De mystieke wereld van de Inca’s

Op 20 november gaat de vierdelige cursus 'Sjamanisme uit Peru' over de mystieke wereld van de Inca's, van start. Het doel van deze vier bijeenkomsten is dedeelnemers kennis te laten maken met de fascinerende cultuur en spiritualiteit van de Inca's en hun nakomelingen: de Q'ero Sjamanen.

Wie waren de Inca's en wat was er zo bijzonder aan hun cultuur, hun religie en hun befaamde architectonische steden als Machu Picchu?
Na een inleiding over de natuurreligie Sjamanisme wordt er een kijkje in de mystiek wereld van de Sjamanen genomen, en de spirituele genezers van Q'ero die rechtstreeks nakomelingen van de Inca's zijn. Na 500 jaar geïsoleerd geleefd te hebben, laten ze sinds korte tijd westerlingen toe om hen in te wijden in hun geheime kennis.
De verschillen en overeenkomsten tussen onze rationele, westerse traditie en de spirituele, vanuit het hart levende traditie van de Inca's, worden bekeken. Hoe vinden wij een balans tussen onze ratio en ons hart en kunnen wij deze kennis toepassen in ons moderne leven?

Voor meer informatie en aanmdelingen kun je een kijkje nemen op de website van de volksuniversiteit van Gouda.

Lees ook:Cursus Sjamanisme van de Quest
Lees ook:Spirituele natuurbeleving op Sjamanistische markt
Lees ook:Zomerschool Sjamanisme
Lees ook:Natuurbeleving op het Sjamanenfestival
Lees ook:Boek: ‘Goden en sjamanen in Noordwest-Europa’

1 Reacties // Reageer

One thought on “De mystieke wereld van de Inca’s

  1. Paapsgezind

    Vreselijk bloeddorstige cultuur, die Inka’s. Maar goed dat de Spanjaarden het Woord van God hebben verspreid en een eind hebben gemaakt aan mensenoffers.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>