresseerd is, kan een kijkje nemen op de website van Centrum monastieke tradities Zeeveld.

Lees ook:Lichter leven in 30 dagen
Lees ook:Stilte voor de storm?
Lees ook:Boeddha in de Linie
Lees ook:Vision Quest in 2010
Lees ook:Transformatie & Initiatie in de natuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>